Baby prosím o radu pomoc....drobec ma 2 roky a dva mesiace a ma takéto predne zubky 😭😭 nechcem aby mu vypadli však je ešte malý.. umyvame zubky 3 krát do dňa neviem čo už mám robiť? Vďaka za rady
Ta zmena farby vyzerá ako od nejakých liekov, tá dierka bude asi od niečoho iného. Vypadnúť by mu nemali ale môže sa odvapnovat zubná sklovina a môžu byť krehké a nachylne k zlomeniu
@mon1806 my sme takto začínali v 2,5 rokoch, boli sme u zubarky a pekne nam dorobila ‘bielu sklovinu’. Potom jej to dopadlo po 2 týždňoch aj sa jej ten zúbok zlomil, lebo bol krehký, tak opäť nadrobila..mala to pekne urobené, ale postupne sa kazili ďalšie zúbky ..kupili sme elmex gél, pasty..teraz má dcérka 4,5 roka, horné 4 zúbky nemá 😒 len zhnité korene a ďalšie tiež dolámaná a taktiež spodné stoličky má zhnité. Natrapila sme sa veľa..mala tam zápaly, hnis..takze už len čakáme, kedy budú nove zúbky.
Sestra ma 2 deti a maju strasne znicene zuby..maly to ma od 3 rokou teraz ma 6 a museli sme ist k zubarovi vytrhli mu to a rastu uz dospele
Ja mám osobne takýto podobný problém od detstva nedá sa to vrátiť alebo zlepšiť avšak môj zubár videl príčinu v pití sladkých vôd džúsov a podobne... V detstve som sa toho samozrejme nedrzala ale teraz v dospelosti pijem len minerálky čistú vodu a mlieko... Robilo sa mi to už aj na normálnych zuboch nie len mliečnych a po tom čo som vynechala sladké vody sa to zastavilo... Možno to nie je tým... Len vravím akú mám ja skúsenosť
My máme ten istý problém, malý ma 3 roky a 3 mesiace a na horných predných zúbkov mu úplne odišla sklovina, ostalo mu len kúštik bieleho na spodu zúbkov, začalo sa mu to postupne robiť aj na ostatných, viac-menej len na vrchných zúbkov. Boli sme u zubárky, urobila mu všetky stoličky, vyplnila plombou, pretože ich mal tiež pokazené a takisto aj predné zúbky, nechali sme tam strááášne peniaze.... Na prednom zúbku to vydržalo asi týždeň ☹ Najhoršie je, že ho to aj bolí, hlavne keď prídeme zvonku dovnútra. Malý sladkosti veľa neje, sladené nápoje takisto nepije, akurát čaj. Zubárka nám tiež povedala, že to má z pitia sladkých nápojov, takže neviem. Noo, pôjdeme asi navštíviť opäť zubárka, ale určite inú 🙂 Veľa šťastia.
Aj nás malý ma podobný problém. Zacalo to ked mal 1,5roka. Pár fliackov na predných zubkoch. Zubarka povedala, ze vraj z dojcenia. Prestali sme dojcit, ale nepomohlo... A nie nemá to zo sladkostí, džúsov a pod. toho ma ako šafranu. Boli sme u preventistu a ten nam poradil elmexgel, tvrdu kefku a tiez docistovat jednozvazkovou. Bolo a je to narocne... Dnes ma 4roky, zubky postupne odchádzajú, žiaľ, ale zatiaľ ich ma všetky, len su "skarede". Dufam, ze na stálych to mať nebude. Je to porucha skloviny, aspoň u nás. Ma to aj starší syn, ale nie v takom rozsahu...
Baby ďakujem môj drobec ale nikdy nepije sladké čaje a ani nepil pije len cisty vodu alebo čaj ale normálny nesladeny sladkosti detto nepapal ich vôbec potom asi pred polrokom začal ale skôr chrumku ako čokoládu a to aj tak úplne maliiiiicko radšej si da ovocie čiže tak. Jedine možno čo doteraz stále pil mlieko ž fľaše v noci aj 3 x tak som to stihla už nepijeme. A ma dudu tu sme tiež už atopli ma ju len ja spanie zaspi avytiahnem ju von. Ale dakuj3m za rady
@mon1806
To su medove zuby. Ako sa vam to vyvija? Mame to tiez...ma to od roka a pol vytrhnute...ostatne odhnivaju tiez.
@mon1806 dobry den 🙂Ako ste teraz s tymi zubkami ?mame ten isty problem :(
@mirkaferko aj my máme na dvoch zuboch poruchu skloviny, tie zúbky sú len žltšie a ostatné sú krásne biele. je to porucha skloviny a má to od narodenia. veríme, že s novými sa to už neobjaví. pije len čistú vodu...
@dorotka66 tak nas ukludnuju ze to neni vazne ze chodia deti z inymi zubami ze toto je este nic...zatial povedali ze je to v poriadku ze je chytena vrchna zubna sklovinka v hlbke to neni ani dentyn neni chyteni a ak sa to bude poriadne cistit uz sa mu to zhorsovat nebude a ak by to postupovalo dalej a bude zhorsovat budu to riesit nenechaju mu zubky pokazit tak sme sledovany kazde 3.mes a ja cistim ako besna na obed pred spanim a vecer a hlavne v noci uz ziadne mlieko len cista voda ...
@kristinajancovicova no nas lekar hned ukludnil. Vraj to sa stava a nove budu ok 😊 aj ja jej umyvam zubky ako besna aj dentajnou nitou 😉
@mon1806 takže keďže nepapa slodkosti nepije sladké vody určite je to práve z pitia toho mlieka mali sme tento istý problém dcérka mala dva keď sa jej začali kaziť predné zuby vytvoril sa jej tam hnis stále sme to pukali čistili dokonca atb sme dostali dva týždne bol pokoj a potom znovu až nakoniec zubár rozhodol ze pôjdu von lebo keď sa tie zuby kazia môžu pokaziť bohužiaľ už aj zárodok trvalých co som nemohla dopustiť takže my už od 3 rokov nemáme dva predné zuby nie je to nič hrozné mala si zvykla a keď som sa pýtala z čoho tak ze zo sladkosti vravím ze ich nepapa nepije sladké vody len píla mlieko z fľaše až do tých 3 rokov a práve to bol ten problém pretože to mlieko kvasi v noci na zuboch a robí to samu sarapatu co už teraz už nepomôže nič
Keby sa to tak kazilo zo sladk3ho mali by to vseeetky deti,ktore jedia nieco sladke...to je kravina..to ma proste geneticky dane take zle zuby pravdepodobne...lebo ak ich matka umyva tak nechapem z coho by mohli byt tak znivene...eate tak mozno z liekov,sirupou a antibiotik...a neumyvania zubov...takze podla mna genetika.
@dorotka66 na spodu to mate?Sila ja som cakala ze na vrchu a tak este ze jeden zubok my mame vrchne 4:(
@anonymka11 hej toto aj mne vravela ze ak ma skolvinu po mne (ja ju mam tiez nic moc)tak ze presne ze v noci mu to kavsilo ma tych zubkoch ...my sme zatial bez hnisu a ma zasiahnuty skor ten stred zubkou pretoze mu este podrastli takze nema to pri dasnach ale v strede a vravim ubezpecuju ze to vobec neni nic ze sa nemam stresovat ze je pod kontrolou a ked sa zhorsi budu mu to robit (aj kef neviem ako lebo je maly a nespolupracuje ...zubky si da vycistit ale ked idem na tie vrchne musim si ho chytit a rukou mu vytuahnut peru aby som videla a dobre mu to tam vycistila takze uz sposob mame pri vrchnych poplace lebo sa nemoze hybat a takto si fungujeme ...takze uvidim v decembri ideme na kontrolu
No pridam sa uz som aj chcela diskusiu zakladat. Nas ma pekne zubky, predne teda, ale zadne mi nechcel dat umyt (drzala son ho prilahnuteho a takto bojujeme ale potom zatnr zuby a neotvorim nu usta nijak raz). No a v strede v stolickach ma hnede... je mozne, ze je to len isadenina ci uz to mozu byt kazy? Sa mi zda ze ked dobre vycucham je to trochu slabsie ale bie som si ista nespolupracuje vobec... :-/ a teda vobec nevien ako to takym detom osetruje lekar co absolutne nespolupracuju a este kopu vrieskaju ...
@via88 moja mala medzi zadnymy stolickami kaziky aj na jednej aj na druhej strane mala asi 4roky kedy jej to robil bola uzasna a pamatam si presne mala tam len take zlte ci jemnucke hnede a bol to kaz vyvrtal jej to a dal jej tam farebne plomby ktore jej ale casom vypadli tak znovu sme to absolvovali a uz tam ma klasicke biele tvrdene tym svetlom takze uz nevypadli ale mala to medzi stolickami kde sa to zle cistilo a to pri cisteni spolupracovala bo uz velka slecna 😂ale Misko iny odvar nema ani 2 a u zubara to odreval a nespolupracoval ...ja umyvam obom detom elektr.kefkou Misko si ju vypyta aj pocas dna a umyva si ..ja poctivo umyvam na obed a vecer vzdy ho zahovorim takze ma pocuva dam mu daco do ruky a hra sa len ked idem na tie predne tak ho musim chytit a nepaci sa mu to ale vie ze aj tak to spravim tak si nepomoze ....len ak by sa zubar rozhodol mu to spravit tak to bude iny boj 🤦♀️
@via88 tak bud uspat dieta tu v BB to robili aj malym detom (kamoska tak bola) ale uz je to zrusene a ked som sa len inform.tak vsade ze az od 5rokov...a potom som citala o dakej sedimentacii ci co ...ze daky liek co ho oblbne alebo rajsky plyn ale neviem ako to funguje a od kedy sa moze podavat....v decembri idem tak sa ho opytam ze ako sa to robi takym malym detom ...dcerke nedaval nic ked jej robil tie 2zubky pripravila som ju ze umyje zubok a da plastelinku ale dalo sa to ked mala 4r a urcite mi to nepomoze vraviet skoro 2r dietatu 🤦♀️
@kristinajancovicova no nas ma 2 a pol a neda si ani nechty ostrihat, len v spanku a cistenie zubov to je katastrofa... to uz budu potom kazy. Super. Riadne som z toho na nervy.
@mon1806 smer zubár. Poradi