Podozrenie na autizmus

15. júl 2022

Pekný večer, na koho ste sa obrátili keď ste mali podozrenie ze vaše dieťa ma asi autizmus? Moj syn ma 20 mesiacov a myslím si, že je na čase to riešiť, aj keď pediatrička hovorí, že je ešte skoro. Psycholog? logoped? alebo nejake centrum? ako postupovať dalej? dakujem

henka123123
15. júl 2022

Centrum vcastnej intervencie vyhladat v okoli

selest
15. júl 2022

Mozes skusit napr centrum vcasnej intervencie

xsuzannex
15. júl 2022

Skor ako v 3 rokoch ti diagnozu neda nikto.. je to fakt este skoro.. ale ak chces byt pokojnejsia chod najprv na neurologiu, pripadne nejake centrum vcasnej intervencie ak mas po ruke.. moj syn je autista a diagnozu ciernu na bielom uzavreli az teraz a to ma 6 rokov.. o rok pojde este na rediagnostiku, takze to nie je este definitivne.. preco myslis ze syn ma autizmus?

ildiko36
15. júl 2022

Neurolog, psycholg, psychiater, špeciálny pedagog, môj syn ma poruchu autistickeho spekra,ked si myslíš napíš mi ip

kacena4
15. júl 2022

ak mas podozrenie v takomto skorom veku na autizmus casto je spojeny s mentalnou retardaciou, t.j. treba sa obratit na neurologa ktory ti asi na zaciatok povie najviac info, popr. psychiatriu, neskor mozes riesit i specializovane centra kde sa specializuju na tuto diagnozu. vyhladaj si na nete autisticke centra najblizsie k bydlisku a kludne sa objednaj casto sa caka niekolko mesiacov i rok na vysetrenie

thereisabear
15. júl 2022

Išla by som rovno do špecializovaného centra na autizmus. Hocijaký psychológ ti to nemusí zhodnotiť správne, ani neurológ a psychiater aj tak potrebuje správy od psychológa.

ankare
15. júl 2022

Ako sa správa synček?

andrejka19
15. júl 2022

Ja som tiez zacala v takomto veku hladanim psychologov a psychiatrov a verte mi ze kym niekde dostanete termin bude mat maly aj 3 roky.napr. k Janosikovej sme sa zatial ani nedostali len napisali ze aktualne cakacia doba je 20 mesiacov.

autor
16. júl 2022

@xsuzannex nepotrebujem mat potvrdené, že je autista. Skôr mi ide o to, komunikácia je zlá, stále zúri a je to náročné. chcem na tom zapracovať čo najskôr. Najhoršie je, že sme z malého mesta (Rožňava), takže najst kontakty rôzne centrá a podobne nieje jednoduche. . Už som našla centrum včasnej intervencie, tak v pondelok sa ozvem.
@ankare Od narodenia bol veľmi náročný, uplakaný a zle spáva. Už keď bol maličký hocikedy sa rozplakal (pre nás bezdovodne) a nedal sa upokojiť. A aj doteraz to trvá a reve ako o život. (už len toto je pre mna naročné😢) . Od mala ho nezaujimaju hračky, a nevie sa s ničim pohrať. Teraz sa už zahrá s autičkami, zvieratkami, číta si knizky, ale musím byť pri ňom. Aj ked nechce aby som sa s nim hrala, musím tam sedieť. CCa ked mal rok prestal reagovať na meno, sice reaguje ale len sem tam. Prstom ukáže, ale len to čo ho zaujme. Ak sa ho spýtam kde je mačka, tak neukaže. PApa, tlieskanie, pusu da len sem tam. Nerozpráva skoro vôbec, stale len mama , ale nerozumie významu podla nas a par zvierat. On sa aj pritulí , ale agresívne, že príde objíme ma a uštipne ma. Detí sa nebojí, teda nebojí sa ničoho nemá hranice, je hyperaktivný a kludne obíme cudzie deti v obchode. a ešte dalšie veci, ktoré ma teraz nenapadnú. Mala by som si to zapísať, keď pojdeme na vyšetrenia.
@thereisabear skúsim hľadať v Košiciach, to máme najbližšie. Pre začiatok
@henka123123
@selest dakujem

andrejka19
16. júl 2022

To som vam aj chcela poradit ze vsetko si zapiste lebo sa vas budu pytat milion otazok.od tehotenstva,priebeh,porod,ci bol nejaky problem,kedy sa zacal otacat,stvornozkovat,chodit....a hlavne si zapiste co sa vam zda podozrive na nom lebo za ten cas co bude tam nebudu vediet vsetko odsledovat.my sme mali problem s oblecenim napr do dnes len jednofarebne ponozka,tricko,ziadne zmeny v prechadzke len ta ista trasa,hluk,moj si zapchava uši,milion malickosti naco si len spomenite napiste.budu sa vas pytat na vsetko.

xsuzannex
16. júl 2022

V poltari je centrum pre take deticky.. a vraj velmi dobre..

jurcik
16. júl 2022

Urcite odporucam CVI v Ke na Komenskeho ul.
Oni sice dg neurcia,ale to nieje teraz podstatne ako sama pises..
Podstatne je,ze ta nasmeruju a poradia ako so syncekom komunikovat,pracovat..a akych odbornikov navstivit..