Pomôže trojročnému výber nosnej mandle?

mata919
10. sep 2019

Ahojte.Prosim o zdielanie Vasich skusenosti s vybratim nosnej mandle u dietatka.Moj syncek (3 roky) opakovane kazdy mesiac soplik a s tym spojene stazene dychanie nosom.Ked ma soplik cca 10 dni,dycha ustami a chrape,potom je cca 2-3 tyzdne klud a znovu.Inak bez teploty,len zahlienenie.ORL odporuca vybrat,ale ja mam obavy a hlavne nemam zaruku,ze mu to naozaj pomoze.Dakujem

martinusik91
10. sep 2019

@mata919 za mňa určite dať von. Syn mal velikánsku a dali sme von až v 5 rokoch.Keby som vedela ako mu to pomôže určite by som dala skôr.

pribinak
10. sep 2019

Syn mal sople non-stop, fakt neustále. Dala som mandľu vybrat a lutujem, ze som to neurobila skor. Odvtedy sa mu velmi uľavilo. Sople ma tak 1-2x za rok

rysavcek
10. sep 2019

Ja sa pridám k názorom vyššie čakala dom až do 5 rokov dcéra bola už na Tom zle sopke už pol roka vkuse chrapala začala zle rozprávať rozprával cez nos a začalo jej to tlačiť už na bubienok takže mala už zhoršenú pocutelnost je už 1,5 roka po výbere mandlí a nič lepšie som pre ňu spraviť nemohla samozrejme asi pol roka sme chodili pravidelne na kontroly lebo jej už aj uška museli prepichovat už by som nepočúval lekárku že to sú len skolkarske sopke a dala na svoje pocity

mata919
autor
10. sep 2019

Dakujem Vam baby.Asi pojdem s nim k dok.,lebo uz ho nechcem dalej trapit

martinusik91
10. sep 2019

Je to trošku stres ale ten jeden deň zvládnete a stojí to za to. Mojmu vyberali v narkoze len pod oblbovakom by som nedala

mata919
autor
10. sep 2019

@martinusik91 hej?A preco?Lebo mne to navrhla prave len pod takym oblbovakom.Tak neviem....

kucikuc
10. sep 2019

Ja terás idem s mojim 6 vždy som bola proti tomu ale okolností nás donútili posledné dva týždne som pozorovala na malým že nereaguje každý že si iba namyšľam nedalo mi to šla som na orl a malý ma tak veľkú mandlu že mu to tlači na bubienok dúfam že nás zoberú čo najskôr už aby sme to malý za sebou 😒

martinusik91
10. sep 2019

@mata919 čo som počula názory tak že dieťa si to aj tak pamätá a pod oblbovakom to len tak strihnu není čas to riadne urobiť a často mandla dorastie.Mne napr povedal dr že je lepšie v narkoze nech sa to spraví poriadne...

mata919
autor
10. sep 2019

@martinusik91 aha.Tak dakujem.Urcite sa na to popytam

mata919
autor
10. sep 2019

@kucikuc no pekne.Tak Vam budem drzat palce a dajte vediet,ako ste dopadli

rysavcek
10. sep 2019

@mata919 mala bola pod narkozou alé akože bola som týždeň pred pôrodom a viackrát by som to už zažiť nechcela ale preberanie mala v pohode a nepamätá si to len že dostala sirupcek a potom si pamätá že bola veľmi smädná keď už bolo po všetkom a vlastne robili jej to ráno okolo 10 a večer o siedmej nás pustili domov

miirkka1
10. sep 2019

@mata919 nasa ma 2r 10m.Byvala stale chora aj sople aj dokola hnisava angina ,chrapala hadam aj vyse polroka vkuse,nedalo sa jej dychat ustamk,az v noci kaslala...na krcnom chceli vybrat nosne mandle .Mali sme aj termin na tento august, no odvolala som,lebo som zbadala 3mesiace zlepsenie a mala uz ani nechrape a nebyva chora.Neviem cim to bolo,davala som Cebion,probiotika,vselijake vitaminy.Myslela som,ze nosne mandle sa nedaju zmensit same od seba ale asi ano.Teraz davam aj vit.B a rybi olej ale co prave pomohlo,netusim...no budem rada,ked to tak ostane. Akurat co jej ostalo po tych chorobach,tak zvacsene uzliny na krku.

mata919
autor
10. sep 2019

@rysavcek takze tiez to bola celkova narkoza?

rysavcek
10. sep 2019

@mata919 áno celková bola aj v našom prípade

ajsha123
10. sep 2019

Dcere vyberali mandle vo februári, mala ich tak veľké, ze skoro vôbec nepočula. Eustachova trubica plná hnisu... Ešte stale ma trubičky (stipulku), ale od februára nebola chorá ani raz, a počuje. Má 4 rok, v case operácie mala 3,5. Určite dať vybrať pod celkovou narkózou.

mata919
autor
10. sep 2019

@ajsha123 dakujem pekne aj za Vasu skusenost

ajsha123
10. sep 2019

My sme boli v Piešťanoch u dr. Mrazika, platilo sa za to, cestujeme (100 km od domu), ale určite to stálo za to

mata919
autor
10. sep 2019

@ajsha123 nas posiela do Serede do Medisafu.

kucikuc
10. sep 2019

@miirkka1 dúfam že to budete mať dobré. Ale takto môj malý bol furt chorí pák som mu dávala tiež všelijaké vitamíny ako píšete vy dva roky pohoda a terás z ničoho nič nepočuje lebo ta mandla mu tlači na bubienok budú mu čistiť aj kanalik k bubienku aj nadrezavat bubienok či čo 😞

ivkus
11. sep 2019

@mata919 moja 4 rocna detto isli sme do celkovej narkozy po pol hodine bola nazad a uz na pooperacke dychala krasne nosom neverila som ze to az tak pomoze. uz je to rok a sopel a upchaty nos mala len 1x a aj to jej za 3 dni preslo.Kolkokrat mi povedala pozri ako krasne dycham uz nechrapem

mata919
autor
11. sep 2019

@ivkus to je super.Tesim sa s Vami.A ona dychala aj mimo choroby (ked bola bez sopliku) ustami?Lebo moj mimo choroby dycha pekne nosom

julianna1929
11. sep 2019

Moj syn nemal problem s chorobami, len casom prestaval pocut, robili mu rozne vysetrenia, az nakoniec mu zistili velku nosnu mandlu, co upchala stredousie... Nakoniec ma stav zhorsil v priebehu jedného mesiaca.. Mal obrovske bolesti hlavy a usi (bez zapalu), tak okamzite vyberali mandlu, pod celkovou anestezou. Teraz ma stipulky v usiach. Dufam, ze mu to pomohlo...

ivkus
11. sep 2019

@mata919 len pocas choroby ale potom sa to vystupnovalo ze zacala chrapat boleli ju uska . V noci som sa zobudila a mala apnoe velmi som sa vylakala a hned druhy den sme isli k inemu ORL ten nas hned objednal a hotovo

miirkka1
11. sep 2019

@mata919 skus este pockat,ked ti nedycha mimo choroby ustami...ked ma sopliky,je to uplne normalne,ze dycha ustami.Moja tiez chrapala, mala apnoe par mesiacov, mam to aj na videu az 10sek.Mala dokola antibiotika Mozes si pozriet moje prispevky,tiez som sa pytala,co mam robit,stale bola chora.Nasli jej tiez zvacsenu nosnu mandlu.No uplne jej vsetko preslo,aj chrapanie,aj choroby bez operacie.Moj nazor je,ze kazde dieta byva na zaciatku soplave,chore,musi si tym prejst,aby nachytalo imunitu.Operacia je vacsinou potrebna,ked je casty zapal uska alebo problemy so sluchom alebo stazene dychanie...mam kamaratku,jej syn dychal ustami normalne pocas dna,usta otvorene,to uz ozaj treba odstranit.Vyoperovali a dycha krasne,usta zatvorene.Ale ak tvoj dycha len pocas choroby ustami,to je ok..co poznam,to vsetky deti pocas choroby...aj nasa..ale je to na tebe..vela stastia..drzim palce nech sa rozhodnes akokolvek

mata919
autor
11. sep 2019

@miirkka1 juuuj neviem sa rozhodnut.Bojim sa toho,ale nechcem ho zase trapit zbytocne castymi soplikmi a zlym dychanim.

miirkka1
11. sep 2019

@mata919 ja ta chapem,ja som sa strasne bala operacie,preto som ju odvolala.Boli sme v nemocnici vo februari a termin mala na august tento(tu v DE sa dlho caka) a od februara vobec nebola chorá, prestala chrapat,mne uz chrapala aj ked sople nemala,tak som nevidela vyznam preco.Ale ona zase nemala nikdy problem s uskami..klop klop,no dufam,ze ani nebude mat.Ja som sa tiez bala,ze jej to moze narast znova ta mandla,kedze mi to tvrdil aj doktor,ze sa to stava.Ale sam mi vravel,ze vela matiek odvolalo ope,lebo nastalo zlepsenie a ze to sa tiez stava.Aj sestrinej dcerke vyberali nosnu mandlu,je naozaj pravda,ze uz nebola chora,ale ze po operacii zvyknu deti vraciat krv aj u nej to bolo,no ja som tehotna,keby som to videla,by som zblaznila.
Samozrejme sa rozhodni,ako najlepsie vies🙂 Ty sama vies,co tvoje dieta potrebuje.Ta operacia mu urcite pomoze.No ja som stastna,ze to islo aj bez toho.

Vela zdravicka syncekovi,nech uz nebyva chorucky🍀

mata919
autor
11. sep 2019

@miirkka1 dakujem Ti za podporu,Mirka.Predsa len asi pockam,ako bude,ked prejdu sopliky,kt.momentalne ma a uvidim.Este raz vdaka

kucikuc
12. sep 2019

Nám dnes oznámili že nielen nosné ale aj krčné musia ísť von lebo sú celé hnisavé bol niekto vyberať obe naraz?

ajsha123
12. sep 2019

@kucikuc dcére mali vyberať krcne a tiez dr.hovoril, že zároveň vyberú aj nosné. Počas 1 narkozy. Akurát z toho nič nebolo, lebo dcéra (10r.) si nedala. A je pravda, ze odvtedy byva tych angin menej, dovtedy kazdy mesiac..

kucikuc
12. sep 2019

@ajsha123 takže ma obe mandle preč alebo nie? Môj ma 6 a mám s toho hrôzu ako to zvládne