Ahojte, ako to mate, prosim, teraz s poradnami u pediatra s novorodencami? Kazdu chvilu sa ma narodit drobec, tak dopredu rozmyslam, ci budeme musiet tak casto dochadzat do polikliniky s malym babatkom medzi chorych pacientov alebo su poradne menej caste ako za normalnych okolnosti? Dakujem za info. Dana
Novorodenci a deti do jedneho roka maju v cakarni aj za normalnych okolnosti prednost pred cakajucimi, takze idu rovno dnu. To sa tyka ak je nejaky zdravotny problem. Do beznej poradne maju pediatri vyhradene hodiny len pre taketo deti a objednava sa na konkretnu hodinu. Teraz v case pandemie asi kazdy lekar objednava na konkretnu hodinu aby v cakarni nikto nesedel. Vsak si pozri ordinacne hodiny svojho pediatra ako to ma rozdelene.
normalne chodim, objednava na presny cas a v celej cakarni povoluje pritomnost max. 3 pacientov.. este som sa tam s nikym nestretla 😊
Mne sa to vidí ešte viac ako keď není korona. Objednanie na cas-presne ideme dnu. Pred nami aj po nás dezinfikujú a nikdy tam nikto neni. Akurát nepokladám dieťa na ten pult, prezliekam si iba v autosedačke a u dr používam jednorazovu podložku ktorú hneď vyhodim
Nasa dr ma poradne aj bez pandemie casovo oddelene od chorych deti.
Ale ked sme prisli s novorodencom z nejakeho neznameho dovodu tam tesne pred nami dobehla mamicka, ze jej dieta je chore.
Doktorka aj sestricka hned zareagovali a okamzite nas separovali. Takze nasa velmi dba na to, aby sa zdrave deti nestretli s chorymi a uz vobec nie novorodenci s chorymi.
Ja chodim na poradne raz za 2mes, vynimocne v kratsom rozmedzi ked je napr ockovanie, poradne su zvacsa vzdy na dopredu dohodnuty termin, teda u nas vzdy. A ako je teraz korona, ani pocas jednej poradne som nestretla na chodbe nikoho, max jedneho cloveka a to máme na chodbe vedla seba 3 doktorov 🤷♀️
Nasa doktorka poradne vzdy robi poobede mimo ordinacnych hodin pre chorych pacientov a vzdy sa chodi objednany na presnu hodinu. Teraz v case korony je navyse uzatvorena cakaren, do ordinacie pusta sluzobnym vchodom, povolena je max jedna sprevadzajuca osoba - ta musi mat rusko, rukavice a pre babo vlastnu podlozku.
Zavolaj svojej pediatricke, tam Ti najlepsie vysvetlia vsetky opatrenia a postup. Niektore pediatricky robia prve poradne tak, ze pridu priamo domov k novorodencom.
Dakujem za odpoved/skusenosti, baby. Nasa pedina je na chodbe s dalsimi 3, 4 pediatrami plus nejake orl a podobne a ked som chodila na poradne s prvym dietatom, vzdy som stretla chorych cakajucich k inym lekarom. Nasa mala poradne len pre babatka/preventivky, ale co z toho, ked sme cakali v cakarni plnej chorych ludi k zvysnym lekarom. Ja len dumem dopredu, jasne, ze sa lekarke ozvem a pozistujem osobne. Len som sa chcela dopredu informovat, ci nahodou tie poradne nie su nejak menej casto, lebo ved s prvym dietatom som na poradne chodila jak na klavir 🙂)
Naša Dr. ma doobeda len poradne a objednáva na čas. Potom poobede ma chorých .
Ja som ale volala dr pred prvým vyšetrením ako to bude prebiehať, či dezinfikujú a tak. Kľudne zavolaj. Máš na to plne právo....a prvú návštevu by mala dr vykonať u teba doma
Záleží od konkrétneho pediatra , u nás sa volá a čaká sa pred poliklinikou, sestrička vždy príde pre konkrétneho pacienta(dieťa s matkou) a až vtedy idú dnu
nasa dr ma separatne priestory na to a aj v ostatnych priestoroch len na objednanie sa da ist, nie zeby tam sedeli plne cakarne chorych deti ako kedysi