Ahojte baby, prosím vás keď mala dcéra asi 3 mesiace vzadu na hlavičke kúsok nad krkom som jej nahmatala pohyblivý tvrdú hrčku, vtedy som to samozrejme na najbližšej poradni spomenula doktorke a tá mi povedala, Zero deti mávajú a mamto sledovať. Dcéra má 14 mes a vcerasom jej skúsila hrčku nájsť, nasla som ju tam,má ju tam stále,no zda sa mi, že je trošku menšia. Nemali ste niektorá skúsenosť? Dnes som náhodou nadabila na diskusiu,kde písala mamička ohľadne hrčky na hlave ,že jej syn to mal ako prvý náznak leukamie. Tak ma to vystrašilo...dcérka a absolvovala CT vyšetrenie hlavy kvôli urazua aj sono lebky zistili by niečo vazne v rámci vyšetrení, ktoré absolvovala? Vdaka
@smile31 naša tiež má, len jednu. Mali sme doma škôlkarku,ktorá nosila domov všeličo 😂teraz mala 15 mesiacov a zmenšila sa jej ,už ju skoro necítiť.
Aj moja malá, keď bola maličká, tak mala hrčku vzadu na hlavičke. A teraz? Už tam nie je ☺️
@malinajahoda kedy jej cca zmyzla prosím ťa?
ahoj, aj moje maju obe na hlavicke, aj ich sesternica s bratrancom, niektore deti to mavaju..treba to sledovat..ja som sa tiez kvoli tomu nastresovala.. vraj to byva pri bledych detoch, modrookych, co moje su. starsia ma 6 a stale jej nezmizla..
@smile31 okolo roka ešte jej to zmizlo. A modré oči nemá ☺️
moj to mal vzadu na krku a bola to infekcna mononukleoza ale zistili sme to uz vtedy ked to uz odoznievalo.( krvne testy ukazali ) mal iba jednu hrcku nic viac ani horucky nic.takze to.prekonal tak ze sme o tom ani nevedeli
no hej, moja mala tez mononukleozu po kiahniach...ale hrcky mala od narodenia, pri infekciach sa zvacsuju
@smile31 syn mal zvacsene lymfaticke uzliny vzadu na hlavicke, objavili sa mu par mesiacov po narodeni,ale on mal seboreu, takze to mohlo byt tym. Pravdupovediac uz som mu to nekontrolovala. Aj na krku ma kopu hmatatelnych uzlin, ale to vsetko suvisi s tym, ze sa estelen buduje imunita a telo musi bojovat neustale s nejakymi bakteriami a virusami a teda zapalmi. Tiez to moze byt aj nasledok ockovania. Keby to bola leukemia boli by zvacsene viacere uzliny v tele, nielen jedna a tiez by museli byt zjavne aj ine priznaky ako unava, bledost, modriny po tele bez zjavnej priciny, zvysena teplota a ine.