Poraďte inahalátor pri laryngitíde

saxy1616
29. okt 2013

Ahojte..mame taky problem ze syn dostal akutnu laring.a bolo nam odporucane kupit si inhalator...niekde som citala ze to moze predpisat aj alergologicka ale tej svojej som volala a sestricka na mna zw kedze smw neboli rok na kontrole cez nich nech nic neriesime...zaujimave..takze k nim uz ani nezavytam kedze su taky privetivy.Poradte aky inhalator kupit?dakujem

zuzkalujza
29. okt 2013

Aj my sme práve prišli od lekárky s akutnou lating. Naša lekárka mi povedala, že úplne postačí ak dám do hrnca zovrieť Vincentku a položím do otvoreného okna. Vraj je to lepšie ako inhalovanie. Dôležité je aby bol vzduch v miestnosti - byte studený a vlhký. A čo Vám predpísala? My máme Rectodel čipky, fenistil a robitussin. Urobili nám aj CRP, no bolo to OK tak nám ATB nedala.

zuzu101
29. okt 2013

@saxy1616 ja som mala požičaný od sestry a je to fakt veľký pomocník, nakoľko môj syn má laryngitídu dosť často.aj pri nachladení ho stále inhalujeme 2krát denne s vincentkou a pomôže mu to.nedávno bol v lidli v akcii, tak som hneď kúpila a je super.skús pozrieť, či ho tam ešte majú, alebo niekde v zdravotníckych potrebách.

simca06022011
29. okt 2013

@saxy1616 ziadny, zvlhci si izbu prirodzene... ci uz bezne uterakmi alebo ako pise zuzkalujza 🙂 Aj tak to bude iba docastne a co potom s nim budes robit ? 🙂

zuzu101
29. okt 2013

@simca06022011 no teraz vo vykurovacom období je strašne suchý vzduch a napr. u nás v spálni mi namočené uteráky vôbec nepomáhajú.na inhalátor nedám dopustiť, ako som písala vyššie, môj syn je náchylný na laryngitítu, k tomu má zväčšenú nosnú mandľu a stačí, prechladne a už sa nemôže vysmrkať.stačí ho pár dní inhanlovať s vincentkou a je fit.takže môj názor je, radšej ho mať odložený a v prípade potreby mať po ruke.

martina1305
29. okt 2013

pri laringytidach je vybornym pomocnikom aj sprej Eukasol, ktory sa da inhalovat napr. z vreckovky, da sa streknut pri napusťaní vane, na vankusik a pod. Obsahuje len prirodne etericke oleje

m.i.r.i
29. okt 2013

@simca06022011 zvlhcovanie izby je fajn...my mame zvlhcovace pocas zimy v kazdej izbe..lebo vlhkost nam vtedy klesa aj pod 30%...ale..teraz mame napriklad vlhko dost..okolo 62% sa to drzi, co nie je zle..tak nebudem zvlhcovat vzduch na 90% alebo ako, to je zbytocne, to sa citim doma potom ako v parnej saune..nie je to dobre...ale inhalator je super vec...tiez teraz inhalujeme Vincentku...kupili sme ten v Lidli tak isto..je vyborny, aj ked trosku hlucny...ale inak fajn..maly inhaluje nosom, kedze ma tiez vecne upchaty a ja teraz kaslem tak inhalujem na hrdlo..a normalne po 10 minutach inhalovanie citim ako sa mi uvolni a aj hlas sa mi vracia...to mi len zvhlcena izba nepomoze

rena107
29. okt 2013

ahojte. my sme boli už dvakrát v nemocnici s laryngitídou. inhalátor zatiaľ nemáme, ale zaujala ma táto téma. čo je to tá vincentka? nepočula som o tom. ďakujem za info, lebo už sa bojím vykurovania a toho suchého vzduchu :( zatiaľ sa statočne vyhýbame laryngitíde - mokrými uterákmi a čerstvým vzduchom v izbách. a koľko stojí ten inhalátor v lidl?

saxy1616
autor
29. okt 2013

Zuzkalujza aj nam to predpisali akurat este ambrobene
.ja by som chcela objednat nejaky z netu urcitevto vyjde lacnensie ako z obchodu.len neviem aky.a inak co myslite je normalne ze ma alergologicka takto odbyla?mala by pomahat pacientom a nie takyto pristup.

jane001
29. okt 2013

Ahoj skus popozerat po nete na inhalator. Ja som si kupila cez net... a dodnes dakujem, ze moj syn tak tvrdo spi lebo je dost hlucny... ale zabera co je najdvolezitejsie. Tak skus aj hlucnost pozriet. ale na druhej strane ma vela nadstavcov aj masku aj do nos... Nam vincentka naopak viac skodila, ale dokrotka povedala, ze 90 percentam pomaha.. my sme v tych desiatich.. 🙂 Ja pouzivam Ambrobene kvapky.. riedim ich tak 1 ku 4 az 5 (1 ml ambrobene a 5 ml prevarena voda)
Je to uzasne aj pri beznej chipke.
Co sa tyka toho alergologa tak si z toho nic nerob.. my chodime pravidelne na prehliadky a v nemocnici sme s akutnou laringitidou boli v priebehu roka 4x a aj tak mi povedal, ze na neho nemame narok...
Ak sa mu laringitidy opakuju urcite si ho zadovaz... nedas na neho dopustit....

Vela stastia
PS: v akutnom pripade ak ho este nemas tak mokre uteraky aj priamo na postielku a cim vedsi vankus aby bol vo zvisenej polohe (ja davam jeden vankus aj pod matrac), ale hlavne ak je to naozaj zle nevahaj a volaj sanitku hlavne v noci... nic tym nepokazis..

jane001
29. okt 2013

@rena107 je to mineralna voda. da sa kupit v lekarni alebo v potravinach.. je v sklenenej flasi, je dobra aj na kloktanie na hrdlo.. dost slana a perliva, ale viem o vela ludoch co na nu nedaju dopustit, hlavne alergici a ak sa opakuje laringitida.. malemu davam pit, ale poriadne vyfunetu.. bublinky mu nerobia dorotu..

simca06022011
29. okt 2013

@zuzu101
@m.i.r.i vlhkost vzduchu je optimalnamaximalne na 55%, viac by som ani neriesila, ak si nechcete okrem vlkeho bytu privodit aj plesne a kopec mikroorganizmov toto vlhko miluje a pod. (toho sa uz potom nezbavite a kaslat budete vsetci... ) Ale to uz je na vas. My sme v byte a teda kurieme tiez vkuse a na plno a nikdy som nemala vlhkost menej ako 50% konstantne... cize jasne, ked riadne vyvetram studenym vzduchom z vonku, klesne nam sem - tam aj na 30% (ale to musi vonku mrznut riadne...) ale inak nikdy ;) jasne, pri laryngitide musi byt vzduch vlhky, ale inokedy by ta vlkost mala byt v normalnej urovni, cize preventivne alebo stale zvlhcovat je podla mna hlupost, preto hovorim, ze je ovela lepsie to v pripade choroby pouzit iny sposob zvlhcovania (jasne ak je to casto tak sa inhalator oplati, ved zase nie je to taka velka investicia). Mne ked je mala chora nezvlhcujem nic, znizim kurenie, zapneme si aromalampu v izbe a mame veget a veru za chvilu aj riadne vlhko 🙂) Na cistenie vzduchu mam katalyticku lampu, ale to pouzivam ked nie je slecna doma, lebo sa bojim ze si ublizi ak ju z niekade stiahne... 🙂

m.i.r.i
29. okt 2013

@simca06022011 ja suhlasim..my mavame v zime hrozne nizku vlhkost...my skoro vobec nekurime, mame zapnuty radiator iba v obyvacke, lebo tu nemame plastove okna a cez ne prefukuje..ostatne izby su uplne vypnute celu zimu..a teplota sa drzi na tych 22-23st....no ale zial, bytovka, zateplena a v detskej napriklad od zeme je totalne teplo, tam citim teply koberec, asi ako kuria susedia a rury su mozno aj v tych paneloch..tak tam musim stale vetrat celu zimu aby tam bolo chladnejsie, lebo tam niekedy aj na 24 v zime vystupi teplota a na spanie teda nie dobre...a tym ako vyvetram, tak vlhkost ide aj na 18% ked je mraz, inak kludne sa drzi aj na 25%...uplne ze hrozne..tak my preto zvlhcujeme..podari sa zvycajne dovhcit tak na 45-50%, ked viac, tak oslavujeme..a presne, vela ani nechcem kvoli plesniam..takze je to taky beh na dlhe trate, treba aj vetrat, potom je nizka vlhkost, potom zvhcime a zvysuje sa nam teplo..a potom zas aby vlhko nebolo...no celu zimu beham okolo teplomerov a zvlhcovacov..uz sa tesim normalne ☹

My sme tiez aj Ambrobene inhalovali..a tiez dobre...
Ten v Lidli bol za 30 EUR...2 masky ( pre dieta aj dospeleho) + nadstavec na ustne inhalovanie...podla mna je uplne v pohode, len je hlucny..

zuzu101
29. okt 2013

@simca06022011 no ja mám vlhosť pod 50%, takže nám pomáha zvlhčovač.
@rena107 vincentka je prírodná liečivá voda a je silno mineralizovaná.pomáha pri rozpúšťaní hlienov.strieka sa aj do nosa, môžeš ju inhalovať, alebo sa ňou môžeš naparovať.
@m.i.r.i ten inhalátor z lidlu je super, nie je až taký hlučný, ja som mala požičaný od sestry (ona má zo zdravotníckych potrieb 3ktát drahší) a ten bol strašne hlučný 🙂 .

zuzkalujza
29. okt 2013

@saxy1616 No určite prístup tej alergiologičky bol nanajvýš nevhodný. Malá mi teraz spala pri otvorenom okne 2 hodinky. Normálne som jej dala čiapku, zakutrala do deky a super, pekne dýchala a ani moc nekašlala. Stále mám v izbe tú vincentku a aj v kuchyni ju mám stále na sporáku. Teraz nám ide zase hore teplota, tak uvidím aká bude noc. Určite dám ešte aj na radiátor mokré uteráky a kúrenie stiahnem. A chce vám malí papať? Lebo Lujzička vôbec, len si stále pýta pitie. Tak som jej spravila čaj s materinej dúšky, vraj je na kašeľ výborný. Na noc jej ešte skúsim natrieť hrudník teplou bravčovou masťou. To mi poradila kamarátka, vraj to pomáha, tak skúsime aj to 🙂

rena107
29. okt 2013

@zuzu101 ďakujem. a kde ju zoženiem?

zuzu101
29. okt 2013

@rena107 bežne v potravinách napr.v jednote, v cba, alebo v marketoch medzi minerálkami. Je to sklenená hneda fľaša s bielou etiketou.

rena107
29. okt 2013

@zuzu101 ďakujem 🙂 manžel mi teraz hovorí, že to pozná 🙂

jane001
30. okt 2013

@saxy1616 tak ako ste sa rozhodli? kupujete, ci este pockate?

saxy1616
autor
30. okt 2013

Uz som kupila.vcera sa mi maly v noci opat dusil...nevydrzim uz ten pocit strachu.zajtra mame ist na krcne tak som zvedava ci vobec nieco urobia lebo ti doktori maju vsetko na haku.