AHojte dievčatá, dcérka sa nám narodila v 35 tt a po troch mesiacoch po odbere krvi jej zistili málo železa...po konzultácii s hematologičkou ideme na transfúziu krvi...Zažili ste to niektorá??? Ako to prebieha ??? Strašne sa o ňu bojím :( ďakujem za všetky info...
Ahoj nás dostal keď mal mesiac,jemu dávali do ručička. Nič hrozne to nebolo. Držte sa.
naša mala transfúziu krvi 2x, keďže je predčasne narodená a extrémny nedonosenec, bola anemická, pri obidvoch mala pichnuté na zápästí, trvalo to cca 2 hodinky, bola trošku rúžovučká jak prasiatko potom 🙂 neboj zvládnete to, držím palce 😉
mojmu bratovi (nar.v 32tt) menili krv, kvoli zdrav.problemom. Robili to ihlou do hlavicky. Neskor mu to zase hrozilo (ked mal asi 5 mes.) Vtedy mu mama dala rozmixovane cierne ribezle a krvne testy sa z tyzdna na tyzden uplne zmenili.Cize druhu transfuziu nerobili 🙂 Lekari neverili vlastnym ociam. No tak to je ked je matka zufala 🙂 Co moj otec pomaly dodnes neprekusol bolo, ze nedali jeho krv (ani sa ho neopytali), pritom mohli, kedze mali rovnaku 🙂 No ale toto bolo uz davno, kedze uz ma 24r. 🙂
Ano aj my sme to zažili. Dcérka je narodená predčasne a bola trochu anemická, tak musela podstúpiť transfúziu krvi 2-krát. M&slím, že do hlavičky ju pichali a tieklo jej to cca 2-3hod., ale kedže bola ešte malé bábätko, tak skoro všetko prespala a zvládla to v pohode. Neboj sa, určite jej to len pomôže, držím palce 😵
Môj mal transfúziu v 4. týždňoch. Neklesala žĺtačka a mal nízky hemoglobín a málo železa. Potom so 6 týždňovým sme začali chodiť do Martina na hematológiu na kontroly. Pichli mu to vtedy do hlavičky a pomaličky mu asi pol veľkej striedačky išlo 3 hodiny a na druhý deň ešte raz. Medzitým ho normálne prebaľovali a ja som kojila a tak. Celé to vlastne prespal.
ano zazili, pichli jej do hlavicky, ide o to , aby si to nevytrhla...🙂dobre to dopadne neboj🙂