Pogrckávanie sa

maruska43
19. jan 2012

Babuľky je možné aby malý pogrckával z toho, že mu idú zúbky, alebo čím to môže byť. Je už na UM, ale už dlhšie, mal aj pretým také problémiky, potom dlho fajn a teraz znova, ale pritom posledný týždeň papá oveľa menej ako inokedy, tak z prepapania to asi nebude, jaaaaaj uź ma to pomalinky prestáva baviť stále prezliekať jeho i seba :(

yvetulka
19. jan 2012

@maruska43 a ine symptomy okrem vracania nema? nevsimla si si dasienka, ake ich ma, ci neslinta viac ako obvykle alebo, ci si nepcha prsteky do pusy? mozno je to aj zo zubkov, tazko takto...

maruska43
autor
19. jan 2012

má aj iné a už dlhšiu dobu, doktorka mi hovorila, že zúbky sa tlačia aj niekoľko mesiacov.. rúčky má v puse už tri mesiace 🙂 len takto nevygrckával hádam eśte nikdy, posledné tri večery je to najhoršie .. len som Chcela vedieť či to aj iné detičky mali pri zúbkoch? Je aj taký mrnčivejší a objavili sa mu aj soplíky už zo 2 týždne ich má a to sme stále odsávali, vždy ich mal max. týždeň. Nasadila som mu fenistil, tak ten trošku pomohol. Ked aj vygrcká je to také mazlavé :( ako slinky nahromadené..

simi251
19. jan 2012

@maruska43 a nebude to skor tym, ze mu tie sopliky stekaju do hrdielka a on ich prehltne? Z toho potom moze grckat, nie? Skor by som riesila najprv toto s lekarkou ked pises ze to uz ma 2 tyzdne. Mozno je velmi zahlieneny.

li_la
19. jan 2012

Nie som zubár, ale nemyslím si, že by rast zúbkov mohol spôsobiť vracanie... Zúbky nespôsobujú ani teplotu... Nie vracanie... Radšej choď za doktorkou alebo jej radšej zavolať. Pri vracaní mi napadlo všeličo iné, len nie zuby.

maruska43
autor
19. jan 2012

On nevracia len vygrcne po troške a ked vygrckava hlieny to je ine, to uz poznam, toto su skor ako sliny. Nema zas tolko soplov, jak som mu nasadila ten fenistil. Lenráno má plnší nožtek, cez deň nie. Doktorke som nedávno hovorila, že má zas soplíky, ale to je vraj u malých detí bežné, väčšinou sa mu objavia, keď sa takto ochladí. Že s tým sa nedá moc robiť. Keď to nie je zápal, alebo spojené s kašľom.

yvetulka
19. jan 2012

@maruska43 my sme pri spodnych dvojkach kaslali, bol zahlieneny a strasne hnackoval, pri ziadnych inych zubkoch to nemal. od lekarky a inych mam viem, ze vie aj velmi teplota vyskocit a to co opisujes ty, by som ja na 99% pripisala zubkom. sus mu dasienka natierat, ci sa mu po nich neulavi a ked uz bude velmi zly, mozes si na prst dat nurofen sirup alebo panadol a tym mu rovno natriet dasienka. drzim palce

maruska43
autor
19. jan 2012

Si veľmi milá ďakujem, mám ten gélik na ďasienka, dá sa natierať 2x denne, tak mu dám väčšinou doobeda a večer, a doobedu to väčšinou zaberie, ale aj s tým nurofenikom to vyzerá dobre, skúsim aj ten, ke´d bude najhorśie 🙂

yvetulka
19. jan 2012

@maruska43 popripade skus taky gelik, ktorym mozes natierat aj castejsie, ved tie deticky to riadne boli

maruska43
autor
19. jan 2012

no musim sa popytat v lekárni na iný.. Tomu verím, veď ako trpí dospelák, keď bolí ďasno, alebo zub, nie to ešte také malé dieťatko, ktoré nevie čo sa to deje riadne :(

viki2912
19. jan 2012

@maruska43 nie je to reflux???zo zubkov urcite nie!bud reflux,alebo ma intoleranciu laktozy...

viki2912
19. jan 2012

@maruska43 zo zubkov vraciat?to som este nepocula namoj veru!preco to tu riesite?intolerancia laktozy to moze byt,neviem kolko ma mesiacov...moja mala grckala do 7 mesiacov kovli refluxu...pri zubkov su halcky,sople,nadchy...ale ak grcka len tak,tak zubky by som vylucila ako prve preboha.

maruska43
autor
19. jan 2012

Tak to by mal aj predtým nie? veď nevygrcká veľa a písala som, že je to také soplíkové.. Doktorka hovorila, že u detí je grckanie do toho 1 roka normálne, lebo sa im vyvíja tráviaci systém a taký papkáči ako je môj toho občas spapajú viac ako by mali, ale písala som aj to, že teraz papáva menej ako predtým. Má pol roka.

adrioska
19. jan 2012

@maruska43 ja by som tiez povedala, ze je to z tych soplikov, ale ak si chces byt ista, tak radsej chodte k doktorke...ja tiez som teraz vkuse zahlienena a napina ma z toho alebo mi je len zle, tak take male dietatko necudo ze zo soplikov grcka... ☹