Popraskaná koža v záhyboch

bubla30
20. dec 2012

ahojte, synčekovi sa objavili nepekné popraskané pupáčiky v záhyboch nožičky- presne tam mu ide plienka:( najprv som mu to natierala bepantelom, skusala som aj materske mlieko aplikovat a samozrejme sudokrem. doktorka nasa- kozna je na dovolenke, zastupujuca nam naordinovala imazol. ten mu natieram zatial len druhy den, ale skor sa to zhorsilo, urcite sa to nezlepsuje:(. najprv mal len tri prasklinky, teraz tolkoto, kolko je na fotke. neviem, ci to biele je z kremov, nejde to umyt. podotykam, ze ho umyvam len cistou vodou, ziadne vlhcene utierky. neviete mi poraDIT, co to moze byt- ci ste nieco podobne nemali aj vy- a co pripadne zabralo? moze byt, ze ten imazol zaberie neskor? dakujem!

xlucia
20. dec 2012

@bubla30 mas po ruke DM? ma tu uz zasusene?

bubla30
autor
20. dec 2012

@xlucia nezda sa mi, ze by to mal zasusene:( vyzera to stale cerstvo- DM myslis drogeriu?

brumka
20. dec 2012

to birlr vyzera ako popraskana koza, nam sa stavalo ze ked sme zle po kupani utreli nie do suchazahybiky tak nam popraskali, tak sme praktizovali vzdy po kupani, poriadne vatickou do sucha a jemne a natierali sme rybou mastou, len na zahyby, sme mali baculate babo a odvtedy vsetko ok, este ma napadlo alergia na plienky aku znacku pouzivas?

bubla30
autor
20. dec 2012

pouzivame pampers active a tiez premium care, ale to uz od zaciatku a nabehlo mu to az teraz:( ma to len na jednej nohe...ako to ususit, ked to ma tam, kde tu hnusnu plienku?

xlucia
20. dec 2012

@bubla30 ano myslim drogerie. pytala som sa ci mu to mokva, ci to ma suche a olupuje sa mu to alebo iny, rpesnejsie popis

bubla30
autor
20. dec 2012

aha, dm mame nablizku...nezda sa mi, ze mu to mokva ale nema to ani uplne suche, skor take podrazdene

xlucia
20. dec 2012

@bubla30 tak urob toto. chod do DM a kup tam puder na ritulu BABYLOVE. je alebo bol v zelenom baleni. nie je drahy, neobsahuje kamilky. kup ho. a z tej istej znacky kup aj masticku, ktora obsahuje zinok.
koza sa regeneruje raz za 28 dni, takze necakaj zazraky za den. rano a vecer natri NATENKO, LEN MALICKO VKLEPKAT toho imazolu. a bezne cez den mu umy ritulu cistou vodou, osus bavlnenou plienkou a par minut pockaj aby si uplnu istotu ze ma pokozku uplne suchu. potom daj do dlane PAR ZRNIEK toho pudru a tym mu natri to bolave a okolo. nesmie to byt prekryte pudrom. iba ta koza ostane taka jemnejsia. a potom mu daj tesne okolo ritky ale uz nie na pluzgiere trosku sudokremu. uvidis, ako sa mu to zlepsi. ale toho pudru naozaj jemne. a toto po kazdom kakani aj cikani. o dva dni bude vidiet riadny rozdiel.
no a rano, vecer a priapadne na obed. umyt ciskou vodou, a dat trosku toho imazolu. a okolo ritky tesne, trosku sudokremu.

bubla30
autor
20. dec 2012

@xlucia dakujem, urcite skusim!

mummy01
20. dec 2012

@bubla30
@xlucia toto uz je kvasinkova infekcia,treba antimykoticku mast.Zajdi k lekarovi lebo pri samoliecbe sa mu to moze rozniest aj na ine miesta.Mam s tym svoje skusenosti ☹

mummy01
20. dec 2012

@bubla30 teraz citam ze davas imazol 😅 davaj dalej,zazracne za 2 dni to nezmizne a veeela mu to vetraj,kadzy den umyvaj a poriadne to po umyti treba vysusit.Do tyzdna by sa to malo vyliecit.Po natreti poriadne umyt ruky nech mu to neroznesies aj na ine miesta.

xlucia
20. dec 2012

@mummy01 tiez si myslim. preto som nechala v postupe ten imazol. mali sme s tym ostaru dost casto, myslim ze som poradilo dobre

mummy01
20. dec 2012

@xlucia hej,ja som si neprecitala dobre celu diskusiu 😅 to je tak ked chcem piect,varit a konikovat naraz 😀

kattie1982
20. dec 2012

@bubla30 Imazol je super 🙂 Len natieraj dalej alebo kalciova mast, aj ta robi zazraky... samozrejme nie po aplikovani jednej vrstvy, treba neustale natierat a po kupkani poriadne vysusit postihnute miesta a znova poriadne ponatierat...

kattie1982
20. dec 2012

@bubla30 ... teraz si citam, ze pouzivas aj pampers premium care... nam sa prave toto vyhodilo z nich, nie v zahyboch, ale na ritulke a zbavovali sme sa toho cca 2 tyzdne, tak sme zostali len pri pampers active baby...

bubla30
autor
20. dec 2012

@kattie1982 dakujem, budem natierat ako besna- teda len 2x denne, aspon tak pisu na imazole...my tie premium pouzivame od narodenia, vyhodilo sa to az teraz, ale mame doma aj acive baby, tak skusim aj to pomenit🙂

kattie1982
20. dec 2012

@bubla30 My sme tiez Premium Care pouzivali od narodenia a vyhodilo sa nam to asi v 5-6 mesiaci az. Tak som skusila zmenit na Active Baby a uz sa nam to viackrat nezopakovalo. No a ja Imazol som pouzivala aj viackrat, ako 2xdenne. Striedala som to, raz s kalciovou mastou, raz s Imazolom, potom Sudocremom a Bepanthenom. Lebo maly mal ritulku v hroznom stave, my sme mali dokonca az take pupaciky skarede mokvave :(

masinka
20. dec 2012

@bubla30 len by som dodala, ze ani osvedcena znacka plienok nemusi byt zarukou, ze sa z nich babo nevyhadze..... niekedy staci otvorit novy balik, a uz je zle... vyrobcovia kazdu chvilu menia postupy vyroby, pridavaju tam kadejake somariny... a to iste aj pri pracich praskoch, avivazach, samponoch... cudujes sa ze preco zrazu vadi a potom zistis, ze v ramci inovacie pridali kamilky.....
a deti takto zvyknu reagovat aj ked zacnu rast zubky.... trosicku sa zvysi telesna teplota a hned zauraduju kvasinky....

lencika
27. máj 2013

ahoj ja by som urcite poskusala rozne plienky, kozmeticke pripravky by som vobec nepouzivala, ja som pouzivala len bepanthen na podobne kozne problemy vyskusaj mozno pomoze aj vam

milota164
20. jún 2013

imazol je dost silny , moze byt ze vam nesadol. My pouzivame len Bepanthen. A vela to treba vetrat aby sa to vysusilo. drzim palce

autumn11
27. dec 2017

v takýchto prípadoch treba umývať len čistou vodou, nechať dieťatko bez plienky nech si pokožka trochu oddýchne a namastiť hojivým krémom. Nám sa najlepšie osvedčil bepanthen care.