myslim tym bez skodlivych pridavnych latok
samozrejme prvorada je zelenina a ovocie.... pre mudrlantov
cecko mame praskove z DM
potrebujem poradit este dobre D vit. a dobru znacku beta glukanov a tiez probiotika
s cim mate este dobre skusenosti????
@xlucia malemu davam este b komplex v kvapkach, to je vraj dobre davat spolu s C-ckom, ked su chore...a este aj D-cko, su vitaminy od Jamiesona, tie su celkom dobre, ale su asi len v tabletkach alebo mozno este cmulacie, neviem, ale d-cko zatial nedavam, bojim sa malemu davat tabletky aj cmulacie...este na posilnenie imunity predavaju kolostrum, to som kupila tiez v tabletkach a malemu to drvim, zmiesam s vodou a tak davam...a este probiotika, su rozne, velmi chvalia Bio gaia, ja som davala Nutrolin B aj sama som brala tie...
Ja som kupila naposledy vitaminy Jamieson, poradili mi ich v lekarni, ako najlepsie, bez vselijakych pridavnych latok, tiez u nas funguje praskovy vit.C z DM a Imunoglukan, tiez je vraj dobry
Jamieson jednoznacne .
Mulitiimun baby. Doporucili mi v lekarne misto vitaminu, vytazek z kolostra. Za mne zazrak, maly nebyl od podzimu do jara jedinkrat nemocny, ani pri pobytu v kolektivu.
@veruska007 to vdaka kolostru? a ktoru znacku kupujes?
Já používám vitamíny pouze od značky Nutrilite, sice jsou o dost mastnější nežvitamíny z lékárnyx ( s cenami v DM bnnesrovnatelné) ale za to 100% přírodní ( nejen surovinami ale i způsobem ekologického pěstování a zpracování), nikdy už nic jiného
Takže na imunitu: imunoglukan,z probiotik:lactobacilky od firmy Swiss,Biogaia,a najnovšie riasy-chlorellu a spirulinu-vyzivuju vsetky bunky v tele.
@adrioska jmenuje se to Multiimun baby, modro bila krabicka, stoji cca 160,-. Nic jineho maly nebral, tak to bude tim.
Beta Glukan - lepší, čistší než Imunoglkan, stačí menší dávkování, než Imunoglukan (IG je 100mg na kapsli, BG je 250mg.
Vloni super, od podzimu do února žádná atb, jen lehké vrsy, rýma, ne často. Pokračuji v tom i letos, tak uvidíme.
tady:
http://www.vitalita.cz/beta-glukan-1-3-1-6d
V lékárnách ho nemívají, ale objednají.
@moon1979 super, kupim to, co mi odporucila @veruska007 ...dakujem za rady...
@adrioska Zkus, ja to vsude teda strasne vychvaluju, tak doufam, ze to zabere i vam. Maminka to doporucila i sve zname, co ma nedonosenou holcicku, ktera byla porad nemocna a taky ji to krasne zabralo .
@veruska007 já mam velmi dobré zkušenosti i s Colostrem od LR, ale je to šíleně drahé, takže určo zkusím tohle. Jen prosím tě, jak máš staré dítě?můžu to baby dávat i skoro čtyřletému?koukala jsem, že je to tedy doporučené od tří let, ale to se mi zdá divné, když je to baby..a dávkuješ tedy těch 5 kapek 2x denně nebo jak??
@veruska007 to sú kvapky, že?
U nás taky colostrum a taky výtažek z Aloe oboje z lr ( drahé ale tchyně to prodává, tak to máme za lepší cenu ) Já sama jsem měla na jaře tekuté ( chuťové opravdu ) ale jako správná žena jsem to zkousla a dnes jsem začala užívat další lahvičku ( chlap řekl, že to do huby nedá ) a malému jsem pořídila prý novinku, malinké kuličky, malinko menší než homeopatika a ty jsou chuťově docela neutrální, tak to konzumuje, kuličky mu přijdou zábavné..ale je to silnější ale taky dražší..snad to pomůže pak ušetřím v lékárně, to jsou ty prachy razdva zpátky
A do 3 let je tam podle mojí kamarádky, která prodává výtažky z hlívy ústřičné ( beta nebo imunoglukany teď nevím které to jsou ) proto, že do 3 let se žádné léky ani potravinové dpolňky nemůžou testovat na dětech a tak proto je tam pro děti od 3 let ( snad jsem to nezkonila a napsala správně )
@judit22 Dávala jsem jen jednou denně 5 kapek, loni bylo na krabičce, že to mohou děti od 6 měsíců. Malý měl loni dva. V lékárně říkali, že to mohou i nekojení novorozenci. Jsou to kapky, dobroučké . Ta sklenička nám vydržela okolo měsíce.
pestra, vyvazena strava; z vitaminov ked uz nieco, tak Cebion.
@xlucia no neviem; je aj multivitamin, aj ciste C-cko.. nesledujem to az tak, viem len podla toho, ze ked bola starsia dcera v nemocnici, primarka z detskeho nam poradila prave Cebion, vraj v ziadnom pripade nie ti kadejaki Martankovia a spol.
Ale to bolo 8 rokov dozadu..
dost chvalia to C-cko z DM-ka. to je OK?
@veruska007 tiez pozeram ten Multiimun baby ale je tam pisane pre deti od 3rokov...to sa moze aj mensim??a v popise je napisane, ze je to vlastne kolostrum+vit C...tak to by som asi nemala potom davat este to praskove C-cko z DM...zas ho nechcem nabuchat vitaminmi:(
@pami2 jedna naberacka, taky mierny kopcek je 120 mg. takemu malemu bezne jednu odmerku denne, do vlazneho cajika. v case choroby moze aj 4 naberacky. prebiezne pocas dna.
ja davam detom ked zacinju byt chore, a dopelym preventivne nedavam.
ked sme s muzom chori, alebo zacineme byt, tak konkretne moj muz ma 100 kg a v chorobe si dava 20 naberaciek na den. vzdy si uvari pol litra caju a ked je vlazny tak ze v nom prst udrzi, lyzica medu a 6-7 naberaciek.
velmi pomaha
@pami2 ja somto poozerala na nete, je tam toho velmi malicko, tie davky mylsim ze to nejstoji za tie peniaze.
co potrebujete? povzbudit imunitu?
@xlucia no prave som sa docitala, ze dieta od 1-3rokov by malo prijat cca15mg C vitaminu denne ( aktivis.sk), najlepsie rozlozene vo viacerych davkach,ako vravis. 16mg C vitaminu sa nachadza napr v 100ml Nutrilonu 3, ktoreho mi maly vypije aj 400 ml ( teda ma prijem 4x 16mg, teda 4x vyssi prijem vitaminu C ako je treba).
po tejto uvahe si myslim, ze mu teda ani nemusim ziadne dalsie C-cko davat nie?
Super téma, taky by mě to zajímalo. Hlavně vit. C. U nás v DM to práškové nevedou, máme tu dvě DM a v obou mi řekli, že toto zboží nevedou. A v lékárně mi také řekli, že práškové C nemají Opravdu nevím, kde ho sehnat. Tak snad někdo poradí.