Podávanie Solmucolu mesačnému bábätku

gabym
22. mar 2023

Ako podávať sirup keď sa píše že nie pred spaním? Lebo moj malý prespí skoro cely deň. Je to účinný sirup?

daja07
22. mar 2023

@gabym nema sa davat pred spanim lebo podporuje vykasliavanie a teda nuti ta kaslat. Daj mu ho ked sa prave zobudi a to len pocas dna max do tej 16-tej. Cez den ked sa bude budit tak je to jednoduchsie ako ked neprespi noc.

anavixy
22. mar 2023

To sa pise len kvoli tomu, lebo pdoporuje vykasliavanie, to znamena ze moze viac drazdit ku kaslu a to je v noci neziaduce. U mesacneho babatka je to ine ked spi cez den, ale dolezite je aby bol ten nocny spanok kvalitny. Ja pouzivam Solmucol tiez, podla mna je dobry.

heidy222
22. mar 2023

Solmucol do 3 mesiacov nie je vhodný

amelia89
22. mar 2023

sirupy proti kaslu do roka podla EBM nie su moc vhodne.. mesacnemu dietatu solmucol by ma ani nenapadlo teda.

anavixy
22. mar 2023

@heidy222
@amelia89
To mate odkial, prosim vas? Naozaj ma to zaujima, ak mate zdroje, rada si precitam.

amelia89
22. mar 2023

@anavixy moja pediatrička. moj syn je neustale chory od starsieho,ma 10m a veru sirup proti kaslu nemal. Mal ventolin

amelia89
22. mar 2023

@anavixy a pozri si to aj tu.
they fail to prove real efficacy for relieving cough

https://www.instagram.com/p/ClMkOe_o4RH/?igshid...

anavixy
22. mar 2023

@amelia89 dakujem. Tak zalezi co od sirupu cakame, ja by som to ani nenazyvala “sirup proti kaslu”, obzvlast ak sa bavime o mukolytiku. Mukolytikum ma za ulohu zriedit hlien, ktory sa lahsie vykasliava, pripadne odsava z nosa. Takze suhlasim s tym, ze proti kaslu urcite ucinkovat nebude, ale na vazkost hlienu ucinok mat bude a urcite je vhodny aj pre mesacne dieta. A ja napr. tiez nedavam tieto sirupy ked ma dieta vlhky produktivny kasel a teda pekne vykaslieva, to je podla mna tiez zbytocne. “Proti” kaslu by mali ucinkovat antitusika, ktore by mali tlmit kasel ale to jansama na sebe viem, ze absolutne nepomaha, mne ani len codein nikdy nezabral, takze s tym tiez suhlasim, hoci aj toto je individualne.🙂

gabym
autor
22. mar 2023

Tak dávať mu to či nie radšej? Má nález na pľúcach a dnes sme začali dávať aj zinnat

heidy222
22. mar 2023

@anavixy No ja som lekárka všeobecná a toto sú oficiálne odporúčania pediatrickych spoločnosti. Niektoré zdroje dokonca uvádzajú tieto lieky sa nemajú podávať do 2 rokov. Dôvodom je, že mukolytika u detí spôsobujú že sa hlienu tvorí viacej. Konkrétne solmucol dokonca v klinických štúdiách nemá na kašeľ pri prechladnuti a pod. Žiaden účinok, opodstatnenie má iba pri cystickej fibroze (vtedy aj u novorodencov)

heidy222
22. mar 2023

@gabym urobiť podľa toho čo povie pediater, nie modrý koník

anavixy
22. mar 2023

@heidy222 ďakujem za odpoveď 🙂 ja som len sestra z novorodeneckeho s kratkym posobenim na pediatrii, ale, ako vidim, asi nie kazdy lekar teda dodrziava odporucania pediatrickej spolocnosti…