Poraďte kvapky do nosa pre 4-ročného

25. sep 2024

4rocny syn potahuje hore noštek,nemá sopliky lebo nič mu netečie von ani si neutiera nos do rukáva.Len si ho potahuje,neviem že by mal hore v nose mini sople čo mu vadia nechce aby to tieklo von preto potahuje?
Sú na to určené kvapky,čo mu mám kúpiť?
Kamarátka poradila Vibrocil kvapky máte skúsenosti s týmto?
Nechcem zbytočne nakúpiť a potom vyhodiť.Preto sa pýtam čo konkrétne kúpiť na toto potahovanie alebo len čakať kedy sa mu pustia normálne sopliky von?

autor
25. sep 2024

Prešla som aj staršie diskusie v jednej sa riešilo že to môže mať dieťa aj zlozvyk.Neviem prečo to robí,keď sa mu pozriem do nosa má suchý nos no aj tak stále si ho potahuje.On je aj alergik že by z toho.

zuzikak
25. sep 2024

a kasle ? lebo ak nekasle tak realne ziadne hlieny nema co by mu zatekali do hrdla. Pripadne mu kup nieco z morskou solou. To mu neublizi a ak tam co si ma, nostek to vycisti. Inak to neries, moze to byt zlozvyk. Ak by to bola alergia tak ta sa rozhodne neprajavuje len potahovanim nosa. Pockaj a uvidis ako sa to bude vyvijat.

autor
25. sep 2024

@zuzikak Nie nekasle.S morskou soľou aké kvapky konkrétne?

anavixy
25. sep 2024

Akykolvek sprej s izotonickou morskou solou (znacka ako znacka), pripadne inhalovat vincentku napr.

jazula
25. sep 2024

Keď sa mi niečo u dcérky (3r) nezdá, striekam Sterimar (jedna zo značiek tých roztokov morskej vody). Aj ja si to dávam, dobrá dezinfekcia nosa.

autor
25. sep 2024

@anavixy Keď ich je toľko veľa druhov kto sa v tom má vyznať.
@jazula Stačí kúpiť Sterimar ako prevencne mu preplachovat nos?

jazula
25. sep 2024

Ja to tak robím, keď mi začne v noci malá ťažšie dýchať, preplachujem Sterimarom/Physiomerom. A väčšinou sa potom sople poriadne nespustia, rýchlejšie to prejde.
V nejakej diskusii som dokonca čítala, že to mamina robila ako prevenciu celú zimnú sezónu ako rutinu po príchode zo škôlky…

autor
25. sep 2024

@jazula Ďakujem vbehnem zajtra kúpiť do mesta a vyskúšame.

anavixy
25. sep 2024

No vsak to, ze nikto, ale ani nemusi, kedze vsetky obsahuju to iste, staci vediet ze existuje izotonicka aj hypertonicka, ty hladaj izotonicku. A ano, ma/moze sa pouzivat aj preventivne, rovnako ako sa zvykne preventivne aj konvickovat ci preplachovat nos ci inhalovat, vsetko s pozitivnym ucinkom v ramci prevencie respiracnych ochoreni. 🙂

autor
25. sep 2024

@anavixy Konvickovat som skúšala no nepáči sa mu to a nechce to robiť.

anavixy
25. sep 2024

Ja by som to nedokazala ani sebe veru urobit, ale ludia si to velmi chvalia.. no nemam odvahu 😬

angela1989
26. sep 2024

A nebude to tik? U malých detí úplne bežné a dočasné. Niektoré potahuju nosom, niektoré zmurkaju, robia grimasu. Môj brat keď bol malý presne tak potahoval nosom, čím väčšia pozornosť sa tomu venovala tým to bolo horšie. Prešlo to časom samé