Dobrý deň prajem 🙂
Chcem sa spýtať na Vaše skúsenosti.
Synček na seba stiahol vriacu vodu ( popal.2st.),sú tomu už takmer 3mesiace. Jazvy nemá, ale stále má takéto fľaky, ktoré zatiaľ nezmizli. Zbledli, ale veľmi málo za ten čas. Chcem sa opýtať, či máte s tým skúsenosť. Či sa to stratí a pokožka bude ako predtým, a či sa to v lete môže vystavovať slniečku. Vďaka 🙂
Kamoška má takú popáleninu na stehne a žiaľ, aj po rokoch je ju vidieť ☹
Ked som mala 4 obarila som sa na kolene, teraz mam 25 a jazvu tam mam dost velku...
@strizalka77 moj syn mal popáleninu na tvári a krku ako 1,5ročný, postupne mu to bledlo a zmizlo, asi od 7 rokov už to takmer nebolo vidno, teraz má 19 rokov a už to vôbec nepoznať, ale ja som mu tam dávala nejaké bylinky vtedy, ked sa mu to stalo, aj napriek zákazu lekárov, babka sa v tom vyznala a to mu pomohlo, len už si nepamatám aké to boli
ono to chce este cas a podla mna oni casom zblednu, ked zacne teplo a koza bude vystavena slniecku. len potom netreba zabudat na dostatocnu ochranu pred uv ziarenim
@strizalka77 ahoj, prosím ťa,ako to u vás teraz vyzerá. Stalo sa nam niečo podobné a tiež riešim, či tie fľaky postupne zmiznú 😔 u nás to po mesiaci a pol vyzerá takto...
@emasss111 ahoj, odfotim ti to po víkende, syn je teraz na prázdninách u babky. Je to ale oveľa lepšie 🙂 to , čo mal na ruke už skoro vôbec nevidno, lebo je to opálené. To, čo mu ostalo na boku hrudi je viac viditeľné, lebo tam sa slniečko veľmi nedostane.
@strizalka77 ďakujem krásne 👍 aj minulý rok si to už opaloval alebo až tento? Lebo mne vraveli, že v žiadnom prípade to toto leto neopalovat, aby neostali pigmentové škvrny...
@emasss111nam sa stal uraz v októbri, a najbližšie leto sme chodili na slnko, ale pomaly a hlavne sme natierali vysokým faktorom. Boli sme priamo na vyšetrenie v Košiciach - Šaca , klinika popálenín..sú tam najväčší odborníci. Lekár vravel, že to po čase splynie s ostatnou kožou , len natierať a pomaly opaľovať 🙂
@strizalka77 jasné, chodili ste na slnko, ale iba natreti...aj my tak...lebo dcérka to má trošku aj na ruke a v lete to nejde prekryť oblečením...ale teda min SPF 30 dávam... verím, že časom to všetko splynie 🙏🙏
Aj nas mal tusim.2 stupna na tvari ( oparil sa kavou)a nema uz nic a na priame slnko sme nechodili prvy rok, treba to chranit a natierat opalovacim kremom s vysokou ochranou
Ja asi ako 6 ročná som mala o arénu nohu, stehno pollitrom vriacej vody... Hrozilo že mi ostane fľak ale nezostal, všetko sa mi pekne stratilo, akurát teraz v lete keď sa viac opalim tak len ja sama si vidím trosku zmenu pigmentu na tom mieste, ale myslím ze druhí to nezbadaju ...
@strizalka77 syn stiahol ako ročný na seba polievku, tiež mu zostali biele flaky ... už má skoro 12 rokov a úplne to nezmizlo, našťastie, má to na menej viditelnom mieste, pod plavkami.