Ahojte mamicky, potrebujem rady, tipy, hocico co by pomohlo. Mam 15 mesacnu dcerku ktoru uz pol roka trapi ekzem 🙁 poslednu dobu sa jej dost zhorsil, rozsiril sa, svrbi.... Chodime ku koznej lekarke, masticky vsak zaberu len na chvilku. Dietu drzime, skusame vylucit vsetky mliecne vyrobky, uz som z toho nestastna. Ma ho na chrbte, ramenach, stehnach a na laktoch. Za vsetky rady vopred dakujem.
@ivka_vasso nam kazali nosit len 100% bavlnu a pokozka nech neprichadza do styku s umelinou..teda prehozy, deky, postelna bielizen, koberce, hracky, to vsetko ak nie je zo 100% bavlny tu pokozku drazi, dieta sa hned skrabe..velmi zle nam robia arasidy, akekolvek orechy..citrusy a z ovocia mame dovolene jablko, banan..obilniny tiez kazali s mierou, mlieko nedavam...maste a oleje okem tych na predspis tiez nedavam..nepomahali a aj ich kozna zakazala..jedine co mozeme mimo recept je nechtikova indulona..
@ivka_vasso kupte jej mastičku dvojzub .Nájdite si stránku Herbarius .Môj syn mal tiež Atopický exzem a jedine tato mastička mu pomohla tiež som kupovala všeličo a nezabralo .Len toto
A ešte sprchový zjaja sa to volá nájde v DM a zabralo to na 100
@ivka_vasso moja malá má 13 mesiacov a od narodenia máme problémy s ekzémom, pomáha nám nato kozmetika od Biodermy (Atoderm Intensiv Baume krém na premasťovanie, Bioderma sprchový olej do kúpeľa a Bioderma Atoderm Intensive gél na umývanie alebo bupi tuhé mydlo) .. a mám doma aj kortikoidovú masť keby bolo najhoršie ale zatiaľ sme použili iba 1x..
Momentálne sme vo fáze že už pol roka má krásnu čistú pokožku (klop, klop) 🙂
Z troch detí, dve mali exem. Počasie, pretrvávajúce zúbky, či choroba exem zhoršujú. To sa ovplyvniť nedá. Proti svrbenie treba fenistil kvapky. Na noc rukavice, alebo bodinko naopak (ruky na nohy a nohy na ruky, vyzerá to smiešne, ale zabráni skrabaniu). Ak sú miesta červené, koža je za pálená. Treba stiahnuť zápal. Napríklad holtov krém. Maju ho v každej lekárni. Ked začervenanie ustúpi, ostane suché miesto. Treba riadne premastovat. Napríklad biodermou.
Voda vysušuje. Preto sa neodporúča kúpať každý deň. Do kúpeľa pridávať olej napríklad linolla, alebo odvar z ovsených vlociek.
Dieťa je naozaj dôležitá. Imunita a alergie sa odvíjajú ôk stavu cievka. Zdravé črevo je základ. Preto sa odporúčajú probiotika.
Niesom lekárka. Píšem zo skúseností. My sme stopicky nevyliecili. Deti z neho vyrástli v troch rokoch. No vďaka liečbe je zvladnutelny. Držím palce.
A prípravky, ktoré som odporučila, zabrali nám. No pri atopickom je to tak, že každému zaberá niečo iné. Treba ale rôzne pristupovať k červenej a inak k suchej pokožke. To je zaklad
Sorry nie pretrvávajúce ale prerezavajuce zúbky
Náš syn mal od malička atopický ekzém, ktorý napriek rôznym mastičkám a radá doktorou stále pretrvával, premiestňoval sa po rôznych častiach tela, mokval, začal mať alergie, podľa alergológa mal už nábeh na astmu, mal brávať sústavne antihistaminika, kortikoidy..., Mal veľmi slabú imunitu, začal mávať kedykoľvek laryngytídi, ktoré končli v nemocnici. Zvládli sme to až homeopatiou u Dr. Kolenovej z Košíc. Zmizol ekzém, vyliečila sa alergia, má úžasnú imunitu.
@jaja1979 o tom kreme som pocula, ale bojim sa jej dat cokolvek co stipe. Kozu ma podrazdenu od skriabania,mam obavy ze neznesie take stipanie 🙁
@snehulienka8 prosim vas a ake davate obylniny?
@manee ked nam stale kozna lekarka pise bud kortikoidy alebo antibiotika a k tomu XY kremov na premastenie..... Zakazdym som zjazdena od nej, ze nedrzime dietu. Ale vynechala som naozaj vsetko co nam kazala. Uz si pripadam ako uplne neschopna matka 😣
@jannara no to ste mali teda tazke, klobuk dole. Ja uz som z toho tak zufala ze neviem co dalej s ekzemom 🤷♀️ mozno by som naozaj skusila tu homeopatiu
@ivka_vasso prv sme nedavali ziadne obilniny, potom som zacala davat piskoty a teraz bezne pecivo, ake dostat hocikde..ale ma to horsie, zapästia rozdriapane do krvi..tak neviem ci to obilie..alebo tie umele materialy na rukaviciach, overaloch, mikinach...
.. z prachu to u vas nemoze byt horsie? roztoce? plysove hracky, koberce, gauce...
@ivka_vasso Chápem Vás, my sme boli tiež už zúfalí a perspektíva pre nášho syna bola, že od mala bude brať stále chémiu a časom silnejšiu. Skúšali sme aj rôzne diéty, ale to ho len zhoršilo a zoslabovalo. Teraz ale sme šťastní, že sme sa rozhodli pre homeopatiu. Už je z neho mládenec, ktorý nezobral od vtedy za tie roky ani raz antibiotiká.
@snehulienka8 myslim ze nie, koberce doma nemame, este aj hraciu deku ma bavlnenu. Gauc mame novy, naozaj udrzujem maximalny poriadok, zaclony a zavesy kvoli tomu nedavam.... Skor ai myslim ci to nebude reakcia na potravinu, tak skusam
@jannara dakujem, stoji to urcite za zvazenie, vysla nam z krvnych testov alergia tak uvidime co nam povedia na alergologii a dalej sa uz zariadime
Mpj syn je tiež alergik a pomohla nam bylinkarka na Atopicky exem
@ivka_vasso ešte je dôležité aj v čom periete, z komercie sa v oblečení držia zvyšky pracích prostriedkov, ktoré sa pri zahriatí na 22 stupňov uvoľňujú do kože a dráždia.... nám sa u dcérky ekzém zlepšil až keď som riadne vyčistila práčku a začala prať v prášku Eco mimi z Eurony ... ekzém sa nám postupne stratil... dcérka vtedy mala 2roky
Dakujem krasne vsetkym, myslim ze som prisla na pricinu 😳 vysadila som mliecne vyrobky a po ekzeme nieje ani stopy. Stale je dcerka pozorovana u koznej lekarky, no zatial je pokozka uplne kludna. Dakujem
@ivka_vasso ekzémy som mával stále, ale už nemám jednoducho stačilo vysadiť chémiu z môjho života. Používam už len skoro všetko bez chémie.
@ivka_vasso u nás to isté, syn bol posledný mesiac v hroznom stave. Čítala som viaceré recenzie, a jeden pán odporučil z kozmetiky JUST cajovnikovy krém a krém s vytažkami z mŕtveho mora. Zatiaľ zaberajú, používa ich dva týždne. Koža sa zjemnila, fľaky ustupujú a toľko nesvrbia. Akurat krémy stipu prvé dve tri minúty. Striedam ich. Sprchujem ho krátko bez mydla a sprchuje sa s linola fett. Zatiaľ to funguje, dúfam, že mu to vydrží. Ekzém mal na rukách, chrbte, krku, zadku a bruchu. Sme bez kortikoidov. Ale už som bola zúfalá, myslela dom, že zase skončíme na koznom s kopou kortikoidov, ktoré nič neriešia...