Ahojte. Stala sa nám taká divná vec a chcem sa spýtať či je to podľa Vás ok, lebo podľa mňa je to celé zle. Moja malá (1rok) má nádchu. Už tretí týždeň sme sa trápili a nič nezaberalo, tak som volala pediatričke. Tá povedala, že môžeme prísť, spraví ster a uvidíme. V ten deň sme tam išli, zobrala sestrička v čakárni ster a objednala nás na ďalší deň o 10:15. Prišli sme teda na ďalší deň, lekárka ju vyšetrila (rozumej popočúvala, nič viac) a povedala, že ster je negatívny. Nasadila aj tak pre istotu antibiotické kvapky a Mucosolvan, lebo počula, že chrapčí. Pri odchode sestrička vypýtala 10 Eur za, citujem "termínček". Teda za to, že mi vyšetrila choré dieťa. Pediater je štátny, chodíme od narodenia, vždy len na poradne, nikdy chorá nebola. Teda, mala covid, ale vtedy ju nevyšetrili vôbec, len po telefóne. Otázka teda znie. Platíte pediatrom za termín s chorým dieťaťom? P.S. Potvrdenie som nedostala.
Áno platím, ak idem mimo ambulanciu pre choré deti. Blok vždy dostanem, ak nie, vypýtala by som si ho
Štátny pediater neexistuje, len má zmluvu s poisťovňami a tie mu preplácajú výkony.
nie, neplatime a chodime na vysetrenie na termin. Ked zacne chodit do skolky, tak skrachujete, obrazne povedane.
Málo majú chudáci ... neuveriteľné ... nič by som jej nedala ... a čo sa týka toho výteru, neexistuje, aby mala výsledok tak rýchlo (ani keby bol negatívny).
Vobec nie, uz sme boli niekolkokrat obj.na dalsi den s chorym a nikdy sme neplatili ani u jednej pedi co mame pre deti
Nasa funguje cez e-casenku,cize tam sa za sms plati..nejake 1€ alebo kolko...10€ mi pride dost mimo,navyse bez potvrdenia..ale ak to ma v cenniku,nic s tym neurobis ♀️
Mna prekvapilo,ze mala vysledok vyteru hned dalsi den,ved to sa kultivuje 3 dni..
@pribinak Ospravedlňujem sa, myslela som zazmluvnený.
Ok
@dzulli1980 kľudne za 24 hod môže mat výsledok
@pribinak Asi ťažko ... často chodím s dcérou na výtery, má problémy s dutinami ... ten materiál musí nejaký ten deň "kvasiť", minimálne dva dni to trvá.
Bežne sa u lekárov platí ak je termín na presný čas, inak nie
@dzulli1980 Výborne, takže ešte zrejme aj "tipla" výsledok.
tak my platime u pediatra rocny pausal, za dve deti 180 eur. Za jednotlive ukony potom uz nic, len pokial sa robi CRP, tak doplacam. Ale musim povedat, ze v ambulancii reaguju velmi pruzne, vzdy sa da dovolat, odpovedaju aj na emaily, vacsinou su tam dve sestricky.
@luliu Ono je to troška zavádzajúce, nakoľko Vás nevyšetrí vôbec ak prídete "len tak", teda bez termínu.
vyter na streptokoka byva vysledok do druheho dna.
kazdy, kto poslytuje sluzby a tym je aj pediater ma predsa niekde zverejneny cennik ♀️ to ze ty ho nepoznas este neznamena, ze pediater je zly, urobil nieco nekorektne a este ze si tipol vysledok, nasa ma tiez vysledky tychto sterov nasledujuci den a nie netipuje si vysledky - niekde sa plati za presny termin, niekde nie, pozri si cennik a ak s nim nesuhlasis, treba hladat noveho pediatra
Bez termínu ťa určite vyšetrí. Za termín sa občas niekde platí. Je to celkom bežné.
Nabudúce keď tam pôjdeš a bude ti chcieť dať termín, rovno sa spýtaj v akom časovom rozmedzí máš prísť, že o termín na konkrétny čas nemáš záujem.
To, že si si nevypytala potvrdenie je tvoja chyba, samozrejme ti ho mali dať
@uhnakova Konkrétne na streptokoka (máva jedného pravidelne sa opakujúceho) čakávam s dcérou na výsledok minimálne 4 dni, veľakrát som sa pediatričky pýtala, či sa to nedá urýchliť, povedala, že nie ... dokonca sme boli aj s mužom u svojich Dr. na výtery práve kvôli tomuto konkrétnemu streptokokovi, tam mi sestra povedala, že minimálne 3 dni budeme čakať na výsledok ... tak neviem.
Ano ak sa objednávam na cas, platim za termin na cas. Využívam to kde sa da, lebo vazne nemam chut trčať hodinu a cakat. Ale u pediatra je to trosku divne ak si si sama nepýtala termin na cas. Vacsinou sa na plateny termin pytam sama, este sa mi nestalo aby mi ho dal lekar bez vedomia a rovno mi iba dal zaplatit. Asi by som zmenila lekara. Aj s tym výsledkom steru je to divne, co pisali kocky.
@petamich Rozumiem, že pediater má cenník. Rozumiem, že treba platiť a nemám s tým v podstate problém, zaplatiť za CRP, prípadne iné služby, ale v čase, ktorý je v ambulancii vyhradený pre choré deti platiť za choré dieťa mi príde cez čiaru. Pravdu povediac, ani neviem pod akým názvom by som v cenníku vyhľadávala.
@dzulli1980 musí “kvasit” ak tam niečo je, ak je tam bežná flora tak tam nemajú čo nechať kultivovať
Tiež mam dieťa a mame už nejaké vytery za sebou (to asi väčšina rodičov)
@diamond007 Chybu priznávam s tým potvrdením, pravda. Ale nevyšetrí. Bola tam ešte jedna pani v čakárni s chorým dieťaťom bez objednania. Povedala, že nevyšetrí. Pani bola nedobytná (samozrejme), tak jej sestrička dala "termínček", na 10:45. V tom čase bolo 10:10.
to ze ti dala plateny termin a neupozornila ta na to, to nie je korektne s tym uplne suhlasim, urcite by som sa jej na to spytala a ak nema neplatene terminy, tak to je naozaj smutne
@dzulli1980 na streptokoka čakáme asi 5 minút, pediatricka má na to kit
Tak sa informuj priamo u nej.
Možno má časy kedy vyšetruje bez objednania ( niekto to má ráno, niekto poobede).
Ak nie, nabudúce pýtaj doklad prípadne hľadaj druhú lekarku
@dzulli1980 moja lekarka aj zastupujuci lekar mali vysledky na streptokoka do druheho dna.
@dzulli1980 u vas je mozne ze zistuju nejaky konkretny druh streptokoka, to iste moze trvat dlhsie, pretoze v labaku casto cakaju, kym sa nazbieraju vzorky. Ale vseobecne bez urcovania kmena to ide rychlo.
Ďakujem ženy. Ja som asi len chcela vedieť či je to prax aj u iných pediatrov. Ja rozumiem poplatkom v podstate za prednostné vyšetrenia, za expresné termíny, za CRP... Ale asi teda som sa dostala k odpovedi, že si nemôžem zabudnúť poza kričiace dieťa pýtať potvrdenie, že sa musím spýtať či náhodou nemá lekárka v tom čase, keď ma objednala VIP servis za 10 Eur a že to, čo som si myslela aj predtým, že lekárka je aj celkom fajn, ale ten nekorektný prístup a v podstate neprístupnosť k nej bez objednania je dôvod na zmenu lekára. Ďakujem Vám.
tak kazdopadne si mozes rozmysliet, ci u takejto lekarky zostat. Nepride mi to uplne korektne jednanie z jej strany.
Nie, neplatim za "termincek".