Pomohol vášmu dieťaťu okulzor?

hotelka
27. jan 2019

Ahojte, viem, že sa to tu už riešilo, no je tu nejaká mamička, ktorej dieťa nosilo okulzor a očká sa zlepšili?akú dlhú dobu ste ho nosili a o koľko % sa zlepšil zrak?Moja dcéra ho nosí už 3mesiac poctivo..raz týždenne chodíme na cvičenia..Dioptrie má -4,5 a -2....

zuzik307
28. jan 2019

@hotelka je to beh na dlhe trate, ale postupne sa to zlepsuje...dcerka ma dioptrie len minimalne, aby udrzali ocko v spravnom postaveni, okluzor nosi 2 hodinky denne...cvicenia uz mame za sebou...okuliarky nosi od 2,5 roka, teraz ma 6...

h_petra
28. jan 2019

@hotelka dôležité je používať okluzor pri práci do blízka, cvičenie raz do týždňa je málo. Určite vám dali tipy, ako očko precvičovať aj doma 🙂

hotelka
autor
28. jan 2019

@h_petra samozrejme, že nás poučili 😊 no všade vidim a počúvam, že okulzor deti nosia ako píšete 2hod denne keď intenzívne očko precvičujú..kdežto nám kazali dať okulzor hneď po prebudení a zložiť až pred spánkom....

hotelka
autor
28. jan 2019

@zuzik307 a zmenila sa Vám veľkosť dioptrii za tie roky čo máte okuliarky?

h_petra
28. jan 2019

@hotelka a akú má dieťatko diagnózu? Nosenie okluzoru celý deň je často kontraproduktívne, obzvlášť každý deň na tom istom očku.

zuzik307
28. jan 2019

@hotelka u nas je problem skulenie, ocko vidi normalne...dioptrie sa znizovali, teraz ma 1-1,5...

macko1007
28. jan 2019

@hotelka od 3rokov mam problemy z ocami,teraz mam20...pamatam ako mi nasi davali denne okluzor a take obrazky na vyfarbovanie..myslim ze to pomohlo uz by som mala ovela vacsie problemy...teraz mam 4 a 4,5

beba1902
28. jan 2019

Moja dcera nosi okuliare od troch rokov .Utekalo jej ocko ,uz bolo povedane tak , ze hrozi operacia .Okulzor nosi kazdy den asi tak 1az 2hodiny ked piseme ulohu ,alebo citame a tiez aj ked pozera telku.Za nas mozem povedat , ze nam to velmi pomohlo.V prvej triede prestala cez vyucovane nosit okuliare ...pokym som to zistila tak sa jej pohorsilo .Tak moja rada je, byt trpezlivi a sanzit sa nosit okulzor kazdy den a tiez aj okuliare. Oplati sa to🙂

hotelka
autor
29. jan 2019

@beba1902
@h_petra diagnoza je krátkozrakosť s tupozrakostou...na prave očko vidí 20% ľavé 60%, okulzor nosime 4dni na lavom a 1 deň na pravom...takto to nosime už od oktobra, v marci máme kontrolu tak v kútiku duše dúfam, že bude aspoň nejaké zlepšenie...zo začiatku burala, ťahalo ju to do strán, no.teraz to už nerobí...

beba1902
30. jan 2019

@hotelka urcite bude zlepsenie ,ako som pisala nam pomohol dost ...drzim palce

renab
30. jan 2019

@hotelka ja som nosila okluzor ako dieta cele dni. Kazdodenne cvicenia pomohli k vyraznemu zlepseniu dioptrii u tupozrakeho oka. Druhe som mala v poriadku. V dospelosti sa mi vsak dioptrie vratili, mozog zacal tupozrake oko vynechavat a som tam, kde som bola.