Poraďte "čisté vitamíny" pre deti

xlucia
11. sep 2012

myslim tym bez skodlivych pridavnych latok
samozrejme prvorada je zelenina a ovocie.... pre mudrlantov
cecko mame praskove z DM
potrebujem poradit este dobre D vit. a dobru znacku beta glukanov a tiez probiotika
s cim mate este dobre skusenosti????

samsa
11. sep 2012

Super téma, taky by mě to zajímalo. Hlavně vit. C. U nás v DM to práškové nevedou, máme tu dvě DM a v obou mi řekli, že toto zboží nevedou. A v lékárně mi také řekli, že práškové C nemají 😠 Opravdu nevím, kde ho sehnat. Tak snad někdo poradí.

adrioska
11. sep 2012

@xlucia malemu davam este b komplex v kvapkach, to je vraj dobre davat spolu s C-ckom, ked su chore...a este aj D-cko, su vitaminy od Jamiesona, tie su celkom dobre, ale su asi len v tabletkach alebo mozno este cmulacie, neviem, ale d-cko zatial nedavam, bojim sa malemu davat tabletky aj cmulacie...este na posilnenie imunity predavaju kolostrum, to som kupila tiez v tabletkach a malemu to drvim, zmiesam s vodou a tak davam...a este probiotika, su rozne, velmi chvalia Bio gaia, ja som davala Nutrolin B aj sama som brala tie...

fatulda
11. sep 2012

Ja som kupila naposledy vitaminy Jamieson, poradili mi ich v lekarni, ako najlepsie, bez vselijakych pridavnych latok, tiez u nas funguje praskovy vit.C z DM a Imunoglukan, tiez je vraj dobry

lilysk
11. sep 2012

Jamieson jednoznacne .

veruska007
11. sep 2012

Mulitiimun baby. Doporucili mi v lekarne misto vitaminu, vytazek z kolostra. Za mne zazrak, maly nebyl od podzimu do jara jedinkrat nemocny, ani pri pobytu v kolektivu.

adrioska
11. sep 2012

@veruska007 to vdaka kolostru? a ktoru znacku kupujes? 🙂

moon1979
11. sep 2012

@adrioska
bio kolostrum môžem tiež len odporučiť 🙂

ange_de_la_morte
11. sep 2012

Já používám vitamíny pouze od značky Nutrilite, sice jsou o dost mastnější nežvitamíny z lékárnyx ( s cenami v DM bnnesrovnatelné) ale za to 100% přírodní ( nejen surovinami ale i způsobem ekologického pěstování a zpracování), nikdy už nic jiného

moon1979
11. sep 2012

@adrioska a preco nekúpiš colostrum v sirupovej forme? pre deti lepšie než tabletky drviť, tam nemáš istotu, že vypije všetko a nezostane polovička nalepená na stene pohára 🙂

adrioska
11. sep 2012

@moon1979 nevedela som, ze je... 😅 to kolostrum som len nedavno objavila, tak som kupila junior, tie mi zjedol, teraz som kupila inu znacku v tobolkach a vysypavam ich, ale nechce to (ako necudujem sa, ma to divnu chut). Ten sirup chuti?

marcellka32
11. sep 2012

Takže na imunitu: imunoglukan,z probiotik:lactobacilky od firmy Swiss,Biogaia,a najnovšie riasy-chlorellu a spirulinu-vyzivuju vsetky bunky v tele.

moon1979
11. sep 2012

@adrioska
krpec nemá s ničím problém, zje všetko 🙂 ak má dieťa problém s takými vecami, kludne zmiešaj v džúsiku alebo len čistej vode 🙂
a určite vyskúšajte tekuté colostrum, drviť tabletky alebo rozoberať tobolky nie je vždy vhodné práve naopak ...

veruska007
11. sep 2012

@adrioska jmenuje se to Multiimun baby, modro bila krabicka, stoji cca 160,-. Nic jineho maly nebral, tak to bude tim.

berenika39
11. sep 2012

Beta Glukan - lepší, čistší než Imunoglkan, stačí menší dávkování, než Imunoglukan (IG je 100mg na kapsli, BG je 250mg.
Vloni super, od podzimu do února žádná atb, jen lehké vrsy, rýma, ne často. Pokračuji v tom i letos, tak uvidíme.
tady:
http://www.vitalita.cz/beta-glukan-1-3-1-6d
V lékárnách ho nemívají, ale objednají.

adrioska
11. sep 2012

@moon1979 super, kupim to, co mi odporucila @veruska007 ...dakujem za rady... 🙂

veruska007
11. sep 2012

@adrioska Zkus, ja to vsude teda strasne vychvaluju, tak doufam, ze to zabere i vam. Maminka to doporucila i sve zname, co ma nedonosenou holcicku, ktera byla porad nemocna a taky ji to krasne zabralo 🙂.

judit22
12. sep 2012

@veruska007 já mam velmi dobré zkušenosti i s Colostrem od LR, ale je to šíleně drahé, takže určo zkusím tohle. Jen prosím tě, jak máš staré dítě?můžu to baby dávat i skoro čtyřletému?koukala jsem, že je to tedy doporučené od tří let, ale to se mi zdá divné, když je to baby..a dávkuješ tedy těch 5 kapek 2x denně nebo jak??

moon1979
12. sep 2012

@veruska007 to sú kvapky, že?

akita
12. sep 2012

U nás taky colostrum a taky výtažek z Aloe oboje z lr ( drahé ale tchyně to prodává, tak to máme za lepší cenu ) Já sama jsem měla na jaře tekuté ( chuťové opravdu 😝 ) ale jako správná žena jsem to zkousla 😀 a dnes jsem začala užívat další lahvičku ( chlap řekl, že to do huby nedá 🙂 ) a malému jsem pořídila prý novinku, malinké kuličky, malinko menší než homeopatika a ty jsou chuťově docela neutrální, tak to konzumuje, kuličky mu přijdou zábavné..ale je to silnější ale taky dražší..snad to pomůže pak ušetřím v lékárně, to jsou ty prachy razdva zpátky
A do 3 let je tam podle mojí kamarádky, která prodává výtažky z hlívy ústřičné ( beta nebo imunoglukany teď nevím které to jsou ) proto, že do 3 let se žádné léky ani potravinové dpolňky nemůžou testovat na dětech a tak proto je tam pro děti od 3 let ( snad jsem to nezkonila a napsala správně 🙂 )

veruska007
12. sep 2012

@judit22 Dávala jsem jen jednou denně 5 kapek, loni bylo na krabičce, že to mohou děti od 6 měsíců. Malý měl loni dva. V lékárně říkali, že to mohou i nekojení novorozenci. Jsou to kapky, dobroučké 😉. Ta sklenička nám vydržela okolo měsíce.

teegreen
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
zuzanocka
17. sep 2012

pestra, vyvazena strava; z vitaminov ked uz nieco, tak Cebion.

xlucia
autor
17. sep 2012

@zuzanocka cebion ma ako konzervany strasny bordel a velmi malo cecka. vyskusali sme a nechcem ho ani zadarmo

zuzanocka
17. sep 2012

@xlucia no neviem; je aj multivitamin, aj ciste C-cko.. nesledujem to az tak, viem len podla toho, ze ked bola starsia dcera v nemocnici, primarka z detskeho nam poradila prave Cebion, vraj v ziadnom pripade nie ti kadejaki Martankovia a spol.
Ale to bolo 8 rokov dozadu..
dost chvalia to C-cko z DM-ka. to je OK?

xlucia
autor
17. sep 2012

@zuzanocka to je ok. je bez pridavnych latok

pami2
17. sep 2012

@xlucia prosim vas ako davkujete to praskove C-cko z Dm pre deti a ako pre dospelych? na obale je napisane, ze na spicku noza ( t.j.60mg), to sa mi zda dost nepresne...syn ma 15mesiacov. kolko mg ma mat denne dieta a kolko dospely? dakujem

pami2
17. sep 2012

@veruska007 tiez pozeram ten Multiimun baby ale je tam pisane pre deti od 3rokov...to sa moze aj mensim??a v popise je napisane, ze je to vlastne kolostrum+vit C...tak to by som asi nemala potom davat este to praskove C-cko z DM...zas ho nechcem nabuchat vitaminmi:(

xlucia
autor
17. sep 2012

@pami2 jedna naberacka, taky mierny kopcek je 120 mg. takemu malemu bezne jednu odmerku denne, do vlazneho cajika. v case choroby moze aj 4 naberacky. prebiezne pocas dna.
ja davam detom ked zacinju byt chore, a dopelym preventivne nedavam.
ked sme s muzom chori, alebo zacineme byt, tak konkretne moj muz ma 100 kg a v chorobe si dava 20 naberaciek na den. vzdy si uvari pol litra caju a ked je vlazny tak ze v nom prst udrzi, lyzica medu a 6-7 naberaciek.
velmi pomaha
@pami2 ja somto poozerala na nete, je tam toho velmi malicko, tie davky mylsim ze to nejstoji za tie peniaze.
co potrebujete? povzbudit imunitu?

pami2
17. sep 2012

@xlucia co myslis tym, ze je tam toho malicko? ten Multiimun? ano potrebujeme na imunitu, maly nastupil do jasliciek. momentalne nie je chory, ale zda sa mi, ze niektore deti uz soplikuju

pami2
17. sep 2012

@xlucia no prave som sa docitala, ze dieta od 1-3rokov by malo prijat cca15mg C vitaminu denne ( aktivis.sk), najlepsie rozlozene vo viacerych davkach,ako vravis. 16mg C vitaminu sa nachadza napr v 100ml Nutrilonu 3, ktoreho mi maly vypije aj 400 ml ( teda ma prijem 4x 16mg, teda 4x vyssi prijem vitaminu C ako je treba).

po tejto uvahe si myslim, ze mu teda ani nemusim ziadne dalsie C-cko davat nie?