maminky zistili nam zlateho stafylokoka na ocku mojej 5mesacnej dcerky.od narodenia nam hnisali ocka chodili sme na preplachy lave ocko sa vyliecilo a to prave stale hnisa brali nam ster a zistili nam toto....ideme na ocne do BB viete mi poradit ako sa to lieci?dakujem
Môjmu synovi (teraz 4r.) zistili zlatého stafylokoka na perách (12/2014), od 05/2014 ma pediatrička presviedčala, že sú to afty - že je to normálne u detí v predškolskom veku - že oni stále niečo oblizujú, stále si pchajú prsty do úst... Bludy!!! 😠 😠 Napriek tomu, že SA (stafylokok aureus) je zistený (ale iba lokálne - teda nie v krvi) - nedostali sme žiadne ATB - iba lokálne Framykoin a Bactroban. V 02/2015 - napriek ideálnym výsledkom krvných testov aj na imunológii (žiadna porucha imunity) nám dali liečbu IMUNORom na 3mesiace... - zabrala po 2týždňoch! ALE! pred poslednou dávkou sa pery začali opäť praskať a hnisať...Trápime sa ďalej. Poisťovňa vraj neschváli ďalšiu liečbu napr. IMUNORom - lebo výsledky krvi nepotvrdili poruchu imunity 😒 Iba v prípade, že sa stav veľmi zhorší 😎
SA v oku sme mali aj my pri jednom synovi,zistil to až po 4rokoch na krčnom a vyliečilo sa to biseptolom /je na predpis/.Tak po 2 rokoch sa to opakovalo.Nedávno mal syn opäť niekde v tele,zase biseptol,ale bol nasadený neskoro a my sme používali oregánový olej,je práve aj na liečbu SA.Nedám naňho dopustiť.Stojí síce okolo 23€,ale u nás je základ. Druhý syn mal po očkovaní po narodení z nemocnice na rúčke stafylokoka,mali sme nejaké atb mastičky a na kožnom nám povedala,že čo v tej nemocnici robia,že to dostane takmer každé dieťa.Dnes má takmer 4 roky a zvykol si na oregánový olej.Verím,že aj vďaka tomu máme momentálne slabý priebeh kiahní.
Dcérka mala, ked sme prišli z pôrodnice, ale jej celkom rýchlo zabrali kvapky Uniflox. Testovali Vám aj citlivosť na ATB?