Podávate sirup na suchý kašeľ v noci?

petrapod
14. máj 2021

Je to zvláštna otázka,ale zmiatla ma kamarátka že sirup sa dáva najneskôr 1h pred spaním. Nepočula som to nikdy tak ako to podávate. Ja mám navod teraz mám na suchý dráždivý kašeľ každé 4 hodiny takže aj v noci. Idem podľa toho. Dik za skúsenosť.

licc
14. máj 2021

Aky sirup? Celkovo na suchy kasel sirupy sa davaju iba podla potreby, maximalne kazde 4 hodinky (noc sa vacsinou nemysli, jedine, ak by bolo nutne, ze sa neda spat). Ak je to suchy kasel, tak sa môže aj pred spanim. Na vykasliavanie isto nie tesne pred spanim (som farmaceut)

petrapod
autor
14. máj 2021

@licc v prvom rade veľmi pekne ďakujem za reakciu. Máme Robitusin je tam dávkovanie každé 4 h 10ml. Syn kašle druhý deň ale cez deň veľmi veľmi sucho a INTENZÍVNE! Cez no je to prekvapivo včera spal super dnes zatial v celku tiež. Má aj zvlhčovač. Otváram okno. Nič iné mu nie je ani horúčka.

petrapod
autor
14. máj 2021

@petrapod cez noc som myslela

bagre
14. máj 2021

cez noc sa nedáva... a ešte keď píšeš že spí. Načo... Treba so dať pozor aj na celkovú dávku liečiva za deň, niekde je to obmedzené.

petrapod
autor
14. máj 2021

@bagre dakujem pekne za radu.

kkovacovak
14. máj 2021

@petrapod cez noc a ani pred spaním by sa takéto lieky nemali podávať. Ani deťom ani dospelým. Spôsobujú vykašliavanie a pri spaní vás môže viac drhnúť na kašeľ. Kamarátka mala pravdu 🙂 Býva to niekedy aj uvedené v príbalovom letáku

petrapod
autor
14. máj 2021

@kkovacovak myslite na dráždivý kašeľ. Lebo samozrejme na vykasliavanie nedávam na noc ale na suchý a dráždivy som dávala . Ďakujem

licc
16. máj 2021

@kkovacovak lieky na suchy kasel antitusika nesposobuju vykasliavanie, tlmia kaslaci reflex. Su preto vhodne aj vecer alebo v noci.

petrapod
autor
16. máj 2021

@licc ďakujem. Tak som to pochopila aj ja.