Podpora imunity u predškôlkarov

16. sep 2024

Aky mate na to nazor? Pocula som o imunoglukane, vitamine C, imunoshotoch atd. Davame len biogaiu a vit D a pripadne aj C ked treba, inak nic. Ale ide zima, chodime na detske cvicenia s hernickou a poslednu zimu sme si odniesli odtial nejaku tu chorobu (alebo z nakupaku). Pobyt na vzduchu a pohyb je samozrejmy, dezinfekciou tiez neplytvame (lebo ta skor imunite skodi). 😀

marianarem
16. sep 2024

Moj maly je uz 2 roky skoro stale chory, odkedy chodi do skolky, a nezabera nic. Ja si uz zacinam mysliet, ze to je o tom, ci dieta chce chodit do skolky, ci je tam rado, alebo ci chce byt radsej doma. Moj syn chodi casto mhd, aj teda v case, ked prave nechodi do skolky, teraz sme boli aj na dovolenke v lietadlach a roznych plnych spojoch, vzdy to tam vsetko omacia, ruky si potom vopcha do ust, priklada si usta na skla a neviem co, vonku tiez kadeco, napil sa uz aj z kaluze a podobne a z toho proste nechorie. Ked donesieme nejaku chorobu my s muzom, tak bud ju nedostane, alebo len miernu formu. Imunitu ako taku zlu nema. Ale slapne do skolky a za par dni je doma. Neviem si to uz nijako inak vysvetlit, len ze proste chce byt doma.

autor
16. sep 2024

@marianarem a zo skolky je ako chory? Ze aj teploty a tyzden doma? Lebo kamoskin syncek napr najma sople ma, ale uz sa stalo ze ho aj s tym poslali domov zo skolky. Nasa este nechodi, neviem co mam cakat.

marianarem
16. sep 2024

No u nas je nulova tolerancia, takze musi byt doma so vsetkym. Zo zaciatku ho ta skolka dost vycerpavala a to maval aj horucky. Teraz uz ani nie, su to vacsinou choroby, kedy ma normalne mnozstvo energie, len proste nejaky sopel alebo kasel, pripadne vysyp, ale moze byt s tym doma a robit si co chce 🙂

anketkarka
17. sep 2024

My máme pozitívne skúsenosti s týmto, ale obe treba dlhodobo aspoň pár mesiacov, aby si si všimla účinok, preto sa oplatí veľké balenie:
https://www.terezia.sk/hliva-ustricovita-s-raky...
https://serafinbyliny.sk/produkt/imunofungin-bi...
Ten druhý bohužial veľké balenie nemá a je preto o dosť drahší, ale tiež perfektný.

sabina_pekar
17. sep 2024
Používateľ sabina_pekar je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od sabina_pekar.

Ahoj, doktorka nám povedala, že ak papa všetko (on teda zje a dosť toho-zelenina/ ovocie) nemáme riešiť žiadne vitamíny a podobne. Ale tiež je obdobie, že zo škôlky stále donáša soplík a podobne.

autor
17. sep 2024

@anketkarka dakujem, postudujem

autor
17. sep 2024

@sabina_pekar jaaaaj co by ja dala za takehoto jedacika ☺️ ale aj nasa pediatricka je tohto nazoru

annm81
17. sep 2024

My patríme k tým, čo mali šťastie a decká nikdy nebývali choré, ani pred nástupom do kolektívu ani po. Ale je u nás samozrejmé, že dbáme na vyváženú stravu, deti nebabušíme (momentálne je 14 stupňov zamračené a starší druhák ide v krátkom rukáve, mladšia škôlkarka v tenkom svetríku). Deti vedieme k športu a oni samé si pýtajú veľa pohybu vonku (denne do škôlky a školy idú bicyklami a to aj v daždi a mraze, denne majú v rámci škôlky pobyt vonku, rovnako počas prestávok v škole). Samozrejmosť je u nás umytie rúk pred jedením, po toalete a po pobyte vonku, čo ako vidím na ich spolužiakoch, nie je úplná samozrejmosť. Čo máme možno inak ako mnohí rodičia z konika a čo podľa mňa pomáha, je že naša škôlka toleruje sople, mierny kašeľ a teplotu, teda deti sú v rámci malého kolektívu vystavené baktériám a vírusom, ktoré sú v podstate neškodné, dospelým nespravia nič, ale deti sa na ne musia natrénovať. Z doplnkov dávame len vitamin D od neskorej jesene do konca zimy, viac myslím nie je pre zdravé dieťa, bez zásadných problémov s imunitou, potrebné.. Na začiatku toho celého ale stoja nejaké predispozície a s tými potom musí rodič pracovať. Niekto prosto nemá šťastie a bude chorľavý, nech robí, čo robí, môže to opatreniami len mierniť.