Podozrenie na autizmus u trojročného syna

11. aug 2021

U môjho syna je podozrenie na autizmus má 3 r a začali sme kolotoč vyšetrení.Mam 40 r.jeden neempaticky doktor mi naznačil, že som rodila neskoro a autizmus je častý vo vyššom veku rodičov muž má tiež 40 r.Prosim tie čo máte takéto deti rodili ste tiež "neskôr"?je to pre mňa všetko nové chaos v hlave a výčitky, že som rodila stará a preto je moje dieťa choré.Syn je z IVF moje vajíčka aj mužove spermie.Mam výčitky, že asi bol dôvod prečo sa nám nedarí.

lylyjana
11. aug 2021

Myslim, ze v prvom rade prestan riesit tvoj vek a vycitky. Vseobecne je zname, ze cim vyssi vek, tym viac rizik. Ale, v principe je to uz teraz jedno, ci? Dieta uz mas. Tvojmu synovi to nijako nepomoze, ak by si to aj potvrdila, ze je to vekom. Treba sa sustredit na neho a aby sa mu polepsilo. Na keby bolo keby a na vycitky je neskoro a akurat ta oberaju o energiu, ktoru mozes venovat synovi. Drzim palce!

darcy123
11. aug 2021

Mala som 39 keď som rodila a moje deti nemajú autizmus.... Nie je to o veku.

thereisabear
11. aug 2021

Je to hlúposť 🤦 Kopec mladých rodičov má deti s PAS

martina123s
11. aug 2021

Tak to je dobre hlupy nazor s tym to naozaj nema nic spolocne.

coco1
11. aug 2021

Je to hlupost.ja som maleho mala v 31r. a ma lahucku formu.takze ziadne vycitky ☺

jeliz59
11. aug 2021

Ja som mala 25 keď som rodila a stalo sa....takže vekom to zrejme nebude....

evka_s
11. aug 2021

Syn má PAS, narodil se když mi bylo 28, manžel 31. Věk rodičů v souvislosti s diagnózou u nás teda nikdo nezmiňoval (že by měl na autismus nějaký vliv)

katus226
11. aug 2021

neries, vacsina doktorov nevie o autizme ani ň. nas pediatricka ubezpecovala, ze autista by sa k nam nikdy nepritulil, a kedze nas maly sa rad tuli, tak urcite nie je autista. jasneeee... inak rodila som v 30r

pininka1
11. aug 2021

@katus226 to je dobry blud. Ja robim s autistami a niektori sa tulia v jednom kuse, bezne sa odo mna ani nepohnu.

pininka1
11. aug 2021

U autizmu vek nezohrava rolu, skor u inych chorob moze byt vacsia pravdepodobnost. Je teraz uplne jedno kedy si rodila, podstatne je pomoct chlapcovi, aby ste to zvladali co najlepsie.

poohie
11. aug 2021

to je uplne jedno, ako to vzniklo, to aj tak nezistis, nevie sa o tom vela.
sustred sa na to, aby si syncekovi co najlepsie porozumela a ulahcila mu v zivote.
vela sil ti zelam!

mariahribik
11. aug 2021

Musím sa pripojiť. Môj syn má PAS a rodila som v 21 r. Nezávisí to od veku. Veľkú rolu tu zohráva genetika a taktiež problémy vznikajúce pri pôrode.