Mile mamicky prosim o pomoc.Viem ze dievcatka mavaju problemy so stolicou,ale uz som zufala.Mame mesiac a nedokazeme poriadne potlacit.Kojim,davam si pozor co zjem,pijem feniklovy cajik,masirujeme brusko,malinkej varim odvar starej mamy(fenikel a rascu) a pritom nie a nie sa vytlacit.Pritom pocujem ako jej crievka pracuju,ale problem je v konecniku.Mali ste niektora rovnake problemy?Ako ste to riesili?Mam este viac si vyclenit jedalnicek?Dakujem za kazdu radu
prestan piť tie čaj, ani dieťaťu ich nedávaj..neobmedzuj sa v strave, nejedz len to čo tebe robí problemy..,kúp si šatku na nosenie a začni nosiť..teplo-dostatočný kontakt s telom matky napomáha správnemu fungovaniu trávenia, obmedzuje "koliky",,,
Možno práve tým, že si tak dávaš pozor na čo ješ a piješ tie čajíky a podobne tak tým jej škodíš. Skús sa stravovať nejako normálnejšie, aj si dopraj, jasné, že nie niečo také čo vyslovene detičkám škodí ale daj si aj mastnejšie trošku a podobne, možno jej to potom pôjde lepšie 🙂
ja som malej zakaždým pomáhala - inak sa to nedalo a nechcela som ju trápiť. normálne, keď som videla, že tlačí a sa jej nedarí, zdvihla som jej nôžky, teplomer namočila do olejčeka /aviril modrý/ a s ním som pomáhala malej . Teraz bude mať 9 r. a odkedy samá papká - nemá problém sa vykakať. Samo polievočky som dávala papkať, sem tam slivkovú výživu .....
@papulienka48 ja si davam pozor na strukoviny a kapustu...to co vyslovene naduva aj nas dospelych
Dakujem za vase rady...bola som aj u pediatra a poradil mi rektalnu rurku a dalsie babske rady...tak snad nieco zaberie a uz jej bude lepsie 😉
Urcite treba skusit rektalnu rurku,ale aj povedat to pediatricke. Aj moja neter sa len tazko vedela vykakat a nakoniec jej zistili, ze ma od narodenia zuzene pri konecniku crievko a tazko vytlaci stolicu, lenze tvoja ma len mesiac,to by mala mat taku este prazenicovu, ktoru netreba tlacit. Ak nepomoze ani rurka,urcite sa porad s doktorkou. Moj syn vedel taky maly kakat len ked som mu nadvihla nohy, vobec netusim preco,ale samo to potom odoznelo.