Počítačová tomografia

keram3053
19. feb 2015

zdravim vospolok
neviete niekto, ci sa ct vysetrenie mozgu robi u deti do 1 roka veku bezne, alebo len v pripade ze ma lekar nejake podozrenie? Ide mi o to, že ked bol syn maly a poslali nas na to vysetrenie, ktore dopadlo negativne, sa doktorka pytala ze preco nas tam poslali ci mame nejaky problem. Ukazalo az po 6 rokoch ze vsetko naozaj nebolo vporiadku ale az vysetrenim na EG. Ja sa teraz sprtam v minulosti, lebo by som chcel vediet ci ma maly epilepsiu uz od babatka alebo to zacalo niekedy neskor. Na vonok sa epilepsia viditelnymi zachvatmi totiz neprejavovala. Od mala bol mierne oneskoreny co sa tyka vyvoja..hoci na druhu stranu ma oblasti v ktorych je nadpriemerny.
Chcel by som vediet ci nemali nejake pochybnosti lekari uz vtedy len kedze sa nic na vysetreni nepotvrdilo tak sa to dalej neriesilo. Alebo mam hladat priciny vzniku epilepsie niekedy neskor...? Rozmyslam ze sa pojdem spytat detskej lekarky kedze v zdravotnej karte by to malo byt ale zas...aby som nevyzeral ze na co sa v tom hrabem.
Mozno sa nieco pokaslalo uz po porode, lebo tiez zavolali na rychlo primara ...mal som taky pocit ze si nevedeli dat rady. Alebo mohol byt aj spustac mensi uraz hlavy, len tam som nepobadal nejaku zmenu tak neviem.
Hoci na tom uz nic nezmenim, chcel by som sa dopatrat kedy to mohlo vzniknut.

bonaqa2013
19. feb 2015

@keram3053 no jasné také vyšetrenie sa nerobí bežne deťom. Mojej poslednej dcére robili niečo podobné ale my sme mali zas DMO a hluchotu. A tiež bolo všetko v poriadku po pôrode, dieťa zdravé a potom sa situácia zvrtla a boli sme tam kde sme byť nechceli. Ale ja by som si išla zobrať zdrav. kartu k lekárke a všetko by som si pekne popozerala, však len o svojom dieťati chce človek vedieť.