Podávanie liekov 3-ročnej

2. okt 2022

Ahojte baby som zúfala, mam 3 ročnú dcérku je druhý týžden chorá. Berie ATB, k tomu kvapky do nosa a stoptussin. Problém nastáva ak jej treba dať antibiotiká, alebo sirup. Proste normálne sa jej to vysvetliť nedá ona si to nevezme, a ak to robím na silu ak jej dám ten sirup tak buď ho vypľuvne, alebo sa pozvraca. Čo mám robiť v takom prípade? Som úplne zúfala, každý deň boj aby som aspoň niečo z tých liekov do nej dostala.

abby11
2. okt 2022

Neviem ako podavaš sirup, u nás to na lyžičke nešlo, ale striekačkou (dávkovačom) od Nurofénu to prehltol.

autor
2. okt 2022

@abby11 aj striekačkou, dávam, ale ona proste to stihne vypľuť. Neprehltne to.

tosomja
2. okt 2022

Tak ju postraš, že pôjde do nemocnice bez teba keď nebude brať lieky. Alebo striekačkou do líca po leziacky, držať ústa kým neprehltne. Raz si zvykne.

mamickalisticka
2. okt 2022

Náš syn ma skoro 4 a to iste.. stále nevie pochopiť že lieky su na to aby mu pomohli.. tak nasilu.. ale už sa to zlepšuje, hoci nechcem popisovať ako to u nás vyzerá kym mu ich dam- systém spacifikovať, ale už zje a zapije... Je to ale boj..

macekovam
2. okt 2022

detom som od mala davala predpisovat tabletkove formy.. rozdrvila som ich alebo stvrtila a uzili ich bez problemov..

rachab
2. okt 2022

Po leziacky so striekackou,nasilu otvorit usta a co najhlbsie strieknut aby necitila chut(na jazyku su chutove bunky) a dat zapit vodou, poradili nam to v nemocnici ked dcera nechcela ATB..

tani777
2. okt 2022

Ja neviem,moja skoro 5 rocna nikdy nebrala atb,a ostatne lieky sa daju najst take,co "akceptuje"..ale viem si predstavit ten boj,tie sirupy su nechutne odporne..taze to by urcite nechcela aj moja..ako neporadim,prepac,len sucitim ❤️ A prosim jednu vec,len nestras dieta nemocnicou...nedajboze sa stane,ze tam bude musiet ist (kvoli hocicomu) a moze sa stat,ze bude problem uz len kvoli samotnemu nazvu nemocnica..kvoli tomu,ze ju niekto niekedy strasil,ze tam pojde a nieco sa tam bude diat (a vlastne nikto ani nevie co)..je to strasna hlupost,strasit tym dieta,ono tomu ani nerozumie..viem to aj z vlastnej skusenosti,tiez moju tak postrasili,a ona ani nevedela,co to je a co sa tam robi