Dobrý deň mamičky,
mám problém so synčekom ktorý v novembri bude mať 3 roky. Je riadne odplienkovaný od apríla, od mája sme nemali plienočku ani na noc ani na obed. Po nástupe do skolky sa začal pokakávať a teraz už aj pocikávať. Väčšie starosti mi robí to kakanie, nakolko ked ho posadím na záchod alebo na nočník tak začne vystrájať, kričí, kope a nechce kakať pritom má ušpinené slipy, čiže evidentne mu treba. Po chvílke sa samozrejme vykaká do slypov. Samotná stolica je v poriadku, nezadržiava ju len nechce ani za svet na záchod.
Budem vdačná za každú radu,
Monika
@csicsimonn treba mu to stále pripomínať, aby na ten záchod išiel... Žiaľ u niektorých detičiek to tak je, ale musíš byť trpezlivá
Je to urcite psychika, treba to podchytit,lebo v rodine mame dva pripady,kde jeden chlapcek sa takto pokakaval este v skole. A druhy ma 5 a stale sa pokakava do slipov. V tom prvom pripade bol problem v tom, ze ucitelka v skolke ho zvozila pred vsetkymi detmi, ked sa pokakal. Urcite by som o tom hovora aj s nimi.
Ahoj, na kazde dieťatko niečo iné platí, my sa stým tiež trápime. Vo všeobecnosti, veľa chváliť, aký je šikovný vo všetkých oblastiach,nie len v tejto a vysvetlovať mu, ako je to s kakaním. Myslím normálne dopodrobna, nakresliť, ze niečo zje, že to ide do bruška, čo netreba ide do črievka a potom von.
Mozno len zle znasa zmenu prostredia a podobne. Treba mu dat trosku casu, nech si zvykne a stale ho skusat doma davat na nocnik alebo na zachod, to sa zase vrati do normalu
Ja si myslim, ze je iba trosku vystresovany z tej skolky. Nepytala si sa uciteliek ci aj tam nema problem s tym ist na zachod?
bude to podla mna tou zmenou, ze nastupil do skolky. niektore deti to bohuzial postihne. mozno je tak zabraty do hry s detmi, ze sa mu jednoducho na ten zachod ist nechce. no myslim si, ze ked sa mu zacnu deti smiat, prestane s takymto trucom..