ahojte maminky,
prosím o radu, veľmi súrne, stala sa nám taká vec, že sa malinká pravdepodobne pichla prštekom do očka a trošku sa jej podlialo ľavé očko krvičkou, ako keď praskne žilka alebo k čomu by som to prirovnala,
pozorujem ju, ale nič sa nedeje, nesvrbí, nečervená ani netečie..v podstate sa nič iné nedeje,
nemáte niektorá skúsenosti?
malinká má 5 mesiacov a takéto sa nám stane..dosť si včera šúchala očká a asi sa jej podaril teda tento kúsok, no som sa dosť zľakla, ešte si ublíži..
môžem teda "pokojne spať" alebo okamžite utekať k lekárovi, podľa mňa to vážne nevyzerá, ale človek nikdy nevie...poraďte prosím
zuzi, pockaj do rana, sleduj v noci, ci je mrzuta, oproti tomu ako zvycajne byva
no nič sa nedeje...len je tam tá krvička, tak fakt neviem, hádam sa to upraví samo
zuzana- moj maly mal hned od narodenia v obidvoch ockach prasknutu zilku(nebolo podliate cele, ale iba tam bola cervena zilka). V jednom viac a v jednom menej. Asi do troch tyzdnov sa mu to uplne vstrebalo.
no ja už len odratávam , že kedy už sa to vstrebe, asi sa teda pichla do očka alebo čo, fakt, lebo nič neobvyklé sa nedeje, len ja som sa riadne poplašila
a teda to tak dlho trvá? no my to máme tak dolu akoby pod očkom a vidieť jej to len keď sa pozerá tak akoby dozadu za hlavičku, no tak dúfam, že sa nám to rýchlo dá do poriadku
neboj, zuzana, moje slniečko malo tiež a to nemá ani 2 mesiace, vydrž, vstrebe sa to a všetko bude v poho...
dakujem maminky za upokojenie-)
ahoj Zuzi, aj naša Adelka mala podliate v oboch očkách, nie celkom zaliate, ale len dopoli každé očko, ostalo jej to z tlaku od pôrodných ciest, boli sme ešte na kontrole na očné pozadie ked mala mesiac a aj tri mesiace, všetko je uplne oki, pomaly sa jej to vstrebavalo, asi tie 3 týždne, tak si myslim že nemusíš mať strach, určite aj keby si prštekom pichla nebol by to taky tlak na očko aby jej ho nejako trvalo poškodilo 😵
držte sa a nebojkaj ale ak nie si kludná skús dokine len zavolať a ulavi sa ti.
dakujem evkacka 🙂
nemáte niktorá mamina skúsenosti? ☹