Syn má už tretí týždeň kašeľ, mokrý, vykasliava. Užíval Mucosolvan, Erdomed a teraz Hedelix sirup a nič nezaberá. Už neviem, čo mu mám dať. CRP mal po 2x 5, čiže ATB nám dr. nedala, že nie je treba. Ma niekto takýto problém? Už som z toho zúfalá. 😕 Čo poradíte?
soľ s vodou. zasadite roztoky zabijaju bakterie.
U nas to isté vkuse 3tyzdne kaslal. Nic ale absolutne nic mu nezaberalo. Tak sa nakoniec rozhodla pre atb. Nedalo sa nic robit a po tyzdni uz bolo po kasli
@luciapelakova už som bola 3x u dr. a stále mu ATB nechce dať, dnes som nasadila citrón s medom 😢
@dagmamar738 a to mu mám dať piť, či ako?
@nika1082 nie kloktat. A babska rada. Ale mne naozaj pomaha. Na noc dat husaciu mast na hrud. Ta vytahuje zapal. Ale niecim prikryt. Sackom alebo tak aby sa nezaspinilo oblecenie 🙂
@nika1082 jednoznacne mala dat atb..vytery urobila? Urcote ma nejaku bakteriu v nose ebo v hrdle..nas tiez silno kaslal, a ako bolo pisane vyssie, vybral atb a po tyzdni to preslo..
Idu Vianoce a to mas mat chore dieta? To co za doktorka? Sila
@alchemilkazltozelena mate pravdu bakterialne narozdiel od virusovych ochoreni by mali byt riesene antibiotikami. Nie je dobre liecbu odkladat, lebo zapal moze klesat nizsie a nizsie a zo zapalu priedusiek lahko vznikne zapal pluc. Plus drobna rada bakterialne ochorenie mozno rozoznat aj na zaklade zfarbenia hlienu. Ak sopli a soplik je sfarbeny do zelena, zlta ci hneda znaci to bakteriu a to treba riesit. Ak mas mast, skus aspon na noc dve tri tu
@nika1082 - my uz detom nedavame ziadne tie sirupceky z lekarne, jednoducho im nezaberaju. ked maju kasel, robim im caj zo sladkeho drievka (sypany) - uvolnuje a riedi hlieny + podbelu (tiez sypany - ten uvolnuje priedusky, aby sa nestiahli a mohol sa ten uvolneny hlien z nich kaslanim dostat. nase su totiz pri chorobach obstrukcne a vdaka tomuto caju sme sa uz neraz vyhli i sprayom na rozsirenie priedusiek). jednu CL z jedneho i druheho, zaliat vriacou vodou (1 dcl) a prikryte nechat vyluhovat 15-20 min. potom precedit cez sitko a dat vypit, idealne este teple (pripadne dochutit medom - podla vasich preferencii). takyto caj pit 2-3krat denne. aj ked maju neviemaky dusivy kasel a neviemake huste hlieny na prieduskach, do troch dni sa im zacne pekne odkasliavat a po dalsich par dnoch je po kasli. niekedy nam staci nasadit takyto caj a nepotrebujeme ist ani k lekarke (hlavne ked to hned v zaciatku podchytime), no i v pripade prepuknutia choroby a antibiotikach im ho davame namiesto tych "zazracnych" sirupcekov na vykasliavanie. len sypany caj zo sladkeho drievka je dost tazko zohnat, v maloktorej lekarni ho maju, takze my zvykneme cez net objednat naraz viac krabiciek a mame zasobu 🙂
@nika1082 a ake stare mate dieta? Ak ma viac ako 5 rokov, mozete skusit aj aromaterapiu. Silice od Hanusa su na prirodnej baze a maju niekolko, ktore zaberaju prave pri tychto problemoch. Ja som ich objavila, ked som v 9.mesiaci tehu ochorela, silny kasel ze som spala posediacky a lieky som nechcela a vdaka tymto siliciam som bola za 3 dni fit.
Crp nie je až tak spoľahlivé. Vyžiadajte si spraviť aj stery. 3 týždne je naozaj uz dlho. A k tomu medu s citrónom pridajte aj cibuľu, ja taký sirup vždy robím dcére na kasel, z lekárne už ani nekupujem. Aj Skorocelovy som si doma robila, tiež výborný na vykasliavanie
@alchemilkazltozelena vytery mal v poriadku
@nika1082 tak solmucol este mozte skusit
@nika1082 majorankovy caj. Jednoducha vec! Moze byt aj z obchodu v sacku klasicky majoran, ked nemas domaci. Plus sirup z cibule. Nasekas cibuľu nadrobno do pohara, pridas med, ak ste alergicky tak cukor miesto medu. Zamiesas, pusti to stavu a par krát za den dat tu stavu, zapit.