S dcérkou cvičíme Vojtovú metódu asi 3,5mesiaca. Cvičenie vždy prebiehalo klasicky, stimulovali sme nejaké tie body a teda babulka mala odozvy- napr. kopkanie nožičkami. Dnes sme šli cvičiť a nech robím čo robím, babula ani pohybu, len na mňa pozerá, odozvy žiadne. Nie som si vedomá, že by som robila niečo zle, lebo teda som sa sama seba skontrolovala, či sme správne v požadovanej polohe, ale odozvy na cvičenie žiadne. Nechápem tomu, stalo sa Vám niečo takéto? Robíme 3 cviky, dva staré čo už cvičíme v podstate od začiatku a jeden nový. Pri novom odozvy sú no pri starých nie. Čo to znamená? Je to dobre či zle, či ani srnka netuší? 😀 😀 Ďakujem vopred za všetky Vaše postrehy 😉
Ahoj, asi rovnako cvičime vojtovku aj my🙂, lepsie povedane, chodime k fyzioterapeutke, ktora nam uz dala tiez 3 cviky, lebo raz mala malo dviha nohy, raz ruky a pod, ale doma to vobec necvicim, a vzdy ked prideme na kontrolu, fyzioterapeutka je cela paf ake pokroky mala robi...cize moj nazor vojtovka je blud pre deti ako moja, ze ju cvicime preventivne🙂. Mozno detom, ktore maju ozaj problem, tak ok, ale ako preventivne...cista somarina...
ahoj, nechcem ti radit, neviem to posudit..len si klikni na mudr.moniku klenkovu - je v bratislave. sukromna klinika, robi aj pilatesa... chodievali sme k nej pred 5 rokmi, ale bola fantasticka - upravila vojtovu metodu, nie je to take nasilne, stimuluje sa menej bodov s minimalne rovnakymi vysledkami - nam to velmi pomohlo a maly nereval ako deti zvyknu pri klasickej vojtovke. velmi rychlo sa zlepsoval...
ahoj, tak tvoj problem riesim dennodenne 🙂 my cvicime tiez priblizne 3,5 mesiaca vojtovku a v podstate u nas je to s reakciou velmi zle. od zaciatku to bolo tak, ze ja som nieco cvicila a ona akoby tam ani nebola 🙂 , vzdy si robila svoje, zo zaciatku sme to s terapeutkou aj riesili, ale ked sme videli pokroky u nej, pricom stale tie odozvy u nas nefungovali, tak sme to prestali riesit.
dcerka zacala reagovat na moje podnety, az ked som ju stimolavala nejake 2-3 tyzdne, pricom odozvy boli stale len obcas.
Momentalne mame uz 2 tyzdne novy cvik a este ani raz nanho nezareagovala.
ale podla mna u vas je to o tom, ze prve dva cviky su uz malo stimulacne pre nu. Mne takto terapeutka uz skrtla nejake cviky, pretoze mala uz z nich "vyrastla".
Ahoj Ja som cvicila vojtovku s dcerou sem-tam lebo otec malej nesuhlasil nakolko mu vadilo,ze mala place darmo som mu vysvetlila,ze ju to neboli ale,ze sa zlosti lebo jej to vadi,ze sa nemoze otocit tam kde je zvyknuta a pod.pri narodeni doslo ku krvacaniu do mozgu tak sme navstivili neurologa, jak mala 2 mesiace, a cvicili sme od Aprila do oktobra ale len sem tam ,mohla som ju dat sediet po prvykrat az jak dovrsila 11 mes.bolo to take blbe ine deti uz chodia taky cas alebo sami stoja ci sedia a My len plazit a lezat,no co uz preslo to a teraz ma dcera 2 roky chodi,beha,rozprava,sama papa a pod.drzim palce 😉 😉 😉
Aj my sme to mali, že mala si časom zvykla na staré polohy a stále nám ich rehabilitačná trocha upravila a pokračovali sme ďalej 🙂 Len je šikovná a potrebuje zmenu 😀
nesiľ,nechaj tak,zajtra uvidíš ako bude