Ahojte, dcera 3r ma asi laryngitidu- zachripnuty hlas, hlienovity kasel, mierne zvysenu teplotu.
Moja otazka znie co overene jej zaberie? A ci mam ist zajtra k dr? Lebo ak jej mam davat len kalciovy sirup tak velmi nechcem ist ...dakujem za rady
@1aduliatko1 moja ma tie iste priznaky, takze radsej rano pojdem, dufam ze nebude mat zachvat
@tehulka2016 my sme skoncili v nemocnici s tym, treba ist cim skor k doktorke, na zaciatku pomoze ventolin, ked predpise cipok. Necakajte s tym ma to rychly priebeh
@tehulka2016 veru nečakat, nám takmer odišiel syn na laryngitidu.Kymsme dobehli na oddelenie už nedýchal.Musrli mu dávať šoky a rozdychavat. A jednoznačne zakúpiť inhalator, my sme na ňom vyrástli a vyhli sa potom nemocnici. Samozrejme čipky mat vždy po ruke.
Ja by som inhalator nekupoval hneď. prvú pomoc mám otvoriť okno aby dýchal studený vzduch. Prinajhoršom otvor mraziak a tiež nech dýcha ten vzduch. Syn mi máme laryngitidu a hneď ma záchvat a vždy dodržím tento postup a je dobre.
Moja mávala záchvaty laryngitidy raz do mesiaca..hneď som dala aerius, stoptusin, kalciovy sirup,nurofen, nainhalovala vincentku, obliekla ju a boli sme vonku..veľmi jej pomohlo more, boli sme viackrát na dva týždne, teraz už je bez záchvatov klop klop..
Raz sme skončili v nemocnici a raz som dávala aj čipok, ináč som sa snažila bez neho, predsa len je to veľká záťaž..
@tehulka2016 syn (3r) máva záchvaty raz za mesiac. Naučila som sa im už predchádzať lebo u nás následne liečenie je zdĺhavé a konci aj tak na atb bud so zápalom pľúc alebo priedušiek. Základ je vetrať a mat zvlhcovac (u nás). Stačí len že cez fén viac plače alebo skireka a už ma silný nábeh (áno aj z toho a neraz). Keď pozriem do hrdla a fakt stačí jemne začervenanie, hneď dávam studený bodový obklad na noc. Zapinam zvlcovac (ten u neho v izbe naozaj ide každú noc). Vetram veľa. Kalcium a fenistil dávam keď aj kašle. Ak čo i len jemne zacujem že ma suchší kašeľ tak toto zintenzívnim. Zvlhcujem mu izbu naplno a aj dva razy vymením obklad. Mame aj inhalator ten používa už rad. Nemal by inhalovat po 18tej vraj potom ten účinok nenastane keď potrebujem (raz inhaloval tesne pred spaním a ostatne ako zvlhcovac a obviazane hrdla som podcenila a dostal záchvat, tak mi dr poradila aby pred18tou inhaloval). Iba raz sme skončili na pohotovosti keď zle dýchal ja som nechápala čo sa deje. Teraz už aj pri tom dýchaní viem že okamžite mrazak alebo von s ním. To sa potom ukľudní. Ale je to hrozne keď nevieš čo sa deje a máš strach. Za mna je to už rutina. Ale naozaj lepšie predchádzať ako liečiť. A to mi nastúpil v septembri do škôlky (sme s dr očakávali časté záchvaty) a ešte nemal ani raz (klop klop) ale naozaj si dávam záležať na predchádzaní. Ja som už fakt odborník u neho na tieto stavy, že aj dr cumi keď jej poviem čo všetko robím.
@maja923 prosim vas a bodovy obklad ako presne robite? My sme mali raz laringitidu, v nemocnici sme boli tak presne ako pisete radsej 100x prevencia.
isla by som k dr. môj mal minulý mesiac nábeh na laryng., ale teplotu nemal. bol zachrípnutý, zasoplený kašlal...dr. ho popočúvala, dala lieky , plus tie čipky. ja by som radšej isla, nech ti ju popočúva.