Podpora imunity pri nástupe a počas chodenia do škôlky

crazybabenka
7. sep 2013

Babule dávali ste detičkám pred nástupom do škôlky, resp. počas chodenia do škôlky niečo na posilnenie imunity? Pomohlo to? Alebo naopak uškodilo? ďakujem za každý názor

sedem
7. sep 2013

@crazybabenka Davali sme Imunoglukan, potom betaglukan, vit. C, vit. D, maximum co sme boli v skolke vkuse boli dva tyzdne, ale to bol rekord-len raz, bezne sme tak po tyzdni ochoreli, sopliky a kasle, toto sa s nami tahalo cely skolsky rok..v maji nam vyberali nosnu mandlu...teraz davam probiotika uz od prazdnin, chystam sa nasadit opat vit. D,C a od imuno-alergologicky sme dostali Ribomunyl na podporu imunity, mala ma aj nabeh na atop.ekzem, tak aj kvoli tomu(zacali sme brat teraz v septembri), cez prazdniny sme boli pri mori, tak dufam, ze tento skolsky rok budeme mat lepsi 😅

slovenka2008
7. sep 2013

ahoj ja som tie davala uz vsetko mozne, stoji to len peniaze a ak mas naozaj dobreho detskeho lekara tak ti povie ze su to vsetko vyhodene peniaze, mne jedine co u deti funguje : telo samo pripravit na stres tym ze deti maju zdravu stravu, pitny rezim, pravidelny sport alebo pohyb denne....a klud v rodine to zatial zabralo vzdy ak sa nam toto narusi zacne chorlavost deciek mam dve

libka1
7. sep 2013

@slovenka2008 takeho lekara dnes clovek tazko najde, vsetci ti hned pisu na papieriky ktore probiotika, ktore kolostrum alebo od ktorej firmy treba kupit imukoglukan 😝 a vysledok je 0 bodov vacsinou 😠

sharmana
7. sep 2013

@crazybabenka ja začínam mat pochybnosti, že tieto prípravky pomáhajú a určite nie každému.
Sama som pchala do malej probiotika, imunoglukan a ešte aj od imunologičky jeden sirup a prestala som s tým.
Pokial to začne dieťa užívat v období, ked je vela alergénov, ešte mu uškodíte. Ked je dieťa choré, tak ja som si všimla na malej, že vtedy jej to nepomáha, práve sa jej ešte viac namáha imunita. A zázrak, dcérke už nedávam vôbec nič a nevidím rozdiel, dokonca je menej chorá. Takže pre mna vit. C, biogaia, imunoglukan atd. môžu ísť rovno do kýbla. Ešte biogaia je ako ok, ale skôr na tú mikrofloru po užívaní atb.

A na nachladnutia a podobne som čítala, že už v Azii prišli na to, že treba do tela dostat teplé jedlo a tekutiny. A ja to praktikujem. Mne to pomáha najviac. Vitamín C do seba vôbec nepchám, nikdy mi to pri chorobe nepomohlo.

slovenka2008
7. sep 2013

hej najlepsie je aj domaca strava a zdrava, to neznamena dukatove buchticky, palacinky a podobne veci fakt som sladke obmedzila na jeden krat do tyzdna, nase deti na SK strasne vela konzumuju celkovo sladke jedla, v nemecku alebo v rakusku to tak nie je na skolach ale to je ina debata,,,ja uz nekupujem ani probiotika len ak ma mala antibiotika, nam nikdy nic nepomohlo, nakolko ja mam uz alergiu na potraviny a to v mojom veu 30 rokov, tak zacinam obmedzovat akekolvek sladke peciva z pekarni, pozerala som minule relaciu o tom na nemcoch, neskutocne aky biznis v pekarniach vsrtko je to neskutocne nezdrave, to pecivo su vsetko polotovary a dokonca ak sa spytate aj v BA v drahej pekarni v nak.centre napr, central je tam jedna rakuska kaviaren pekaren, ani nevedia co to pecivo obsahuje, a drahe je to, a davame to nasim detom, toto im nici organizmus, ja som vyrastla na bielych rozkoch ale aspon to bolo este z muky, to co dnes predavaju v pekarniach sa mukou uz ani nazvat neda,

slovenka2008
7. sep 2013

@sharmana ano mas pravdu nedopustim na ozajstnu slepaciu polievku vzdy ked sa ma schladit pocasie alebo vidim decka v nepohode tak uz aj varim slepaciu ta je moje cislo 1. pomoze pri vsetkom

slovenka2008
7. sep 2013

moj imunoalergolog Dr. Brezina kde chodim s detmi mi poradil minuly rok ze jedine co mam kupovat detom v lekarni aj keby trpela dcera tazkou astmou / je astmaticka a druha alergicka / kupujte len rybi tuk stara klasika co aj mi sme dostavali ako deti, davam im to uz polroka odkedy mi to povedal, moja dcera mava od septembra uz automaticky 3-4 krat zapaly priedusiek a astma sa jej zhorsuje, no poviem ze po rokoch tento krat sme s v zime vydychli, mala nebola chora...fakt, a doktor mi povedal ze jedine co z lekarne posilni org, je len rybi tuk, nakolko chorlavost deti je uplne ina v krajinach kde sa konzumuje vela ryb, co u nas ale nie je takze len toto ma vyznam pre telo, moje dcery su uz vyse roka be zchoroby, jedna ma 6 a druha 4 roky, takze na toto nejako verim, a to som velmi nedoverciva uz voci vsetkemu

slovenka2008
7. sep 2013

@libka1 lekari su aj tak skorumpovany ziju s tychto firiem pre ktore vam odporucaju lieky, kto by im asi prispieval na ambulacie ?

slovenka2008
7. sep 2013

@sharmana ano mne nepomohlo, mas pravdu

libka1
7. sep 2013

@slovenka2008 asi tak nejak, cest vynimkam 😅 je ich tak malo...

81beruska81
7. sep 2013

@crazybabenka Ziadne imunoglukany, ani nic ine. Tiez som dceru napchavala vsetkym moznym, ale skoda penazi a toho svinstva, co som do nech zbytocne davala. Len tym ziska imunitu, ze tie sopliky a kasle budu. Netreba potlacat, nech sopli a kasle, nikaj sa to neda zastavit. Az jedneho dna pride koniec - tak ako u nas. A probiotika treba davat, vsetko vychadza z vnutra. Probiotika striedat, nie vzdy tie iste. A urcite sa date do poriadku. Kazdy tym musi prejst a ziskat imunitu voci skolkarskym bacilom.

maminka11
7. sep 2013

@crazybabenka zatial najlespsia skusenost s Vironalom s firmy Energy- v LM v priore hore je predajna- www.energy.sk a http://www.energy.sk/sk/menu_x2268x.asp#1 - LM

vandicka7
11. sep 2018

Chcela by som temu obnovit a poradit sa s mamickami skolkarov 🙂
Mozete mi napisat ako vase deticky zvladali nastup do skolky? Myslim tym aj zdravotne, ale tiez z toho pohladu, ci to bolo s placom, aby som mala predstavu, ci to, co sa deje u nas doma momentalne, cim si prechadzame s nasim uz velkym chlapom, ci je to normalne a hlavne na co vsetko by som sa mala pripravit? 🙂
Este ma zaujima ci vase deti byvali castejsie chore, ked sli do kolektivu?? Maaam z toho obavy :(

kellypiu
12. sep 2018

@vandicka7 nas toto este len caka, respektive bude cakat za nejaky cas, cize este s tym nemam nejake skusenosti, ale mam neter, ktora zacala chodit do skolky, v podstate uz do druhej triedy tento skolsky rok, uz je skoro velkacka jak to ona zvykne vravievat 😍😂🙏 a poviem ti, ze to bolo vselijake aj zdravotne aj co sa tyka spravania, trvalo jej kym si zvykla, ze o hracky sa proste musi delit, ze v skolke je nejaky rezim, ktory je potrebne dodrziavat 🙂 chcelo to cas no 😎 po zdravotnej stranke to bolo horsie, zo zaciatku sme sa tesili, ze prvy mesiac vsetko relativne okej, ze chodila, nemala problemy ani s nadchou ani s kaslom ani s nicim takym, len potom uz ked presli dva mesiace, ked sa pocasie zacalo menit, ked uz zima zacala prichadzat, tak uz aj na tom zdravi sa to odrazilo 😔

dskjhfdlkdjhl
12. sep 2018

@crazybabenka nic na posilnenie imunity som detom nikdy nedavala, ale chodili sme pravidelne von-za kazdeho pocasia a vzdy jedli, aj jedia pestru stravu.

kellypiu
12. sep 2018

@dskjhfdlkdjhl a nebyvali chore? ani pocas chripkoveho obdobia? alebo prechodu zo zimy do leta a opacne?? 😲

dskjhfdlkdjhl
12. sep 2018

@kellypiu takmer vobec, kazda za sk. rok vymeskala zo skolky max. tyzden. Ale teda pravda je, ze ja som dlho kojila, tak mozno aj preto. Po nastupe do skoly podobne. Nedavno som bola s mladsou na preventivke, tak sme s lekarkou skonstatovovali, ze ju 2 roky nevidela-teda od predchadzajucej preventivky.

kellypiu
12. sep 2018

@dskjhfdlkdjhl ozaj to mas pravdu, aj na tom kojeni nieco je, ze aj vdaka kojeniu sa buduje u deti fajn imunita a celkovo obranyschopnost organizmu 🙂 to potom je fajn, ze sa tak drzia, ved to je super, ze ju taky cas nevidela, radsej raz za dva roky len na preventivke akoby ste tam mali chodit jak na klavir 🙂

dskjhfdlkdjhl
12. sep 2018

@kellypiu tak ja si myslim, ze pobyt na vzduchu (naozaj za kazdeho pocasia) je rovnako dolezity ako kojenie. Ja totiz zasnem, ked citam, ze co robit s detmi, ked sa neda ist von, lebo trochu fuka, alebo prsi. Akoze neda? A potom sa cuduju, ze deti pridu do kolektivu a chytia kazdu blbost. A teda nemam na mysli pobyt na vzduchu, ze sa prejdu k obchodu a naspat, my sme fakt boli vonku niekolko hodin denne, aj potom, ked uz chodili do skolky. A v podstate aj teraz, ked chodia do skoly, akurat teraz maju uz rozne kruzky, takze casu je menej.

kellypiu
14. sep 2018

@dskjhfdlkdjhl jasne aj to spravi svoje, len niekedy aj to nestaci, ale suhlasim s tym, ze prospiet to moze, pobyt na vzduchu nikdy nikomu neublizil, prave naopak 🙂
radsej vziat dieta von do dazda, skakat v gumakoch po kaluziach ako ho nechat sediet doma na gauci s tabletom v ruke 🙊🙊

xxxzzz
14. sep 2018

Prave dnes sme sa o tom bavili s kolegynou. U nej uz overene, ja idem skusit. Plody rakytnika.

vandicka7
17. sep 2018

@kellypiu Na jednej strane som sa aj tesila, kedy uz prideme do tohto stadia, ze skolka atd, ale nejako ked to teraz prislo, tak som z toho taka nesvoja, ale tak verim, ze ma to prejde. Cize bola asi aj viac doma ako v skolke co? Tak co sa tyka delenia sa o hraciek, tak ohladne toho obavy nemam, to myslim, ze s tym by u nas nemal byt problem, skor u nas zatial je problem so vstavanim rannym, ale to dufam, ze sa da do poriadku. Len mam obavu z chorob ☹

vandicka7
17. sep 2018

@dskjhfdlkdjhl Toto kvitujem aj ja, velmi rada som, ked mozeme ist von, snazim sa aby sme chodili co najviac nam cas dovoli, len aj tak sa obavam, ci to bude stacit ako nejake otuzovanie alebo akoby som to nazvala 😨

kellypiu
19. sep 2018

@vandicka7 myslim,ze to ma takto kazda jedna mamicka, ze na jednej strane sa aj tesis a na druhej aj pridu nejake obavy, ale to je v pohode je to sila zvyku 🙂
bola vela doma, ale nastastie sa to dalo do poriadku, lebo to nie je sranda, to dieta musi chodit do skolky, predsa tam sa nauci kopu veci, co oceni potom aj neskor v skole 🙂

vandicka7
20. sep 2018

@kellypiu Tebe sa to mozno zda v pohode teraz, mozno sa to aj mne bude zdat s odstupom casu, ale teraz to tak nejako neviem vnimat ☹ Same sa to dalo do poriadku alebo jej rodicia nieco pre to spravili aby to bolo dobre?
Rozmyslam o tom, ci este viac byt na vzduchu nepomoze 🙂

win_gi
23. sep 2018

@vandicka7 byť vonku s deťmi je fajn, len tiež treba mysieť na to, že fakt teraz na ne bude viac vplývať aj to počasie, tie zmeny, že deti sú na to náchylnejšie, pre mňa je tiež už teraz nočná mora to, že bude treba ísť čochvíľa do školky, neviem ako to pozvládame 🙂

alenky
23. sep 2018

@vandicka7 tvoje obavy su uplne na mieste ja som na tom rovnako. Este ani neskoncil september a dcerka je uz opat 2x chora. Ochorela hned po prvom nastupe do ms potom sme vylezali chodila 9dni a teraz zase. O to horsie ze mame 2roc.synceka ktory ako 6mes.prekonal zapal pluc kazdy jeden soplik mu stecie na priedusky a skonci to atb. Dcerku do skolky davam zdravu pri preberani deti maju poniektore sviecky na nose. Este chvilu zotrvame a ked sa to bude opakovat dcerku vyhlasim aj ked sa jej kolektiv paci a prospieva to zial musim pozerat aj na mladsie dieta nakolko jeho imunitny system je uplne slabucky. Cudujem sa vsetkym matkam ktore su doma na md s mladsim dietatom a pritom to starsie dokazu strcit do skolky chore.

win_gi
23. sep 2018

@alenky to fakt? veď by som povedala, že len pred nedávnom bol začiatok školského roka :-O no a to nie je bohvie čo keď taký drobček musí brať každú chvíľu antibiotiká ☹ toto mi nejde do hlavy, že či tí niektorí rodičia to nevidia, že majú choré dieťa a aj tak ho do škôlky donesú :-O

lienoccka85
29. sep 2018

@win_gi Niektori rodicia si evidentne nemozu dovolit byt s dietatom doma, len tak barskedy a najma je to komplikovanejsie, ak dietatko byva nejako casto chore. Ze by bolo potrebne s nim byt doma pomaly kazdy mesiac. Cize na jednej strane ich viem pochopit, ale tak treba robit nieco preto aby to tak nemuselo byt. Kamoska ta synovi dava odkedy chodi do skolky sirupcek Kalcium-D, ze aj na posilnenie imunity je to fajn, aj to podporuje spravny rast kosticiek 🙂 Zo zaciatku aj mali take, ze byval chory, ale teraz uz ee, tak aj ja zvazujem, ze ked Kubino bude mat teraz zanedlho narodeninky, ze tiez uz by som cosi take skusila nasadit 🙂 Aby bol zdravy 🙂

kellypiu
8. okt 2018

@vandicka7 uskodit to neuskodi, ked budete este viac von chodit, cize smelo do toho 🙂 jasne, ze same od seba to nepreslo, ved to keby kazda mamicka, kazdy rodic cakal na to, ze nejaky zdravotny problem u dietatka prejde sam od seba, tak neviem ci by sme sa dockali 😔