Ahojte Babuľky možno blbá otázka,ale veľmi by ma zaujímalo prečo dieťaťatko nesmie brať 15 dní pred MRI ATB a prečo musí byť zdravé....Ovplyvňuje to nejak výsledky či?Ďakujem! Chodím s dcérkou už vyše roka na pravidelné MRI,ale vôbec ma nenapadlo sa opýtať prečo musíme byť úplne zdravé a bez ATB ....
Možno preto, aby sa im tam nešírili choroby, popr, aby nebol skreslený zdrav stav dieťa´ta - resp vplyvom choroby by mohol byť sledovaný orgán zmenený. nie som zdravotník, ale toto ma napadlo.
To nie je len pri MRI, ale mojej dcére robili ASSR - to je zisťovali sluch v celkovej anestézii a tiež musela byť úplne zdravá. Vraj kvôli anestézii. Anestéziológ si ju aj pred zákrokom troška prehliadol - pozrel do hrdla a pod. Nedal len na moje slová - sám sa presvedčil.
Je to kvôli anestézii. Dieťa musí byť zdravé, aby ho anesteziológ uspal a musí byť aspoň 2 týždne od dobratia antibiotík. Choré dieťa alebo také, ktoré pred veľmi krátkym časom dobralo antibiotiká sa uspáva len z rizika omeškania (keď je treba spraviť výkon v celkovej anestézii akútne).