Pomohlo vášmu dieťatku vybratie nosnej mandle?

misickaa4
28. nov 2022

Dobry den,

Prosim aku mate skusenost - pomohlo vybratie nosnych mandli Vasmu dietatku?
Maly ma 3r, v noci a vlastne uz ani cez den nevue dychat nosom. Zatial mam nazory 2 ORL lekarov, ze vybrat, ale ja s tym velmi vaham. Hlavne sa bojim, ze ak to vyberieme, co bude potom zadrziavat pripadne bacile, ak tam uz nebude mandla?

Vopred dakujen za Vase skusenosti

ivka27101
28. nov 2022

A skúšali vám nasadiť kortikoidy?

barboraalexej
28. nov 2022

Ja som dala vybrať synovi mandle pred rokom ako 4 ročnému, ale iba preto, že mu tlačili na ušné bubienky. Čo sa týka chorôb, nič sa nezmenilo

defulik
28. nov 2022

@misickaa4 napis mi sukromnu spravu

misickaa4
autor
28. nov 2022

@ivka27101 vobec nie

misickaa4
autor
28. nov 2022
maximko25
28. nov 2022

@misickaa4 ano pomohlo a velmi.urcite ak dvaja orl odporucajj nevahaj♥️synovi v 4vyberali.

pribinak
28. nov 2022

Dala som vybrať synovi a ľutujem že som nedala skôr. Náramne sa mu uľavilo, prestali nekonečne sople a kašle, začal viac jesť

ivka27101
28. nov 2022

@misickaa4 môj mal tiež zväčšené dali nám kvapky a k tomu som dávala probiotika od Andreja medveďa a za 2 týždne od užívania markantný rozdiel. Tiež dýchal ústami počas dňa a v noci chrapal.

maximko25
28. nov 2022

@misickaa4 nam nepomohli ani tie.syn mal dol rok poa 2 zapal stredneho ucha.bohuzial niekedy je vybratie asi jedina cesta:( a to nevravim o tom co som pokupovala na imunitu.orl mk povedal ze to mu nepomoze ked sa zapal ucha vracia:( takze my sme dali von a vidno synovi sa ulavilo.

misickaa4
autor
28. nov 2022

@ivka27101 a ake kvapky prosim?

ivka27101
28. nov 2022

@misickaa4 nasonex, ale sú na predpis.

macalau
28. nov 2022

Aj môjmu to pomohlo.

0silvia0
28. nov 2022

@misickaa4 nedala som kedysi a nebolo to dobre. Deti potom spia s otvorenými ústami a zle sa im vyvíja spodná čeľusť a môže ustupovať brada. Nie je to len o dýchaní ale o celkovom vývoji čeľuste.

sense
28. nov 2022

Mne ako dieťaťu to pomohlo a vyriešil sa aj problém s chápaním , ale zvyk dýchať ústami ostal ešte veľmi dlho

keiko33
28. nov 2022

Mám 4 deti a 3 majú vybraté. Pomohlo to. Oveľa menšia chorobnosť a antibiotiká minimálne. S najmladšou som bola v júni. Tiež som to odkladala kvôli kovidu, doktorka nás posielala už v novembri. A akurát dcéra stihla schytať o jeden zápal stredného ucha naviac. Jej tie hlieny stekali do ucha a stále sa nám to vracalo. Niekedy je to len zbitočné oddiaľovanie nevyhnutného. Ale chápem ťa. Prvýkrát je to horšie, nevieš do čoho ideš.

titla
28. nov 2022

Mne ako dietatu to pomohlo. Teraz ma zvacsenu mandlu moj 3 rocny syn a davam mu ju vybrat. Len to cakanie na termin...

misickaa4
autor
28. nov 2022

@titla kolko sa caka?

buffinko
28. nov 2022

@misickaa4 mojmu synovi pomohlo. Uz vobec nevedel dychat nosom, len ustami, v noci chrapal. Po vybrati sa mu stav pekne upravil.

misickaa4
autor
28. nov 2022

@keiko33 ano, je tam strach a zaroven sa bojim, ze ss zhorsi chorobnost

buffinko
28. nov 2022

@misickaa4 moj urcite nebol chorlavejsi ako pred vybratim. Boli sme na jednodnovke, doobeda zoperovali, poobede sme uz boli doma a mlady behal ako srnka.

stanulienkat
28. nov 2022

Máš tu veľmi veľa tém, skús pohľadať, nám to jednoznačne pomohlo, nemáte sa čoho báť. Skôr vám hrozí veľa iných problémov, ak ich neodstránite, alebo ak sa to nebude riešiť.

brigitte93
28. nov 2022

Ja som dala vybrat dcerke lebo vkuse bola chora. Tazko dychala , sople. A odkedy jej vybrali 2x do roka je chora a predtym kazdy druhy tyzden sme sedeli u Dr.

keiko33
28. nov 2022

@misickaa4 tak nám sa to vždy zlepšilo. Obidve dcéry prvý rok v škôlke katastrofa. Viac doma ako v škôlke a plno antibiotík. Pritom, kým sme nastúpili do škôlky, tak boli úplne zdravé. Syn bol dokonca vyberať aj krčne mandle. Všetko v pohode. Je to rýchly bezproblémový zákrok. A poviem ti, že matky to znášajú horšie, ako deti. Dcéra si už na to ani nepamätá. No ja si doteraz pamätám, ako ju sestrička priviezla na izbu v posteli, ako som si vydýchla, že všetko dopadlo dobre. Strach je najhorší nepriateľ.

misickaa4
autor
28. nov 2022

@keiko33 lenze moj zatial nema taky hrozny problem s chorobnostou . Klop, klop, klop. Ale to hrozbe dychanie ustami, cez den, v noci. A taky zahuhmaveny hlas..

jesenzima
28. nov 2022

@misickaa4 môjmu dieťaťu to pomohlo. Nádchy bývajú kratšie a bez zelených soplov..

777januska777
28. nov 2022

@misickaa4 môj nebol chorý skoro vôbec, takže sme nevedeli, že ma problém s mandlou, keď nastal problém vo vývoji reči, tak sme išli na orl, zistili, že ma veľkú mandlu, ktorú mu vybrali. Po vybratí konečne v noci začal spávať dobre. On tým, ze mal veľkú mandlu, spával v noci zle (chrapal, vela sa prevaloval) a teda bol chronicky nevyspatý. Takáto nevyspatost potom škodí ďalšiemu vývoju mozgu dieťaťa.

keiko33
28. nov 2022

@misickaa4 veď aj to dýchanie je problém.predstav si, že by si ty musela žiť s uapchatým nosom a dýchať ústami. Keď ti už dvaja lekári odporučili výber, určite do toho choď. Moja strašné chrápala. Od kedy bola vybrať mandle, tak okrem choroby už nechrápe.

titla
28. nov 2022

@misickaa4 Sme z BA, v statnej nemocnici sa caka 6 mesiacov, takze ideme do sukromnej nemocnice, kde je cakacka "len" 3 mesiace a za 300 eur.

mimikarol
30. nov 2022

Áno. Vyberali pred rokom. Dovtedy častý zápal ucha, odvtedy ani raz

letfenixa
30. nov 2022

Syn má nosnú mandlu "hranicnu", dýcha normálne ústami, s ušami nemal problém ešte nikdy, huhne, býva usopleny. A ja strašne vaham, či ju dať von, keďže až také zle prejavy nemá.