Poklesnuté viečko u 6-mesačnej dcérky.

linda2766
21. jún 2019

Mam skoro 6m dcerku a doteraz mala uplne normalne ocka obidve rovnake. Ked sa asi tyzden dozadu zobudila zrazu z nicoho nic mala jedno viecko ine ako druhe. Jedno akoby bolo otvorene menej. Ma prosim niekto podobny problem? Moze to byt len prechodny stav? Niekedy ked pozera rovno ma to robnako...netusim vobec z coho to ma. Prislo to z nicoho nic. Citala som ze sa to vola ptoza a niektorym odporucaju operaciu.

st44
21. jún 2019

Nemoze to mat prievan? Alebo z prievanu nachladnute. Brat tak mal akoby pol tvare ochrnutej, casom mu to preslo

ildiko36
21. jún 2019

https://antiage.sk/ovisnute-horne-vieckaptoza-p...
Precitaj si to..tu je to rozpisane co je ptoza, mozne druhy a liecb
S tym treba ist na ocne vysetrenie kde budu dieta sledovat a vylucia mozne neurologicke ochorenia

kvetinka75
21. jún 2019

choď k lekárke ak sa ti niečo nezdá

baby26
21. jún 2019

Aj moj manzel ma od narodenia padnute viecko,da sa to operovat ale on nechcel a ani si to clovek na nom nevsimne

h_petra
21. jún 2019

Moze to byt ptoza, ale aj zapal, treba sledovat, ak sa dietatku stav nezlepsi, smer ocne. Ste z BA?

h_petra
21. jún 2019

Pozeram, ze ste z BA. tak skuste MUDr. Elizovu v Lamaci, alebo MUDr. Prepiakovu na Kramaroch

linda2766
autor
21. jún 2019

@h_petra nemam pocit ze by ju nieco bolelo na tom ocku, ideme k lekarke o par dni

linda2766
autor
21. jún 2019

@baby26 vraj to moze byt aj ked si sucha ocko od unavy

linda2766
autor
21. jún 2019

@kvetinka75 pojdeme do poradne o par dni tak jasne ze sa spytam som zvedava co povie pediateicka ale nevyzera to nic vazne nic ju neboli skor si myslim ze z toho, ze si sucha ocko

tajik
21. jún 2019

@linda2766 dcéra tým prešla tiež,má ale detskú mozgovú obrnu.Teraz má 8 rokov a pekne sa to upravilo,tak chce to čas😃

natuska87
21. jún 2019

@st44 A možno aj, syndróm suchého oka...🙂

linda2766
autor
21. jún 2019

Tak dakujem vsetkym za nazory a poznatky, snat to nebude nic strasne uvidim co povie doktorka, ked tak zajdeme na to ocne

linda2766
autor
21. jún 2019

@st44 netusim fakt neviem ale doteraz mala obidve ocka normalne

citronius
19. jan 2021

@linda2766 Viem, že je to staršia téma, ale ako ste dopadli? Moja dcéra má tento problém teraz. Dakujem

linda2766
autor
19. jan 2021

@citronius viete co ako zacala korona prestala som to riešiť niekedy to ma normálne a niekedy ako keby iné ale dam jej ocuflasch kvapky a určite teraz by som to nasilu neriešila videla to očná lekárka na mýtnej povedala ze nic nevidí a ani pediatricka...tak asi su slepe aj ony...ja to vidím. Ale nevyteka jej nič z neho iba ho má iné trošku. Vravim občas dám ten ocuflasch do oboch ociek ako preplach...

citronius
19. jan 2021

@linda2766 moja dcéra má 7 rokov, čiže určite jej od narodenia nič nebolo. Jedného dňa cca pred týždňom, som si všimla že jedno viečko má nižšie. Dnes má očná lekárka poriadne vystrašila, že treba aj neurologické vyšetrenie, že to môže byť aj nejaká obrna alebo aj niečo horšie. Dcére ale nič nie je. Hrozne ma vystrašila. V pondelok sme objednané na neurológiu.

linda2766
autor
20. jan 2021

@citronius ale neeee zas nech nepreháňa

joannita
20. jan 2021

@citronius moj syn 2 rocny to mal par dni dozadu, ale on si aj pretieral to ocko a viecko mal poklesnute, jedno rano uplne, do polky oka. Potom som si ale vsimla ze na viecku nieco mal, akokeby postipane, taky maly fliacik jemne cerveny a ten mu asi sposobil opuch viecka. Zapar dni to preslo.

citronius
20. jan 2021

@joannita dúfam že aj nám to prejde

patkacech
31. mar 2021

@linda2766 ahojky...ak sa mozem aj ja pridat do debaty...mne v lete august 2020 padlo viecko na lavom oku z nicoho nic....neriesila som sak prejde (som aj alergik tak som myslela ze aj to je pricina)...no neskor som bola aj na ocnom no bepredmetne vysetrenie...tak neurologia, ocne, CT, magneticka....zistili mi cystu na mozgu...samozrejme lekarka na neurochirurgii to prisudzuje tomu, ale pisala som aj inym lekarom do Prahy a povedali mi ze tato cysta nesposobuje problemy a ze to nie je problem v tom....takze neviem co dalej je to uz lepsie ale na pricinu slm zatial neprisla...nechcem strasit, ani netvrdim ze to ma tvoja dcerka, toť moja skusenost....😊