Pomáhajú pukance pri zápche?

11. jan 2021

Ahojte, niekde som čítala že na zapchu pomáhajú pukance. Máte s tým niekto skúsenosť? Môže to byt pravda? :D

pribinak
11. jan 2021

Pri zápche treba zmäkčit stolicu, neviem si predstaviť ako to zvládnu pukance 🤔🤔🤔

jaskolka
11. jan 2021

Vyskusaj 🙂🙂🙂. Nie, reálne, neviem, či práve toto pomoze, je to len suchá prazena kukurica, skôr by som siahla po vlockach, ovsených kasiach.

lasina
11. jan 2021

To som nikdy nepočula...skôr slivky pomozu

aduskalac
11. jan 2021

Skor by som povedala ze zapecu,ak potrebujes daco na zapchu skus zajecicu horku je to minerana voda,dostat v potravinach

sense
11. jan 2021

Pukance ta akurát dobre zapecu... Aspoň teda mňa... Skus skôr sušené slivky, sušené marhule alebo ovsené vločky

mpg
11. jan 2021

Pukance (aj kukuričné chrumky) sú vyrobené z kukurice a tá skôr zapečie, akoby pôsobila proti zápche.

solange7
11. jan 2021

Daj si 5 susenych sliviek a uvidis ako budes lietat. 😀

alienkami
11. jan 2021

Skôr varená kukurica ako pukance - aspoň u mojich detí to fungovalo.
U nás funguje aj mak a celkovo semienka. Skús ľanové semienka na noc namočiť do vody a ráno zjesť. Napr. s jogurtom. Semienka si vytvoria taký sliz, ten to trošku popoženie, a keď ich požuješ, tak ten olej v nich tiež pomôže.
Nalačno je dobré vypiť pohár vlažnej vody (telesná teplota). To tiež môže pohnúť črevami. Celkovo pri zápche je dobré viac piť, aby stolica nebola suchá a tvrdá.
Niekomu pomáhajú kompótové šťavy - nielen slivková.

aspinka
11. jan 2021

Stačí si v lekárni kúpiť vlákninu a primiešavať si ju napríklad do jogurtu. Pukance asi nie je správna voľba pri zápche.

katulastraka
11. jan 2021

baby, vsetky jej radite same super veci, ale na jedno zabudate: ovsene vlocky, slivky, semienka, vlaknina ako taka nebudu mat prehanaci ucinok bez VODY. Ak spapate tieto veci a vypijete malo vody, koledujete si este o vacsiu zapchu...naozaj na zapchu je proste najlepsie vela vela vela vody...3l denne akurat

alienkami
11. jan 2021

@katulastraka ja som písala aj vodu 😉

katulastraka
11. jan 2021

@alienkami hej, teba som si vsimla, ale ostatne tu boli pisane bez vody a to keby dievca posluchlo a nepilo, tak by chudatko lutovalo 😂