Poraďte niečo účinné na odhlienenie

avlv
2. nov 2017

Ahoj.
Mala ma 3 roky a od kedy je v škôlke stale soplik.
Vzdy to preliecime sirupmi alebo kvapkami.
Teraz som jej davala Sinupret, Hedelix, Zyrtec. Striekam Vincentku.
Ale problém je v tom,ze soplik uz nejde ale v zadu v nosteku ma stale akoby hlien az toho chrape a dusi ju.
Vyter ma v poriadku.
Nepoznate nieco fakt účinné? Najlepsie by bolo uz len niečo prirodne.
Lekarka nam dala na imunitu Luivac a davam este Rinimun.

womankc
2. nov 2017
ivuska6
2. nov 2017

ja odhlienujem maleho s vincentku davam mu ju pit ale to som zacala od ale 7 rokov a super to pomaha aj sama seba tak liecim ked ma skriabe v hrdle aj polovicku odskusane dcera to nechce pre slanu chut ale nam to zabere behom 2-3 dni sme fit len treba pit dlksie aj tyzden ona ked si da cuclacky nakapata je aj vise tyzdna a neprechadza

didi35
2. nov 2017

Cibulovy sirup, domaci extrakt z mladych vyhonkov ihlicnanov - to uz nestihas urobit, ale pozri si caj z lotosoveho korena, dobre odhlienuje aj dobre chuti. Homeopatikum Kalium bichromicum 9 CH.

A z chemie mucosolvan, na odtrhnutie prilepeneho hlienu, ona to ma asi v nosohltane..

libawet
2. nov 2017

@avlv kapucínka lekárska - buď ako tinktúra ( no je tam 40% alkohol, no užíva sa podľa váhy človeka / 1 kvapka na 1 kg váhy, a to rozdeliť na 3 dávky v ten deň ) alebo ako čaj z pomletých semien - účinné prír. antibiotikum proti vírusom a baktériám alebo ešte aj koloidné striebro, buď ako striekať do hrdla, či kvapkať do nosa.

skakalka
2. nov 2017

Aj lotosovy koren je vyborny na odhlienenie...kupis v bioobchode trebars ..a z toho sa uvari caj,nema to ziadnu chut...a spustia sa potom hlieny..

megan6
2. nov 2017

Nám pomáha aj Bronchicum,je to rastlinný liek,len neviem od koľkých rokov sa môže užívať.

katkalubkova
2. nov 2017

@avlv physiomer do nosa, mucoplant sirup nam tieto veci pomahaju

caterine
2. nov 2017

Dcerka ma 8 rokov a teraz je rano zahlienena, vykasle hlieny a potom je cely den v pohode a toto mava celu zimu, raz je to menej raz viacej. Co by ste mi nato odporucili, este mi aj ukaze na hrdielko, ze citi ze tam ma hlieny a ze jej tam zavadzaju

didi35
3. nov 2017

Obmedziť hlienotvorne potraviny - mliečne výrobky, cukor, biela múka. A nasadiť všetko dokopy - cibuľový sirup alebo čaj, čaj zo skorocelu + slezu lesného alebo keď viete kúpiť v zdravej výžive lotosový koreň - z toho čaj. Morská voda do nosa. Ak sa stále tvorí hlien, tak homeo kalium bichromicum. Ak sa už netvorí a je tam stary hlien zasuseny, treba veľa piť a vtedy už nasadzujeme chémiu - mucosolvan sirup junior. Keby to dieťa zvládlo chvíľu sa naparil nad vriacou vodou so soľou.... tiež pomáha.

kluska
3. nov 2017

z vlastnej skusenosti viem, ze to je hlavne o strave toto, ako bolo spomenute, mlieko, biela muka, cukor, osobotina kapitola je strava v skolke, ktora od zdravej ma velmi daleko. Potom vit d, vit c, nejake prirodne antibiotikum sem tam, ked pride prvy den nadchy, tak na noc natriet chodidla aj hrudnik eukaliptovym kremom. Inak dobra je aj tymianova masticka, tymianovy sirup, ale vsetko prirodne, ak kupujes nejake vitaminy a ine veci, tak stale sleduj zlozenie, nech je to cim najcistejsie, lebo by si sa divila kolko pridavnych latok je v takych veciach. Inhalovanie s vincentkou je tiez ok, ale ak nevyriesis pricinu- strava, tak je to to nanic. Este ide o to, ze sa musi tvoje dieta naucit zit v skolkarskom kolektive, to znamena, ze musi byt aj chora, aby sa jej imunita zvysila, cakaj, ze prvy rok bude takyto vlastne, kym si nezvykne.

skakalka
3. nov 2017

@caterine ja by som na to v podstate nedavala nic...ludia riesia sopel(hlieny) a pritom su to skodliviny z tela ktore musia ist prec...telo vie co robi a preto sa to takymto sposobom snazi dat z tela von..bakterie maju rady teplo a ked sa ochladi tak sa bakterie nicia nos ich odvadza z tela von,preto v zime ma clovek viac sopel..takze treba to len podporit pitim co najviac tekutin aby sa to viac rozpustalo a islo skor nosom ako ustami 😉...hlavne nech to neprehlta a vykasle (vypluje) je to uplne normalne,telo sa cistiiiii....

caterine
3. nov 2017

@skakalka praveze ona velmi malo pije uz odmalinka musim ju nutit aby sa napila. Neprehlta tie hlieny rano to vsetko vykasle a potom uz je dobre. Kupila som jej nejaky bylinkovy sirup v lekarni a dneska rano uz vykasliavala viacej

miska1492
18. apr 2022

@avlv ahoj prečítala som si tvoj príspevok. Ja mám presne ten isty problém.
Prosím ťa ako si postupovala ďalej. My sme akurát dobrali antibiotikum, ťaháme jej soplíky no nič nejde. Dávam jej sinupet. Ešte som sa docitala že tymianovy sirup je dobrý.

avlv
autor
19. apr 2022

@miska1492 Ahoj Tak my sme dávali vybrať mandle nosné a stále to pokračovalo.Az po troch rokoch chodenia na gastro,alergo jej konečne zobrali krv na alergiu na mlieko. A vyšlo jej vysoké hodnoty na všetky zložky mlieka. Od kedy má prísnu diétu je oveľa zdravšia.Antibiotika nemala už dva roky. To zahlienenie už nemá,ani kašeľ.
Treba riadne povysetrovat.Skoda,že u nás to trvalo tak dlho.