ahojte mamicky potrebujem poradit, mojej dcerke sa stal pred vcera uraz padla na stolik. Roztala si nostek pri ockach, ma tam asi cm ranku boli sme na rotgene a nema to zlomene ani nic ,len sa bojim aby tam nemala jazvicku(velmi si to vycitam)Chcem sa spytat ci nepoznate nejaky krem na hojenie ran ,alebo mi neviete nejako poradit
@drobcek07 http://www.la-roche.sk/la-roche-posay-cicaplast...
mne to pomohlo po porode na zahojenie po siti, mozno by to pomohlo aj Vam 🙂
contratubex - alebo najeko podobne, my sme to dostali po operácii na jazvičku -takmer nie je vidieť.
@drobcek07 moj muz mal skaredu nehodu na bicykli, 3/4 tvare chrasty a sitie (14 stehov okolo oci, obocie, lice), velmi zle... niekolkokrat denne si to potieral gazou namocenou v repikovom odvare a po odpadnuti chrast natieral mastou "Cicaderma" z lekarne a ma to krasne, fakt keby nevies, nevsimnes si ani, tak krasne mu ten repik vyhojil ranky. Aj lekarnicka - kamaratka nam potvrdila, ze repik je zazracna rastlinka 🙂
@drobcek07 contratubex, to mi predpísal gynekolog na jazvu po císaraku...a k tomu som ešte si kúpila aj klasicku skorocelovu masť na jazvy z lekárne 🙂...a ak maš pri tom ešte aj modriny či opuch tak dobrý je na to Heparoid 🙂 vyskušaj
perfektné skúsenosti máme s krémom Cicaplast od La Roche Posay - použili sme ho keď si malá popálila ručičky /dlane/ na prieduchu z krbu - mala asi 1,5 roka ☹ veľmi pekne sa jej to zahojilo, odvtedy to používame na všetky rany a super 🙂
ja mam dobrú skúsenosť s Panthenol, je to penový sprej proti popáleninám, nezostala nám po ňom jazva.
obnovujem otázku 🙂 dcérka padla na kolienko - opät a ma to škaredé, mala este chrastu, ktora sa nevyhojila a padla opat na kolienko, nechce sa jej to zahojit, ani vytvorit chrasta, ma to skarede - take viac do hlbky, ked jej to prelepim, automaticky sa je ten leukoplast - podusticka zaschne do rany a ked jej ho chcem dat dole tak jej to zas trosku krvaca, co s tym? co by bolo na to najlepsie dat?
Ja mám veľmi dobré skúsenosti s Matuzalem gélom. Je vhodný aj na otvorené rany, popáleniny, obarenia, ale napríklad aj na vyrážky. Môže ale trošku štípať, najmä pri prvej aplikácii. K akejkoľvek objednávke na našom eshope posielame na požiadanie vzorku zdarma.
aloe vera sprey je super, chrasta ostane pruzna, takze nepraska a ostava vlacna, navyse obsahuje hojive a antibakterialne latky, ja sama som mala par rokov skaredu popapalenu na tvari od vriaceho oleja, pera.brada, a neostala mi ani jedna jazva, zrast, ci cosi take, nic ine som na to nepouzivala striekala som to aj kazdu pol hodinu zo zaciatku.... @turistka a na rany dostat v lekarni taku gazu, ktora je napustena takym kremom, ktory zabrani prilepeniu gazy na ranu.... a kupat v repiku, to je super, my sme mali uraz nedavno a ta gaza je super, potom repika a aloe urcite sa pekne zahoji
Mne sa podarilo porezať sa na cirkulárke, je to škaredé. Používam masť HemaGel krásne sa mi to hojí.
BIODERMA Cicabio
A Ešte kúpem ranu v tinktúre Chamomilla Teva, matricariae extractum, výťažok z harmančeka.
Ahojte. Aj ja sa opýtať. Syn má ranu po rozbitej hlave, mal to aj zašívané. A ako mu vybrali stehy, hned do 1 dňa bola chrasta prec (netuším či odpadla sama alebo si ju strhol v skolke) a nepáci sa nám tá ranka, je dost siroka. Verím ze sa to zahojí, ale čím by sme to mohli podporiť, Ďakujem.
@drobcek07 ak mala trosku roztate,nedavaj ziadne masticky..akurat betadine vydenzifikuj ranku..aj 2x denne..malo by sa jej to pekne zhojit...ked bude chrasticka,da sa v lekarni kupit masticka...nespomeniem si teraz nazov,ale v lekarni budu vediet...ona pomaha lepsie vyhojenie pod chrastou a aj ta chrasticka za par dni opadne a nebude ani hruba....