Pomôže inhalátor pri chorobe?

slavomira236
31. jan 2018

Ahojte objednala som inhalator este nedosiel...kedze deti stale chore...pomoze to pri chorobe? Skrati sa doba liecenia? A zaujima ako inhalovat vincentku a kedy mozem aj pri upchatom nose a kasli drazdivom? A co pri vlhkom kasli a tecucich soploch?Co pouzivate do inhalatora vy a pri akych problemoch? Aby som ho vyuzila a neboli to nadarmo vyhodene eura...dakujem

alobalka
31. jan 2018

@slavomira236 závisí aké nadstavce tam budeš mať, bývajú špeciálne na inhalovanie nosom, iné na inhalovanie ústami. Takisto aj detské nadstavce. Tiež závisí aký bude výkonný, na aké castice dokáže rozložiť inhalovany roztok. Vseobecne sa dá inhalovat fyziologicky roztok, vincentka, z liečiv ambrobene, kedysi doporucovali aj yabro. Princíp je, že inhalator zabezpečí zmenšenie castic inhalovaneho roztoku a ten ľahšie prenikne do dýchacích ciest a zriedi hlien. Máme ho doma, používam ho, keď hlieny sú prítomné, proste ako doplnkovu liečbu. Ale niekedy sa mi ho nechce vyťahovať a poradíme si s kvapkami, sirupmi. ..

slavomira236
autor
31. jan 2018

@alobalka objednala som omron C28P kompresorovy....

kubkovamama
31. jan 2018

@slavomira236 my sme mali,aj som ho tu min.tyzden predala.Tiez Omron,ale typ-cislo si nepamätám.Bol 3v1, nosná odsávačka,2 inhalátory na horné dýchacie cesty a dolné,nadstavce pre detičky aj dospelých.Syn bol astmatik,dcéra už 4mesacna v nemocnici na kyslik a Ventolin.Pri nej mi to parádne pomohlo,narodila sa so selestom=slabé okysličenie a zástavy dýchania.Sačilo tak každý 2hy deň,pri chorobe aj 5xdenne.A zvlhcovac vzduchu.Chorobu skratis aj o 3-4dni.Synovi pomohlo aj vyplachovat nos.Ale všetko ide ruka v ruke s podporou imunity.

alobalka
31. jan 2018

@slavomira236 taký nejaký máme aj my, c28E: ) a som s ním spokojná

slavomira236
autor
31. jan 2018

@kubkovamama takze to mozem inhalovat maleho tou vincentkou aj preventivne ked nieje chory?...on mi je chudak chory uz od oktobra co nastupil do skolky prakticky nonstop....a od neho teraz rocna dcerka...

kubkovamama
31. jan 2018

@slavomira236 no jasné, ako prevencia je to podľa mňa super. Nám to poradil krcny. Synovi aj vybrali mandle,pohltal kopu liekov a nepomohlo nic. Ale zmenila som mu stravu,nejaký čas žiadne živočíšne bielkoviny a stále v prírode. Odhlienil sa plus to vlhké dýchanie a je úplne bez problémov.

kubkovamama
31. jan 2018

stačí tam dať prevarenu slanú vodu. S tou ružovou himalajskou soľou,ma plno mineralov.Roztoky sú aj na predpis keď je astma,bronchitidy atď.My sme mali ten Ventolin,môže sa od narodenia.

alaely
31. jan 2018

Soľná lampa pomáha

malubo
31. jan 2018

Môj malý tiež nastúpil v septembri prvy krat do skolky po 4dnoch zacali choroby. A postupne aj kašeľ. Ten sa mu tak zhoršoval ze sa mi v jednu noc zacal dusit. V nemocnici si ho nechali viac ako týždeň. Hned som mu kupila tiez tento istý inhalator a davala som mu do toho vincentku kedze v nemocnici stale inhaloval tak ze nech v tom aj doma pokračuje. Len ze kasel nie a nie ustupovať. A v jednom článku som sa docitala ze na suchý kasel az taky ako sme mali my ked ze mal laringytidu je inhalovanie este horsie lebo ze to este viac dráždi. Tak sme s inhalovanim prestali a od vtedy ani raz nezakaslal. Ci to bola len nahoda alebo aj to hralo akusi ulohu neviem. Ale lutovat neľutujem ze to mame lebo je to super vec aj ja inhalujem aj muz obcas. A velni dolezite je vyplachovat dietatu nos. Ja som to syna naucila ked nastúpil do skolky. Kazdy den ked pride zo skolky si ideme hned umyt ruky a vyplachnut nos od bacilov. Vyplachujeme s kanvickou na prechlach nosa a davam tam obycajnu kuchynsku sol. Ja si to neviem vynachvalit vsetky sopliky sa vyplavia von a nos je čistý.

livia341
31. jan 2018

@kubkovamama aj my sme mali podobny problem,ako vy že ked nastupil do skolky tak bol neustale chory,ale to dieťa musi vyrásť a mna by zaujimalo ze aku stravu ste zmenili aj tie zivocisne bielkoviny?lebo je predskolak a byva chorý čo by už nemal bývať,ale nastastie bez antibiotik mava a myslim si ze aj zo stravou ma suvis kedze v skolke maju katastrofalnu stravu kazdy den pecivo,...a malo zeleniny.A neviem si predstaviť ked zacne chodiť do školy ci bude byvat znovu chory a pritom vymeska hodiny.No my inhalujeme je to dobrá vec a nam nik neporadil len sme boli na liečení a videli sme ako to prebieha tak som potom aj ja pochopila že je to dobrá kúpa.My máme z lidla.

kubkovamama
31. jan 2018

@livia341 tiež som za,že vekom polovica týchto problémov prejde.Moj začal mať skoro problémy,cca ročnemu sa mu objavil atopicky ekzém,onedlho tie sople,kašeľ,afty,kútiky a to ešte do škôlky nechodil.A keď začal čistá katastrofa.Ostala som s ním na predlzenom rodičaku.Imunologicka mu robila testy,mal HIT plus alergie na plesne.Vylucila som bielu múku,kvasnice,kakao,rajčiny,syr,mäso,udeniny,mlieko,bielky,orechy,zeler a tie základné alergény.Koreniny.Ziadne polotovary,pizza,reštaurácie.Robime domácu vegetu a kvaskovy chlieb.Mlieko isty cas pil kozie.Verim tomu,že obchody a priemysel nás kŕmia strašným bordelom.Takze čo sa dá,variť a vyrábať doma.

livia341
31. jan 2018

@malubo aj my používame okrem inhalatora aj kanvicku na preplach.nosa.aj ja si tiez neviem vynachvalit je to.dobrá vec my sme sa stretli na lieceni v lucivnej.Aj nás byval chorý ako nastupil do školky,potom mal zvacsene mandle nosne dali sme mu vybrat a uz mu bolo ovela lepšie.

katy2015
31. jan 2018

My mame tiez kompresorovy Omron a mozem povedat,ze nam velmi pomaha. Mame detsku masku,aj pre dospelych. Este nosny nadstavec,ale mala(3roky) pouziva len detsku masku.Odporucila nam ho na ORL a poradila aj ako inhalovat. Zaklad je Vincentka,moze sa davat preventivne,ale aj pri chorobe. Aj 2x denne. Pri vlhkom kasli sa moze pridat Ambrobene alebo Mucosolvan roztok. Na doliecenie Yabro 1/2 ampulky + Vincentka 1-2krat denne. My to Yabro davame aj pri zacinajucom kasli a ten sa az tak nerozvinie,choroba ma lahsi priebeh. Na suchy kasel su lieky uz len na predpis,napr.adrenalin,ale to by som sa uz riadila lekarom.
Mala chodi prvy rok do skolky, chora bola,aj je, ale ATB este nebrala, mala len kasel a sople,vzdy sme to zvladli len s inhalatorom a sirupmi. Na ORL nam odporucala aj nieco na posilnenie imunity,ja davam Betaglukan,predtym Rinimun a od jesene vitamin D a C.

bibistec
1. feb 2018

Nam napr lekarka neodporucala davat lieky do inhalatora len vincentku, zalezi od diagnozy. Inac my mame inhalator na predpis a pomaha nam. Super vec

maruskahurnanska
1. feb 2018

My mame tiez Omron. Dcera mavala opakovane laryngitidy, kvoli tomu som inhalator kupila. Inhalovala vacsinou Vincentku alebo fyz.roztok. Pri silnej laryngitide aj adrenalin. Jej to velmi pomohlo. Odkedy som kupila inhalator, zvladli sme laryngitidy bez hospitalizacie( prve 2 laryng.bez inhalatora musela byt hospitalizovana). Nelutujem kupu. Prilezitostne inhaluje cela rodina.

lenqua_12325
4. feb 2018

Inhalator je úžasná vec, zachráni aj od nemocnice. Dieťa môže inhalovat denne, preventívne a liek počas choroby. Teraz myslím masku na tváričku čo vdychuje nosom. Tomu ustnemu sme nenašli využitie.

lenkuliak
2. nov 2018

práve vyberám inhalátor..rozhodujem sa medzi Omron Comp Air C28P, kde sa mi páči výkon, teda za kratší čas sa zinhaluje dané množstvo ako pri iných modeloch, čo je pri deťoch asi dosť nápomocné 🙂 alebo Omron C102 total s nosnou sprchou..ak máte tieto typy,môžete mi prosím napísať vašu spokojnosť? hlavne ten druhý ma zaujíma, na prvý som našla kopec recenzií, ale predsa, má omron C28P aj nádstavec do nosa? cítite, že to celý nosohltan prečistí?
@slavomira236 ako si s ním prosím spokojná?
Ďakujem 🙂

slavomira236
autor
2. nov 2018

@lenkuliak ahoj omronC28P má 2 masky nadstavec do úst aj do nosa...my používame masku pri skoro 5rocnom ktorý odkedy začal chodiť do škôlky je stále chorý kašeľ sople...... odkedy inhalujeme tak ešte ATB nebral čo ma teší...skúšala som ho aj ja s maskou tak keď som mala upchatý nos pustilo mi to sople....ale na prečistenie nosa pri staršom používam nájme konvicku niekoľko krát denne ....čo sa týka inhalatora tak mala 20 mesačná mi pri inhalovani moc sedieť nechce maximum 3 4 minúty pri nej tiež používam konvicku

lenkuliak
3. nov 2018

@slavomira236 konvičku používam aj ja, ale na deťoch som ju ešte neskúšala..už 20 mesačná si to nechá? to musím skúsiť asi aj ja, predpokladám, že prvé razy treba asi aj nasilu, či? niekedy sa mi ale na sebe zdá konvička málo, preto uvažujem, či nebude lepší ten inhalátor s nosnou sprchou :-/ neviem sa rozhodnúť, lebo naň som ešte nenašla žiadne recenzie, ale ten C28P si všetci chvália

lenkuliak
3. nov 2018

@slavomira236 prosím ťa a koľko trvá jedno inhalovanie minút?

slavomira236
autor
3. nov 2018

@lenkuliak po tu Rysku keď dám maximum takých 15 minút ...a malinká vydrží tých 5 minút.....práveže doteraz jej konvicka nevadila začala som jej to robiť keď mala cca 11 mesiacov a až teraz mi pri Tom začína protestovat....tak kombinujeme inhalovanie aj tie preplachy konvickou

bruno3030
Odpoveď bola odstránená
Zobraz