ahojte mamicky.. moja dcerka bude mat pol rocka.. a mame problem byt na brusku a dvyhat sa.. najlepsie nam je na chrbatiku a na ruckach.. boli sme za detskou neurologickou a ta nas poslala na rehabilitacie.. boli sme raz a cvicili sme vojtovu metodu.. lenze ja jej nechcem ublizit neviem to tak ako rehabilitacna sestra..snazim sa ju otacat na brusko a aby si zvykala.. mozte mi poradit ake s tym mate skusenosti??..
Osobnú skúsenosť našťastie nemám, ale mám známu, ktorá nepolohovala na bruško"lebo malej sa to nepáčilo", začala až v 4m na naliehanie lekárky....tým sa celkovo vyvíja pomalšie, neplazila sa, stvornozkovat začala v 11m...inak je zdravá, určite všetko doženie ale ja ako matka by som sa snažila urobiť všetko čo je v mojich silách pre zdravý vývin svojho dieťaťa.
Radila by som polohovať aj napriek protestom, motivovať hračkami, hracou dekou. Riadiť sa pokynmi rehabilitačnej sestry a cvičiť, nebáť sa. Ak chceš svoje dieťa vychovávať a nenechať jeho rozvoj na ňom samom, budeš ešte musieť robiť veľa vecí, ktoré sa jej alebo tebe nebudú páčiť.
dakujem za vase rady 🙂))
@anicka309 aj moja sa nechcela dvihat (slabsi svalovy tonus) a nam kazala len tak specialne masirovat chrbticu a nasla som.si taky cvik na fitlopte pre babatka. To pomohlo. A v roku sme zacali plavat,no..mohli sme aj skor,kebyze nam niekto povie,co je vo veci a co by ppmohlo.
No vy mozete mat uplne iny problem,preto asi kazali tu vojtovku. Cvicili ju aj s nasou predcasne narodenou sesternicou a ta uz ma 24r.,pomohlo jej to velmi.
ano, mozem potvrdit, poloha na brusku je klucova pre vyvoj. davaj ju, ak ked nechce, ziadne dieta nie je na zaciatku nadsene, inak preskoci dolezite fazy a moze zaostavat.
my posledná dcéra mala s tým problémy. Skončili sme u neurol. s diagnózou DMO, cvičili sme dlho vojtovku. Odporúčam dôsledne cvičiť, podľa nariadenia lekárov resp. cvičiteľky, pretože to čo teraz zmeškate o to dlhšie budete potom cvičiť. Ak to neviete, zoberte si na cvičenie foťák, odfoťte cvičenie, dajte si to pri cvičení do počítača a cvičte podľa toho. tiež som vyšla z reh. a už som nevedela ani decko ako mám chytiť. Fotenie pomohlo..... Objasnilo sa mi.....
Ešte je tu skupina čo sa zaoberá cvičením vojtovky. maminky si vymieňajú rady, skúsenosti - treba pozrieť.
Mali sme tiež ten istý problém a cvičili sme Vojtovku. Museli sme až do vtedy, kým sa malý nenaučil normálne chodiť. Náhodou som sa dozvedela, že lepšia a šetrnejšia ako Vojtovka je Bobath metóda. Sú na Slovensku zariadenia a terapeuti, ktorí sa tejto metóde venujú. Vyskúšajte, uvidíte, držím palce 🙂