Ahojte, viem, že sa to tu už riešilo, no je tu nejaká mamička, ktorej dieťa nosilo okulzor a očká sa zlepšili?akú dlhú dobu ste ho nosili a o koľko % sa zlepšil zrak?Moja dcéra ho nosí už 3mesiac poctivo..raz týždenne chodíme na cvičenia..Dioptrie má -4,5 a -2....
Moja dcera nosi okuliare od troch rokov .Utekalo jej ocko ,uz bolo povedane tak , ze hrozi operacia .Okulzor nosi kazdy den asi tak 1az 2hodiny ked piseme ulohu ,alebo citame a tiez aj ked pozera telku.Za nas mozem povedat , ze nam to velmi pomohlo.V prvej triede prestala cez vyucovane nosit okuliare ...pokym som to zistila tak sa jej pohorsilo .Tak moja rada je, byt trpezlivi a sanzit sa nosit okulzor kazdy den a tiez aj okuliare. Oplati sa to🙂
@beba1902
@h_petra diagnoza je krátkozrakosť s tupozrakostou...na prave očko vidí 20% ľavé 60%, okulzor nosime 4dni na lavom a 1 deň na pravom...takto to nosime už od oktobra, v marci máme kontrolu tak v kútiku duše dúfam, že bude aspoň nejaké zlepšenie...zo začiatku burala, ťahalo ju to do strán, no.teraz to už nerobí...
@hotelka je to beh na dlhe trate, ale postupne sa to zlepsuje...dcerka ma dioptrie len minimalne, aby udrzali ocko v spravnom postaveni, okluzor nosi 2 hodinky denne...cvicenia uz mame za sebou...okuliarky nosi od 2,5 roka, teraz ma 6...