Ahojte, u synceka som zasa nasla prasknutie... Urologicka aj pedi nam odporucila od 12m, teraz ma 18m, aby sme ju stahovali, teraz sa mu vytvorila dost velka prasklinka...... (asi 3-4mm), natrela som mu mastickou cicatridina. Bojim sa dost, ze sa mu teraz kvoli tomu zuzi predkozka...
U vasich syncekov sa tiez tvorili? Robim mu to inak jemne, ale dnes som sa ponahlala......... A neststne som mu stiahla ja sprosta.
Bojim sa teraz dost...
@anavixy a tie mikrotrhlinky su vlastne co? Su viditelne?
Nie nerobili sa trhliny lebo som u tak maleho dietata nestahovala. A nerob to uz ani ty.
Nevidím dôvod aby si takto násilím sťahovala predložku u tak malého dieťaťa. Stačí po kúpaní jemne ponaťahovať a vekom to pôjde stále viac a viac. Určite nestahovat na silu. Prvý pediater, ktorého sme mali do mňa hučal od narodenia, aby som synovi predkozku sťahovala a keď mal 1,5 roka, posielal nás za urologom. V 3 rokoch sme zmenili doktorku a ona povedala, že to má úplne normálne a primerane veku a netreba nič špeciálne robiť. Len nenásilne sťahovať po kúpaní a umývať. Pokiaľ nemá syn nejaké problémy ako časté zápaly, naozaj netreba nič drastické riešiť 🙂
@beata_k nevymyslela som to ja, ale na odporucanie 2 doktoriek. Teraz prvykrat som sa ponahlala... A omylom sa to stalo...
Predpokladam, ze to maju za par rokov do dochodku. Uz sa to nerobi. Je toho plny net. Prajem skore uzdravenie bez zrastov.
Kazda trhlinka zjazvie a predkozka uz nebude taka pruzna. Uz to ze sa robia trhlinky je znamenie ze sa s nou musi zaobchadzat jemnejsie a zbytocne to nesilit.je maly , ma cas. Naozaj sa uz tieto vrci neberu tak tragicky a radikalne ako kedysi ale k obvodakom to este asicnedorazilo. Na to su tu atestovani detski urologovia a tento trend pretahovania klesa
ja som to robila (musela), keď sa máchal vo vani. My sme ale skončili so zapáleným pindulom, sa mu predčasne odlepila predkožka ani ti nebudem hovoriť ako sa mu to potom ošetrovalo...teraz keď sa začervená dám framykoin a je to ok.
Tuna mamičky spomínali masť ktorá sa volá Pinda. Bez lekára by som tam určite nemastila framykoin- je to antibiotikum. Na Slovensku je nadužívanie antibiotík, vznikajú rezistencie, potom keď budete mať reálny problém, tak mu to nepomôže. Nerozumiem tomuto trendu mamičiek na všetko natierať antimykotiká a antibiotiká bez porady s lekárom.
@stanulienkat viem, že to je všeobecné konštatovanie, ale framykoin je na predpis takže asi keď ho nejaká mamička má tak jej ho lekár predpísal.
@rozovykon
Mohli jej ho predpísať úplne inokedy inokedy a úplne na niečo iné. Bohužiaľ toto je bežná prax mamičiek. Zbytočne vyrábajú problémy deťom do budúcna.
@stanulienkat pinda mast je na prevenciu, pomaha oddelit predkozku, je cisto bylinna. Framykoin radim(e) na prasklinu na predkozke, teda porusenu integritu koze v mieste hojne osidlenom bakteriami. S tym, ze su atb naduzivane plne suhlasim.
Ja by som dala framykoin, pouzivala slezove kupele alebo slezovu mast od Just a nabuduce radsej jeden den vynechala a nestiahla ako stahovat narychlo a nasilu 😏 ale myslim si ze to hned neznamena ze sa mu urobia zrasty, ale mozu sa tvorit aj mikrotrhlinky.. radsej naozaj jemne pomaly, do troch rokov je casu a casu