Pomoc s liekmi čechy, polsko, madarsko

bejkidielko
1. okt 2019

Baby surne by som potrebovala vybrat v zahranici v lekarni sirup pre mojho krpca, nakolko sa u nas neda uz zohnat☹ neviete mi niekto kupit tento sirup, poslat postou? Zaplatim!!!!!! Nechcem zadara! Prosiiiim

mimike91
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
mimike91
1. okt 2019

Ako sa vola ten sirup?

bejkidielko
autor
1. okt 2019

@mimike91 delacin C sirup

fkata
1. okt 2019

@bejkidielko Je to Dalacin sirup a keďže je to antibiotikum, tak je viazaný na recept. Ja by som dieťaťu sirup s ATB bez predpisu nemala odvahu dať. V HU na predpis dostať.

mimike91
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
mimike91
1. okt 2019

Hej volá sa to Dalacin, a je to viazaný na lekarsky predpis všade, lebo je to ATB. Ja by som malému dieťaťu nedala ATB bez súhlasu lekára.

bejkidielko
autor
1. okt 2019

@mimike91 mam predpisane tvrde pastilky ale chcela som sirup lepsie sa to podava dieťaťu

bejkidielko
autor
1. okt 2019

@fkata mam predpisane tvrde pastilky ale chcela som sirup lepsie sa to podava dieťaťu

sisaka
1. okt 2019

Dalacin je značka, účinná latka je clindamycin. Môže sa predávať pod roznymi značkami, netreba trvať na tej konkretnej. Treba zájsť do dobrej lekárne a popýtať sa na sirup, určite sa vyrába, možno pod iným názvom, alebo ti ho lekáreň vyrobí, my bežne vyrábame sirupy z tabletiek, ale žijem v zahraničí...
Atb bez predpisu zoženieš najskôr v krajinách tretieho sveta, možno nejakých postkomunistickych

bejkidielko
autor
2. okt 2019

@sisaka sisaka dakujem bola som vo vela lekarniach a ide onto ze su pastilky u nas na Sr ale
Pre deti je to priserne podávanie...
Preto som chdela niekoho zohnat co by mi ten sirup vybral
V lekarni predpis by som zabezpecila,