Podala som až 5ml nurofenu ten od 6rokov, a dieťa má iba 4r a 16,5kg.Nemoze sa nič stať?
Jednorázovo sa nič nestane.
Prepočítaj si, aby si neprekročila dennú dávku max. 30mg/na kg váhy dieťaťa
@nicollette332 ale ona má ten silný od 6 rokov. Ten je až od 20 kil
@nicollette332 na tom silnejšom je už dobre dávkovanie
Autorka nestane sa nič, ale už dnes nurofen nedávaj
@nicollette332 ale to je na slabší nurofen
Nad koľko dávate zábaly? O 11 som ho dala a stále 39
Dala som 3x zábal ale plače veľmi
A pije dost
Nad 39 a nemá studené končatiny sprcha alebo kúpeľ na znížnie, zábaly som nedávala nikdy
@patka06 nemá studene
On má hlavu najhorúcejšiu😢môžemu na čelo dať vlažnú handričkou? V minulosti to dávali vraj sa nema
Ešte mi napadlo, Nedávaj hrubú prikrývku, aby "sa vypotil", naši do mňa takto pred pár rokmi v horúcom lete hučali, keď bol malý chorý, aby som ho dobre zababusila, čo je nezmysel. Možno to skresľuje trochu aj celková vonkajšia teplota, nemáte horúco v byte? Ak zábal nepohama, ani liek to neťahá nižšie, ja by som minimálne zavolala do nemocnice (na detskú pohotovosť/centrálny príjem), nech nasmerujú a poradia. Alebo brala dieťa rovno tam, hrozí mu dehydratácia. Skúšala si čípok? Ten zvykol pomôcť..
Kvoli davke lieku sa netrap, u nas lekari davaju aj viac a rovno brufen aj s panadolom. Ale ked mu po vyssej davke a zabaloch neklesa neplota, mali by ste ist na pohotovost.
Nie mne včera doktorka v nemocnici kázala malemu (4r. 16kg) dávať 4ml toho silnejšieho nurofenu, že to je presne dávka pre neho. Tak n vašom mieste by som dala Max 3 dávky za deň, ďalšie už len 4ml
@mariet24 ok vdaka
nemyslim si. riadila si sa davkovanim na krabicke? lebo to je slabe 🙂 my mame od lekara taky kruh kde napr. 20kg dieta moze 8ml 3x za den.