Pokašliavanie 7-mesačného dieťatka

maria1310
12. feb 2023

Ahojte, dcerka mi zacala pokasliavat par dni dozadu, neni to nic hrozne zatial nema ani teplotu ani soplik, len kasle tak chraplavo...Ale nie nejak casto, mozno raz za pol hodinu...Da sa vobec nieco takemu malemu babatku predpisat, ci mam este pockat par dni ako sa to vyvinie ? Chora este nebola, tak neviem celkom co robit , pride mi ze asi najlepsie co sa da je kojit ju viacej nech nema sucho v hrdle 🤷‍♀️

dadka128
12. feb 2023

@maria1310 raz za polhodinu tak to je dost .. skus sa popytat v lekarni na nejaky sirup alebo zavolat dr

jankamiskova
12. feb 2023

@maria1310 my sme dávali synovi Kalcium sirup (vhodný pri suchom kasli )

struhanka
12. feb 2023

@maria1310 Zajtra ráno si zbehnite k pediatrovi, nech malú pozrie.

anavixy
12. feb 2023

Vacsina liekov je volnopredajna, netreba ich predpisovat. Dolezite je vediet posudit, ci ma dieta vlhky alebo suchy kasel, chraplavy by mal byt skor ten vlhky, ale ak si nie si ista, zajdi kludne k pediatrovi. Na vlhky kasel je vhodny napr. Solmucol, 7m dieta uz nie je az take male, moznosti je viac 🙂 kalciovy sirup je univerzalny liek, ci je aj ucinny na vsetko na co sa odporuca je uz otazne…
Informacie, teda aj davkovanie a odkedy a na aky kasel je liek vhodny, si sama doma zistis najlepsie na stranke adc.sk.

maria1310
autor
13. feb 2023

@dadka128
@jankamiskova
@jankamiskova
@struhanka
@anavixy
Dakujem za rady, tak bola som dnes nakoniec v lekarni a poradili Mucosolvan...ale rozmyslam ci vobec davat, nakolko v noci uz vobec nekaslala a teraz cez den este obcas ano, ale je to urcite lepsie ako predosle dni 🙂

dadka128
13. feb 2023

@maria1310 urcite dať aj ked to je lepšie, nech je este lepšie