Ahojte maminky, chcela by som tiez vyskusat jantarovy nahrdelnik pre synceka, ale spochybnil ma clanok na myty.sk (http://www.myty.sk/mytus-jantarovy-nahrdelnik-u...). Jedna vec je, ze sa bojim toho udusenia/zaskrtenia a druha vec, naozaj to funguje?? Su maminky, ktore tvrdia, ze im to pomohlo, ine, ze nepomohlo. A ako to funguje na noc ak mu dam nahrdelnik dole? Vtedy bude mat bolesti, alebo ten "ucinok" z celeho dna pretrvava v tele dlhodobe (zopar hodin)? Zaujima ma to, lebo ak by mal mat v noci bolesti, nevidim v tom az taky vyznam...A este jedna otazka: malo vase babatko tendenciu si ho strhavat dole s krku? Dakujem za vsetky skusenosti 🙂
@lolaaleila Dakujem za prispevok 🙂 To o tom roztrhnuti a viazani viem, akurat nieco na tom bude co pisu v tom clanku.., ze, ked sa to aj nahodou roztrhne, babatko moze spapat jednu kolarku, alebo si napcha cely nahrdelik do ust ☹. Ale som rada, ze s tym mas dobru skusenost. Je podla teba tento dobre obruseny?
mam tri deti, zuby im rastli celkom v pohode, lahko. Keby nosili jantar, by som si myslela, ze vdaka tomu. Ale, nenosili nikdy 😉
@lauricka Super napad, vyskusam 😉
Tiez som nad nim uvazovala, ale som racionalistka a ten clanok ma presvedcil o tom, aby som ho nakoniec nekupila.
@jonkaamisiko určite áno;) máme tiež takto opracovaný. Ja som racio matka, viem o historii jantaru a mytom neverim, to je tak, ako "co keby padol na Zem meteorit a bla bla bla.....;)
Okrem toho mám v rodine viac zubárov ako bežný jedinec bratrancov a sesterníc a nikdy by som géliček z lekárne dieťaťu do úst nedala.....
Ale to je tiež len môj názor. Pýtala si sa konkrétne na jantárový náhrdelník, tak som napísala svoju skúsenosť s ním, je fajn, keď niekto "hovorí k téme" a pritom nemá skúsenosti....🙂
@lolaaleila Tak ja ho teda objednam a uvidim ci zaberie. Dcerka ho ma teda aj v noci? Ale porad, ak mu ho teda nedam na noc, ten ucinok jantaru nezotrvava v tele, ak ho ma cez den na sebe?
@lolaaleila ziadne moje deti nemalo jantarovy nahrdelnik a nemali sme problem s rastom zubkov. takze tvoja je ako moja, je to jedno ci zuby idu alebo nie a je spokojna a ten nahrdelnik si radsej schovaj do suflika aby si s nim neublizila.
@jonkaamisiko usetri si peniaze a nic neobjednaj. deti reaguju rozne a tvoja je citliva na zubky.
moja najstarsia a syn su citlivy na to ked im "rastu" kosti. a dalsie dve deti ani nevedia ako rastu. taka naivna som neni ze im nejaky kamen zazracne tu bolest zoberie. zober svoj sedliacky rozum do ruky, ak ma bolesti tak jej daj nieco od bolesti a mliecne zuby jej rastu len raz a ked vyrastu budete mat par rokov pokoj.
lebo take naivne zenicky si myslia ze daju nahrdelnik a "zazracna moc" zrazu urobi ze deti uz ani v dospelosti nebudu citit ked im budu rast zuby. hold malo dospelych citi ze im rastu druhe zuby 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 a to ziaden nahrdelnik nenosia ani nenosili a nie su "nabiti" jantarovou energiou. 😀 😀 😀 😀 😀 😀
Ahoj, moja malá ho nosí od cca 3-4 mesiacov a teraz má 27mesiacov, má ho nonstop a nedávame jej ho dole. Malá je na neho zvyknutá a vôbec si ho ani nechytá a nereaguje na neho. Má už 20 zúbkov a popravde keby som jej deň čo deň neumývala poctivo zábky, tak ani neviem, že jej nejaký pribudol, žiadna teplotka alebo čo i len nervozita zo zúbkov.
Ale, určite to je aj tým, že neje sladké (nelúbi sladké, ani ovocie) a zúbky jej poctivo čistíme.
Princíp jantáru je v tom, že sa akoby mikroskopicky topí a vsakuje cez pokožku do tela, kde pôsobí protizápalovo, takže by sa mal nosiť stále.
roztrhnutie nehrozí a keby aj, tak každá jedna "korálka" je istená uzlíkom, takže nehrozí, že sa pretrhne a rozsype.
Ja som určite za;)
Odporúčam ale, aby boli korálky obrúsené do guličiek a nie úlomky jantáru - aby netlačil.