Pomoc pri horúčke

25. jan 2024

Dneska som bola s malým u doktorky, ráno som mu namerala zvýšenú teplotu a začal kašľať, došli sme k doktorke tá hneď začala kričať na mňa že načo som sem snim prišla že teplotu má doma vyležať. Nakoniec malého vyšetrila zmerala mu teplotu žiadnu nemal tak mi povedala že mám si doma skontrolovať teplomer ( mám doma 3 digitálny, bezkontaktný,a klasický) na dvoch som namerala nad 38°C akurát bezkontaktný ukázal 35,7°C tieto hodnoty som namerala už keď som došla od doktorky. Aj ho počúvala že všetko má čisté že zajtra môže ísť so škôlky a za priepustku si vypýtala 2€. Od kedy sme došli domov od doktorky malému som do teraz už musela dva krát podať sirup od horúčky. Teraz neviem či ja zveličujem keď som si dovolila ísť doktorke s dieťaťom keď vidím že nieje v poriadku alebo doktorka sa nezachovala správne? 🤔 Zajtra sa jej bojím aj zavolať a vypýtať si ďalšiu priepustku😔 a viete my aspoň vy poradiť ako lepšie zvládnuť tieto stavy dávam malému Cčko,Dčko, a dbám aby mal dostatok tekutín a kľudovy režim môžem mu este nejak viac pomôcť keďže pani doktorka mi nič neporadila, malý má 4 roky a toto je prvý krát čo má takéto horúčky predtým mal raz ako bábätko iba zvýšenú teplotu nič viac 🙂 za každú radu ďakujem

petamich
25. jan 2024

nemusela sa k tebe spravat takto ale svojim sposobom ma aj pravdu 🤷‍♀️ s horuckou bez inych vaznejsich priznakov (ak zrovna nema vyse 40) k pediatricke nezvyknem chodit, snazim sa podat antipyretika, pripadne ine metody na zrazenie horucky a zvycajne je do 48 hodin OK

takze len kontroluj teplotu, vitaminy, vela tekutin, lahsia strava a snad bude zajtra v poriadku

nivea777
25. jan 2024

Môj mal sobotu 39,6 a išli na pohotovosť lebo sme to nevedeli zraziť, ale inak nechodíme hneď.Az keď ma teplotu 2-3 dní,skôr to nemá zmysel lebo crp nič neukaze a 38 pre mňa nie je horucka.

jazula
25. jan 2024

Priepustku potrebuješ do práce? Lebo s takouto teplotou a začínajúcim kašľom tiež nechodím s malou hneď k lekárke…Možno keby si jej to takto priamo povedala, že sa ti malý nezdá a chceš to podchytiť, nech to potom netrvá dlhšie a potrebuješ 3 priepustky, nech ho preliečiš doma…
Inak sirup na teplotu dávam, keď má nad 38,5.

milanemila
25. jan 2024

Tak naozaj si nemusela ist k doktorke s tym co opisujes. Chapem, ze si zrejme potrebovala priepustku do prace, ale to si tam maleho nemusela trepat. K lekarke chodim ked neviem 3 dni zrazit teploty alebo na kasel nezabera klasicky sirup a stav sa zhorsuje. Vtedy sa spravi crp ci nepotrebuje antibiotika 🤷🏼‍♀️ ja zas chapem aj lekarku, kt ma prepchatu cakaren a niekto tam pride so zvysenou teplotou u 4 rocneho 🙈 Keby bol male babatko, tak to je samozrejme ine.

hanaxxx
25. jan 2024

Ja som sa docitala aj mi doktorka povedala, ze k nej mam ist az ked bude mat dieta teplotu viac ako tri dni. Dovtedy ti ona nema ako velmi pomoct. Ale chapem, ze ked tvoje dieta este nebolo chore, ze o tom nevies (aj ti zavidim). Horucku len zrazas a ak sa prida nieco dalsie (behom tych prvych 3och dni) ako kasel, nadcha, tak zavolaj lekarke, nech ti poradi, co kupit v lekarni. Ak teploty neustupia do troch dni, tak potom chod k lekarke, pripadne jej este predtym zavolaj a skonzultuj.

autor
26. jan 2024

@milanemila tak malého samého nemôžem nechať doma manžel je odcestovaný a bývame na novom mieste kde nikoho nepoznám kto by mohol malého postrážiť, a v čakárni nikto nebol a predtým som sa jej snažila dovolať len nedvíhala 🙂
@hanaxxx on má aj kašeľ a aj hovoril doktorke že ho škriabe v hrdle pozrela hrdlo povedala že je čisté a to bolo všetko,že zajtra môže ísť kľudne do škôlky 🤷
@nivea777 už budem múdrejšia 🙂 len ma to ráno zaskočilo išla som ho budiť do škôlky a dostal triašku a zo sna ako keby rozprával ( blúznil) celý rozpálený a do toho kašeľ hrozný,ešte som nebola v takejto situácii a aj som sa snažila dovolať doktorke ale nedvíhala 🙂

monikkatt
26. jan 2024

Doktorka asi nemala svoj den.. ano isla si tam skoro, taketo veci sa riesia najprv doma ale hentak sa spravat nemala. Dnes si kazdy mysli ako si moze dovolovat na inych, vsetko sa da povedat aj slusne a asertivne zaroven.

paciko9
26. jan 2024

My sme tak bojovali po vianocnych prazdninach, jeden den bola v skolke a domov prisla s teplotou 39.2. 5 dni mala take vysoke teploty po lieku klesli na 37.7 a zase stupla. Kazde 4 hodiny som menila sirup. Na 3den som bola u doktorky, dycbanie ciste. Povedala, ze teraz taky virus. Len treba vydrzat.

autor
26. jan 2024

@niekto2hy ďakujem presne takéto niečo som potrebovala vedieť 🙏🙏🙏 super článok 😉

kulumulu123
26. jan 2024

Tiez mam 4r syna, syrup od teploty panadol/nurofen ak treba na striedacku kazde 3hod davam az ked ma nad 38.5... Ak nema ine priznaky ako hrozny kasel, vyrazne zlty/zeleny sopel alebo cosi ine tak k dr ani nechodim preliecim doma par dni v kludovom rezime a na 99% je do 2-3dni zdravy...