Pomoc pri problémoch s kakaním

zuzuhmyz
23. máj 2017

Mile mamicky prosim o pomoc.Viem ze dievcatka mavaju problemy so stolicou,ale uz som zufala.Mame mesiac a nedokazeme poriadne potlacit.Kojim,davam si pozor co zjem,pijem feniklovy cajik,masirujeme brusko,malinkej varim odvar starej mamy(fenikel a rascu) a pritom nie a nie sa vytlacit.Pritom pocujem ako jej crievka pracuju,ale problem je v konecniku.Mali ste niektora rovnake problemy?Ako ste to riesili?Mam este viac si vyclenit jedalnicek?Dakujem za kazdu radu

pininka
23. máj 2017

Urcite treba skusit rektalnu rurku,ale aj povedat to pediatricke. Aj moja neter sa len tazko vedela vykakat a nakoniec jej zistili, ze ma od narodenia zuzene pri konecniku crievko a tazko vytlaci stolicu, lenze tvoja ma len mesiac,to by mala mat taku este prazenicovu, ktoru netreba tlacit. Ak nepomoze ani rurka,urcite sa porad s doktorkou. Moj syn vedel taky maly kakat len ked som mu nadvihla nohy, vobec netusim preco,ale samo to potom odoznelo.

dominika6
23. máj 2017

@zuzuhmyz pokiaľ je plne kojená načo jej ešte dávaš kadejaké odvary.. ona má mlieko od hladu aj smädu..dávaj ju na bruško nech sa ponaťahuje,pôjde to ľahšie..
a nielen masírovať bruško ale aj cvičiť s nôžkami..

luba41
23. máj 2017

prestan piť tie čaj, ani dieťaťu ich nedávaj..neobmedzuj sa v strave, nejedz len to čo tebe robí problemy..,kúp si šatku na nosenie a začni nosiť..teplo-dostatočný kontakt s telom matky napomáha správnemu fungovaniu trávenia, obmedzuje "koliky",,,

papulienka48
23. máj 2017

Možno práve tým, že si tak dávaš pozor na čo ješ a piješ tie čajíky a podobne tak tým jej škodíš. Skús sa stravovať nejako normálnejšie, aj si dopraj, jasné, že nie niečo také čo vyslovene detičkám škodí ale daj si aj mastnejšie trošku a podobne, možno jej to potom pôjde lepšie 🙂

elenka.k
23. máj 2017

ja som malej zakaždým pomáhala - inak sa to nedalo a nechcela som ju trápiť. normálne, keď som videla, že tlačí a sa jej nedarí, zdvihla som jej nôžky, teplomer namočila do olejčeka /aviril modrý/ a s ním som pomáhala malej . Teraz bude mať 9 r. a odkedy samá papká - nemá problém sa vykakať. Samo polievočky som dávala papkať, sem tam slivkovú výživu .....

zuzuhmyz
autor
23. máj 2017

@papulienka48 ja si davam pozor na strukoviny a kapustu...to co vyslovene naduva aj nas dospelych

zuzuhmyz
autor
23. máj 2017

Dakujem za vase rady...bola som aj u pediatra a poradil mi rektalnu rurku a dalsie babske rady...tak snad nieco zaberie a uz jej bude lepsie 😉