Poraďte babskú radu na exém u 6-mesačnej dcérky

laura1607
21. jan 2021

Ahojte maminky. Viem že je tu takýchto tém veľmi veľa.no predsa som sa rozhodla založiť túto . Moc vás prosím, mám 6mesačnu dcérku a som v koncoch. Lieči sa na defekt srdiečka. Užíva digoxin a verospiron, železo a B vitamín. Teraz sa nám vyhodil predpokladám exem na tvaricke nikde inde zatiaľ. Ja ako mala som mala atopický exem. Boli sme u kožnej niekoľko krát vždy nás odbije s nejakou masťou ktorá to vždy o stupeň zhorší. Jeden deň lepšie jeden o mnoho horšie. Idú jej zúbky hrozne je z toho nervózna k tomu tá tvárička stále sa škriabe ... Nemáte nejaku babsku radu ktorá by nám mohla pomôcť, čo pomohlo vám ? Mám pocit že sme vyskúšali všetko.teraz nás objednala na alergologiu ale až v marci a dovtedy čakať bojím sa čo príde...ďakujem pekne

pribinak
21. jan 2021

Tak skús inú kožnú doktorku

miriam_s
21. jan 2021

Excipial v lekárni

laura1607
autor
21. jan 2021

@pribinak volala som, inej mám si počkať na výsledky z alergologie ... lenže to je ešte dva mesiace ..

hlubik
21. jan 2021

@laura1607 skus modru indulonu

laura1607
autor
21. jan 2021

@miriam_s ... Myslíte že môžem aj na také červené ?

amyweber
21. jan 2021

@laura1607 bidorema Atoderm telové mlieko , je síce drahší ale pomáha
Indilona zrejme nepomôže

pribinak
21. jan 2021

Indulonu by som nedávala.

Ale skús to odfotiť, lepšie ti baby poradia

laura1607
autor
21. jan 2021

@amyweber toho mám aj vzorky doma. Môže to ísť aj na podráždenú pokožku ? Červenú ?

laura1607
autor
21. jan 2021

@pribinak pridám fotku keď vstane 🙂

tanyan
21. jan 2021

mojej malej sa spustil atopický ekzém po druhej dávke povinného očkovania. vyskúšali sme všeličo. celkom dobre reagovala na cutishelp:
https://detska-kozmetika.heureka.sk/cutishelp-m...

laura1607
autor
21. jan 2021

@tanyan a viete čo teraz rozmýšľam že aj moja to má od druhej dávky povinného očkovania približne ... :( Ďakujem za typ, kúpim aj v normálnej lekárni či len cez internet ?

tanyan
21. jan 2021

@laura1607 mávajú aj v niektorých kamenných lekárňach, prípadne vedia objednať.
mnoho ľudí si to nespojí. požiadajte o zapísanie do karty ako nežiadúci účinok po očkovaní. ak sa rozhodnete ďalej očkovať, tak len keď je dieťa absolútne zdravé. inak môže narušenie imunitného systému pri vakcinácii zhoršiť ekzém alebo spustiť nejakú inú chorobu, ktorá len čaká na impulz. (ja som radšej prestala)

toninka71
21. jan 2021

@laura1607 my sme vymenili komplet pracie prášky, plus výrobky pre deti od rovnakej firmy, a o ekzéme už nevieme...

amyweber
21. jan 2021

@laura1607 áno mala by ju premastit, upokojiť, a hlavne tlmiť svrbenie a pálenie no a ešte zabraňuje vzniku niektorých hnusob do koze

laura1607
autor
21. jan 2021

@tanyan veľmi pekne vám ďakujem za typ. Skúsim to prebrať s doktorkou ..

@toninka71 my máme to isté od narodenia nezmením nič keďže nemala problém doteraz 🤷🏻‍♀️ tak neviem ... 😔
@amyweber ďakujem vám za typ ... Ja sa bojím ju už čímkoľvek natrieť keďže jej to začína mokvat... Kúpila som dnes nejaký ovsený kúpeľ okúpali sme trošku vybledlo ale máličko a už buva .. skúsim jej ráno natrieť tou biodermou kiežby pomohlo 🙏

laura1607
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
amyweber
22. jan 2021

@laura1607 držím palce malinkej a ako kočka hore poradila vyskúšaj inú kožnú, keď máš malé babo maly by ťa aj uprednostniť čo sa týka objednávania.

laura1607
autor
22. jan 2021

@amyweber stále skúšam obvolavat. Ďakujeme veľmi pekne 🙏

aduskatt
22. jan 2021

ja som dávala na ekzém úplne najobyčajnejšiu modrú indulonu, neprotestovala ani lekárka. Synovi to zaberalo. Vekom sa to postupne strácalo, teraz má len minimum pred chorobou a pred tým, ako začne veľká zima vonku. Kortikosteroidy, ktoré predpísala kožná zabrali vždy len na chviločku a vrátilo sa to naspäť, takže všetky maste a lieky som mu vysadila

stanulienkat
22. jan 2021

Aj ja odporucam Cutis help. Resp. sme mazali aj Rybilkou. Aj ta je super.

laura1607
autor
27. jan 2021

Všetkým ďakujem 🙂