Žienky potrebujem radu. Čaka nas s dcerkou ct pluc s dovodu ze ma neaku skaredu kresbu pluc ktora ani po 2 mesiacoch sa nijako nezmenila. Stretli ste sa s tym niektora??Dakujem
@0604katka CT je zbytočná dávka rontgenového žiarenia, je to mnoho RTG fotiek. Ak nemá žiadne zdravotné problémy, kašlite na doktora ktorý nevie čítať rongeny.
popisem vam to 29 juna mala zapal pluc, bola hospitalizovana v nemocnici,nasledne o tyzden sme isli domov...bola rengenovana znova s tym ze kresba ostala ale crp islo dobre...bola vesela...v pohode ........o 3 tyznde znova rengen s tym ze kresba stale ta ista.......to sa uz p.primarke nezdalo poslala nas do tatier do srobarovho ustavu respirac.chorob a tuberkulozy...tam nas vysetrila pani primarka,nasadila astmasan a 4.9 nas objednala na rengen.Boli sme na nam a rengen...cize kresba stale rovnaka.Na lavej strane ma take koliesko cca 3cm kresbu na pravej po celej strane zhora az po koniec pluc cca 1cm siroka kresba....mam velky strach,nakolko aj pani primarka sa vyjadruje strasne opatrne....co to moze byt....
@0604katka Pani doktorky vám za prachy čo dostávajú neporadili nič. Aj ja chcem takú robotu, peniaze bez výsledkov.
@0604katka Deti sú na CT troška oblbnuté, nepíšeš koľko má žabka rokov, ja som zažila 5 ročnú bez akéjkoľvek anestézy a zvládla to, mňa osobne museli po 5 minútach dať von.
Ak sa im niečo nezdá tak je dobré to vyšetriť, u detí čo sa pľúc týka ma napadá veľa veľa vecí čo to môže byť.
RTG, CT a pod. sa u ľudí sleduje všeobecne a dnešné prístroje už dávajú do pacienta malú dávku žiarenia, ak by sa nesledoval počet vyšetrení tohto druhu hrozí choroba z ožiarenia ale to je už extrém.
Držím palce a daj vedieť
@polystyren Mal si sa lepšie učiť a tiež si mohol takto zarábať za nič ako píšeš.
Nemám pocit, že by sa deti len tak ožarovali mírnix-dírnix.
Čo by si s tým dieťaťom urobil Ty? Rovno thorakotomiu aby si získal prehľad invazívnou formou?
@niki101988 mala mala v juni 4 roky.ona plakala aj na rtg koli tomu ju troska na ct prispia.....no uvidime.nedavno sme boli na operacii zo srdieckom, teraz pre zmenu pluca.....
S RTG hej, boli sme zo 2x (moje dieta ma 4,5 roka). "Divnu kresbu" ti iste popise lekar, tu to zrejme nevyriesime.