Ahojte,Chcem sa spytat tych rodicov ktory MAJU SKUSENOSTI s prirodnymi doplnkami na podporenie znicenej imuniti u dietata.Uricte mate overene prirodne doplnky a "praktiky"(otuzovanie,dlhodobe dojcenie,...) ako vyrazne podorit imunitu dietata ako a cim ste zacali.Nechcem sa bavit o vrodenej imunite ale o tej druhej o nadobudnutej.
Co imunitu vasho dietata ZNICILO a co ju naopk ZLEPSILO.Budem vdacna za kazdu overenu radu.
Prosim budme k sebe tolerantny a slusny vdaka.
my doma fungujeme na probiotikach Actibax.. mala som deti velmi casto chore .. uz od utleho veku. a teda nepomohlo nam ani zdrava strava.. ani caje.. ani prechadzky.. otuzovanie.. no skratka nic.. tak imunitu detom podporujeme probiotikam.. nedam na ne dopustit. ..dcerky neboli uz davno chore.. a verim ze tak skoro ani nebudu 🙂
@hnedka Na podporu imunity odporucame z prirodnych zdrojov - zazvor, rakytnik, kolostrum, echinacea, hliva ustricova + dostatok pohybu na cerstvom vzduchu ( za kazdeho pocasia) + sezonne ovocie, zelenia. Pre deti od 3r odporucame taktiez Zelene potraviny - chlorellu, zeleny jacmen, pripadne ich kombinaciu.
V pripade zaujmu navstivte nash eshop, mame bohatu ponuku prirodnych vyz. doplnkov, zdravej vyzivy, prirodnych kozmetickych pripravkov, spec. detskej kozmetiky. Pri vybere radi poradime.
doma sme tiež riešili problém s pošramotenou imunitou - každých cca 6 týždňov na atb. Po roku sme šli k alergologičke, tá zistila že má alergie a astmu, tak hurá na preventívnu liečbu (nechápem doteraz čo je preventívna liečba... ale to nevadi :D ) po roku sa stav nezlepšoval - atb. tak ako predtým len sme mali lieky už aj do alergie. Tak sme hľadali cestičky a našla sa - kamarátka, ktorá pracovala s prírodnými produtkami od LR, a začali sme užívať - aloe vera gél a probiotiká, odvtedy (a je tomu už cez 3 roky)nebol na atb., leky na alergiu neberie a po 8 mesiacoch aj lekárka zapísala, že astma nepotvrdená a alergie nemá.
Po tejto mojej skúsenosti som s firmou začala spolupracovať, nech sa iné možnosti šíria do sveta...
Imunite pomaha:
zdrava a vyvazena strava: vela surovej zeleniny, ovocia, cerstvo lisovane stavy, strukoviny a obilniny s co najmensim obsahom lepku ( ovos, pseno, pohanka, ryza, qinoa), semena a orechy, rastlinne mlieka, filtrovana cista voda, za studena lisovane oleje...
pohyb akehokolvek druhu, netreba dieta za kazdych okolnosti drzat v kocku, treba ho nechat lozit, behat, skakat, chodit, objavovat kazdy den na cerstvom vzduchu tak dlho ako to len ide a za kazdeho pocasia. Aj ked prsi, obliect prsiplast, gumaky obut a von...
otuzovanie odmalicka: spat pri otvorenom okne aj v zime, vzdusny kupel, potom aj sprcha, zacinat vlaznou a prepracovat sa k studenej, samozrejme formou hry, aby to dieta bralo ako zabavu a nie ako traumu
vyzivove doplnky: probiotika, zeleny jacmen, chlorella, cecko, decko...ak uz na nas lezie choroba, tak davame cordyceps, alebo koloidne striebro
psychicka pohoda dietata je tiez velmi dolezitym a casto prehliadanym faktorom, ktory ovplyvnuje imunitu. Ked dieta vyrasta v stresujucom prostredi, uprostred hadok a napatia, ked sa neberie ohlad na jeho specificke potreby, mozete donho stopat liekov a vyzivovych doplnkov kolko chcete, bude aj tak casto chore...
Imunitu oslabuju:
nezdrava strava: rafinovany, cukor, zivocisne tuky, lepok, pridavne latky, farbiva...
nedostatok pohybu...
chemia vo vsetkom od stravy, cez pitnu vodu, vakciny, lieky, cistiace prostriedky, ktorych vypary dychame dennodenne az po kozmetiku, ktora dodava brutalnu davku chemie do tela cez pokozku...
narusena crevna mikroflora...
stres, napatie, hadky rodicov, problemy matky, ktore dieta podvedome vnima aj ked su nevypovedane...
privela dezinfekcie a umyvania ruk, lebo narusi prirodzenu mikrofloru pokozky a ta sa stane lahko pristupnou branou pre infekcie...
V podstate súhlasím s príspevkom @marionmarion. Treba sa zamerať na najviac opakujúce sa činnosti v našom živote. Teda spánok - prespíme 1/3 života a stravu veď denne prijímame min. 3 jedlá. Kto bude šetriť na strave a je mu jedno ako spí, nemôže očakávať pevné zdravie a dobrú imunitu či už je to dieťa, alebo dospelý. Ľudský organizmus je prednastavený na podstatne vyššiu dĺžku života ako sme zvyknutí a vzhľadom k strave, ktorú bežne konzumujeme a aké máme zničené životné prostredie sa nie je čo čudovať, že pribúda alergií a zdravotných problémov. Teda strava kvalitná, čo najmenej spracovaná. Veľa surovej zeleniny, ovocia, nezabúdať na tú listovú. Pridala by som, že keď šťavy, tak pripravené na odšťavovači s nízkymi otáčkami, aby sme nezničili vysokou teplotou vitamíny a enzýmy. Ja mám dobrú skúsenosť aj s Omega 3 kyselinami dopĺňanými formou tekutého rybieho oleja. Na podporu imunita napr. beta glucan. V strave sa vyhýbať hlavne Glutamanu, Aspartamu... Podľa viacerých odborníkov má potravinová pyramída vyzerať úplne inak, ako vidíme bežne na plagátoch u lekárov. Čo sa týka spánku kvalitné lôžko, aby bol spánok plnohodnotný a aby sme nevstávali ešte horšie ako keď sme si líhali. Teda komplexne, dobrý matrac, kvalitný vankúš, prikrývka. Toto všetko sú investície, ktoré podporia imunitu ako detí, tak ich rodičov. Pokiaľ budeme šetriť tu, tak sa nám to skôr, či neskôr vráti, resp. my to vrátime - u lekárnikov a lekárov...
Milé mamičky. Jedinečná vec na posilnenie imunity vašich detičiek Colostrum od LR http://www.lr-slovak.com/colostrum-direct/d-1897/. Tento mesiac v akcii. Pre viac info píšte správu 🙂
my uzivame probiotika vsetci, mame doma actibax
Oscillococcinum jedna tuba 1x za tyzden mozu aj najmensie deti rozpustit vo vode pozor iba na plastovej lyzicke.... Inak tu tubu podla navodu pod jazyk vycmulat 15min po jedle alebo hodinu pred jedlom. Tiez davame od asi 1r nakvapkanu citronovu stavu z bio citrona kazdy den na lyzicke.... Mala ma 4.5r a chora zatial nebola ani zo skolky nic nedoniesla
ahoj. mohla by si mi napisať vek dieťaťa a potom by som ti mohla pomocť a odporučiť vitaminy alebo čaje