Podvečerné ťažkosti trojmesačného bábätka

matka121411
6. dec 2016

Prosím o každú radu.
Máme trojmesačné dievčatko. Je kojená. Dnes o 18,30 som ju chcela nakojiť, jedla asi jednu minútu, potom začal veľký plač. Predtým jedla cca o 15,20. Zaviedli sme rektálnu rúrku, vyšlo trocha vzduchu. Plač prestáva len keď je na rukách, vôbec ju nemôžme položiť. Trvá to vždy dokým nezaspí - cca po 3 - 5 hodinách zaspáva. medzitým poprdkáva. Skúsili sme už infacol, babycalm, espumisan, coliprev, biogaiu, feniklový čaj...ťažkosti stále pretrvávajú. Naje sa potom až po polnoci, okolo 2,00 hod. Čiže nám je len 5 krát denne. Ako jej môžeme pomôcť? Ďakujem veľmi za každú radu.

tanajaka
6. dec 2016

Tak ja by som zašla s ňou k doktorke určite jej pomôže 🙂

radka288
7. dec 2016

Davate jej vigantol,ak hej skusit vymenit za iny vitamin d

delmondo
7. dec 2016

Skús vymeniť ten vigantol. A tiez zváž používanie šatky, alebo nosiča, ak ešte nemáš. Kojit sa dá aj v ňom. 5x je podľa mňa malo. Skúšala si ponúkať častejšie?

hivanik
7. dec 2016

Nato ze ma malicka len 3 mesiace ste toho uz naskusali dost. Nam zabral infacol. Espumisan mal opacny efekt. A pozor biogaja su probiotika a pise sa ze 5 kv.ale pre tak male dietatko staci 2 kv.lebo potom moze naduvat naduvanie( porsdila mi to leksrka a mala pravdu)

matka1989
7. dec 2016

nehnevajte sa ale co mate s tou satkou kazdy? my sme vyrastli bez a sme tu resp ak chcr nech pouziva ak nie tak nie ak davas vigantol vysad ho a skus aj sab simplex pomaha 😉

matka121411
autor
7. dec 2016

@radka288 dávame vit D od jamiesson

matka121411
autor
7. dec 2016

@delmondo dávam vit D od Jamiesson. A pravdaže, skúšam častejšie :(

matka121411
autor
7. dec 2016

@tanajaka už sme s tým u dr boli, odporučila infacol, nezabral. Ale vtedy jedla aspoň 6-7 krát, lebo ťažkosti začali v neskorších hodinách :(

matka121411
autor
7. dec 2016

ešte som chcela dopísať, malá sa včera najedla o 22hej, s tým že počas toho prdela dosť, potom o 1 a 5, takže dobre. Tieto problémy má hlavne večer, môže to byť kolika?

hivanik
7. dec 2016

@matka121411 A ako pribera ? Lebo ak pribera dobre tak jej asi staci 5 x papat. Toto by malo byt smerodajne. Deticky maju obdobia kedy su lepsie dni a napr.preplacu.

delmondo
7. dec 2016

@matka121411 skús sa opýtať aj v skupine laktačná poradňa. Tam ti baby dobre poradia. Ale určite to nosenie, keď jej pomáha a kontakt koža na kožu vie dieťatko pekne upokojiť a spoločný kúpeľ tiež. Nech vám to čím skôr pominie. Ešte ma napadlo, či to nezačalo po očkovaní náhodou, ak ste nemali doteraz problém s tym

matka121411
autor
7. dec 2016

@hivanik
@delmondo ked sa narodila mala 3,67 a pred 10 dňami 4,71. Očkovaná ešte nebola. Ja dúfam že je to kolika, a ked dosiahne 3 mesiace (za 6 dní) tak to vymizne.

adik109
7. dec 2016

my sme týmto istým prešli a bola to kolika. Vyskúšali sme všetky lieky ako espumisan a pod., vždy sa to len zhoršilo. Pomohla Biogaia ale až asi po týždni, určite to nevysaď po pár dňoch. A potom pomáhalo nahriate vrecúško s kôstkami večer na bruško (dá sa kúpiť v DM) a nosiť v polohe "na tigríka". Koliky postupne prestali asi okolo 4 mesiaca.. tak držím palce nech to máte čím skôr za sebou, viem aké to je keď drobček plače a nedokážeš pomôcť....

adik109
7. dec 2016

a ešte ma napadlo, najhoršie nám robil feniklový čaj, a uľavilo sa jej, keď sme dávali harmančekový čaj

lulu_2323
7. dec 2016

Ahoj kolikou sme si presli aj my bolo to hrozne od narodenia vzdy ked prisiel vecer hrozny plac aj 3 hodiny cvicili sme skusala som vsetko espumisan nezaberal jedine co nam pomohlo bolo coliprev kvapky a tiez tie probiotika lenze mne ked mala 2 mesiace odislo uplne mlieko a ked som dala umele kolika uplne zmyzla jasne ze ta nenahovaram aby si prestaka kojit to vobec to bola len moja skusenost ze asi jej to robilo moje mlieko lebo od jedy bola na umelom ziadny problem s kolikou ale fakt najlepsie su tie coliprev ale treba ich davat aj tyzden nie hned menit 🙂

matka121411
autor
7. dec 2016

@adik109 a harmančekového čajíka ste dávali koľko? Kojili ste?

matka121411
autor
7. dec 2016

@lulu_2323 coliprev dávame doteraz s biogaiou, tak nám to odporučila lekárnička. Ja už neviem, tie lieky vôbec nezaberajú naozaj...biogaiu dávame cca týždeň, coliprev už tretie balenie sme minuli... :(

adik109
7. dec 2016

@matka121411 kojila ale aj prikrmovala. Dávala som po lyžičkách tak 2x za deň. Koľko ho bolo to už nepamätám, dávala som kým malá nevypľúvala alebo sa neotáčala že už nechce. A prvýkrát radšej opatrne - treba zistiť či nie je alergická, najprv tým čajíkom natrite lakťové jamky či sa nevyhádže. Ak nebude reakcia tak až potom skúste dať trošku.

tinka1987
7. dec 2016

Nám tiež pomohol harmonické a pijeme doteraz, uz máme aj prezývku Kamila. A nechcem strašiť,ale nasA malá tieto stavy do polroka,potom to vymyslí a prišli zvuky 😉

tinka1987
7. dec 2016

Harmancek som myslela😀

mirka17
7. dec 2016

je to kolika, aj u nás sa začala okolo 3 mesiaca, približne o 19. hod. večer, strašný plač, ktorý sa nedal utíšiť, na druhý den to isté presne o tom istom čase .- a to mám dvojičky, tak som sa poradila a kúpila sab simplex, nasledujúce ráno som im to nadávkovala a dávala priebežne celý den, a čuduj sa svete večer sa žiadne rodeo nekonalo, a ani sa už nezopakovalo, uprimne musím sa usmiať ako hned ked sa niečo stane okolo 3 mesiaca, tak to hned všetci pripisujú vigantolu, očkovaniu , pomaly ešte aj tomu že dieťa nie je nosené, je to normálna kolika. mojim detom ešte na vyprdkanie ako jedine pomohla taká poloha, že som si sadla, aj dieťa som si dala akože sadnut do lona a nožičky tlačila k brušku, to bola jediná poloha v ktorej sa upokojili a vyprdkali, častokrát aj zaspali, nič iné nezaberalo

siska53
7. dec 2016

@matka121411 Mal by pomoct cas..prip.sa poradit,ci nema intoleranciu laktozy alebo skryty reflux.
Nasej koliky ustupili az v 3,5mesiaci.
Ja som bola na UM a koliky som mavala vzdy vecer presne 2hodiny -cely ten cas som vraj prerevala..
Mala bola uplakana cele dni. Ale preslo to a bol pokoj.
@matka1989 pretoze nosenie tymto detickam pomaha a rodic ma aspon volne ruky. Mne noaic velmi pomohol,zvlast,ked som mala doma este dvojrocne starsie dieta. Mala tak bola kludnejsia..plakala,ake neda sa to porovnat oproti tomu,ked sm ju nechala lezat.

delmondo
7. dec 2016

Ja som to na očkovanie zhadzovať nechcela, len som chcela pomôcť, lebo viem, že aj na toto sa niektoré mamičky po ňom stazovali

lilithpo
7. dec 2016

my sme mali skoro to iste,kolika bolo nam povedane a do toho aj reflux slabsi,sab simplex pomohol a tiez na ruckach co najcastejsie,na brusko,cvicit nozickami a preslo to.len vydrzat aj ked to moze trvat ;) drzim prsty

ajana1
7. dec 2016

Obmedzte vzruchy a zvuky v dome. Moze byt Len sensitivnejsia Na podnety a tym Ze ich nevie este spracovat a rozoznat je nervoznejsia. Niektore miminka su sensitivnejsie a potrebuju menej vzruchov.

matka121411
autor
7. dec 2016

@lilithpo ako dlho to približne trvalo prosím?

lilithpo
7. dec 2016

najprv sme asi 3tyzdne skusali kvapky co nam predpisala doktorka,nepomahali vobec aj ked boli drahe ako fras heh a tak som si precitala tu na konikovi o sab simplex a vyskusala,a pomohol ;) vyskusaj a tiez to lezanie na brusku co najcastejsie a cvicenie s nozkami.

lilithpo
7. dec 2016

@matka121411 aj ked kvapky pomohli nevyhli sme sa tak uplne bolestiam,niektore dni boli v pohode a niektore nie,stavalo sa nam ze sme boli hore aj do tretej v noci...trvalo to cca 2mesiace necele

lilithpo
7. dec 2016

ale nehladala som za tym ziadne alergie ani nic podobne,naco komplikovat nieco prirodzene.

kika691
7. dec 2016

My sme skúsili.tiez všetko. Jedine čo nám zabrali boli čipky rascove viac info IP