Ahojte, mala som rodiť 6.1.2025 čo znamená že by som bola 37tt avšak dr mi posunula termín o týždeň neskôr tj. 13.1.2025 D dnes na kontrole bábätko zaostáva v raste o 11 dní. Prietoky všetko ok orgány všetko ok priberá (nie najviac) ale priberá, 2 týždne do zadu zaostávala 7 dní teraz už 11.. dr ma poslala budúci týždeň do Trenčína vraj si to tam odsleduju, aké máte s tým skúsenosti? Čo sa vlastne deje? (Ja som drobná mám 152cm) Nechajú si ma tam?
@melissa_19 ahoj, tieto odhady/merania veľkosti sú veľmi orientačné - dieťatko je v tomto štádiu dosť veľké a málokedy je plod v ideálnej polohe počas vyšetrenia aby bolo meranie dostatočne presné. Výsledok merania sa potom vyhodnocuje pomocou štatistiky meraní a občas to vyskočí mimo štatistický údaj, preto sa pri jednom vyšetrení môže určiť zaostávanie 7dní a na ďalšom vyšetrení úplne iný údaj. To že ťa dr.posiela na kontrolu na ďalšie pracovisko je v poriadku. Znova zmerajú hodnoty, možno urobia rozhovor o rodinnej anamnéze - aký vysoký je otec dieťa alebo starí rodičia a pod.
Pokiaľ dieťatko rastie, prietoky sú ok, tak to bude ok s bábätkom.
Moja bola zas najskôr o 2 dni popredu, potom 5, potom 10 dni a teraz zrazu o 2 týždne 😹 ja som vysoká mám 176cm tak asi rastie rýchlejšie a tvoje bude drobunke
Pre mna su tieto cachre uplne mimo. Predpokladany Tp sa urcuje v 12tt a neposuva sa ako sa.dr.chce. Plus kazde dieta sa rodi ine - moja mala 3kg a vedla.na boxe sa narodilo chlapca co malo 4.8kg
Mne začala malá zaostávať v raste, dako okolo 30tt a postupne sa to nabalovalo. V 35tt to bolo okolo 2 týždňov, prietoky, aj placenta ok. Počkalo sa do 38tt a vyvolavali mi pôrod. Áno bola menšia oproti ostatným bábätkám, ale nie všetky detičky sú tabuľkové a je úplne v poriadku.
@kubkovan a nechali vás tam? Ja vo štvrtok idem do Trenčína na rizikovú poradňu.. tak si myslím že má tam nechajú
@colsami mala váži 2260g +-330g
@melissa_19 nechali ma tam až okolo 36tt na dáke 4 dni, čo mi davali magnézium, potom som chodila 2x týždenne na poradňu a až potom okolo 38+4 sme sa dohodli na vyvolaní pôrodu, tak som rovno z poradne tam zostala.
Ahoj, nepises kolko ma dieta odhadovanu vahu? To jedine si neuviedla, tj aka vaha? Nerobila by som ale paniku, za prve merania su priblizne (udava sa 500g +/-) a za druhe, ved niekolko dni naozaj nie je vela. Co to je za udaj, ze zaostava 11 dni? Za cim? Za tabulkou? Sama hovoris ze si drobna, moze byt ze bude babatko male.
A termin sa neposuva len tak v 37tt, jeden mas podla ms a druhy podla screeningu v 12tt, tie maju najvyssiu vypovednu hodnotu. A nie ze teraz posunie termin lebo babo je mensie. Navyse, to neposunula termin, len dala predpokladany TP vzhladom na merania (a zas sme pri tabulkach).