Ahoj, mám za posledné 2 roky asi už piatykrát hnisavú angínu.
Mali ste? Pomohol vám výber mandlí? Alebo ste to oľutovali. Napr.mojej sestre vybrali kvoli angínam, ale zas má často kadejaké zápaly dýchacích ciest a minimálne raz do roka atb.
Čo robiť, aby sa mi to nevracalo, ja sa veľmi bojím tej operácie. Životosprávu mám ok, nepijem, nefajčím, dosť pohybu, pestrá strava.
🤔
@johankaivanka mne jednoznačne ano. Ono tie zápaly ti idú potom z mandlí do celého tela...nastuduj si niečo o asle reumatickej horúčke a potom sa rozhodni. A zápaly dych.ciest majú aj ľudia s mandľami.
@johankaivanka mne vyber krcnych mandli velmi pomohol. Dlho som to odmietala az do stavu se som mala antibiotika kazdy mesiac. Od vybratia su to uz 4 roky a odvtedy som mala len bezne virozy ale ziadne ATB, zapaly usi, pluc a pod. Treba sa ale pripravit ze je to realne bolestiva operacia a budes mimo par tyzdnov. Ale oplati sa.
Manželovi pomohlo, mával skoro každý mesiac hnisavé anginy,musel si priebežne vytlačat hnis z "porov" inak hneď angina. Ako pridaná hodnota,prestal chrápať 🤣 . Co sa týka chorôb, teraz bol chorý a predtým v januári tuším
Ja mandle nemám, ale na operácií som nebola. Práve pod vplyvom častých angín mi atrofovali. Problémy mám, ako tvoja sestra. Preto sa veľmi chránim.
Pomohlo a velmi u.mna uz ine vychodisko.nebolo ostala som imunna na atb angina bola chronicka mesiac vkuse v horuckach mala som 15.chora uz odvtedy nebyvam ked neratam sople a crevne chripky co donesie dcera a ked tak mozno raz za 5 rokov ma nieco zlozi.ano je pravda ze mi choroby viac sadaju na priedusky a nie do hrdla ale vyriesil to pekne inhalator.
Zakroku sa vobec neboj..
@johankaivanka pomohlo a žiadne zápaly priedušiek som nemala,mala som zápal pľúc čo donieslo decko domov