Ahojte potrebujem radu, pretože som už na konci so silami...dcérka do decembra sa pekne pýtala, ani v noci sa nepocikávala...potom dva týždne chodila otcovi a každý jeden deň mi nosil malú pocikanú aj niekoľkokrát denne....vo februári mi dcérku uniesol do Košíc a 5 dní bola bezo mňa...odvtedy sa pocikáva niektoré dni aj cez deň aj v noci.... a pochybujem o tom, že je to tým, že by bola lenivá...môže to byť psychikou?
@anjelicek26 no s otcom unormálniť vzťahy sa nedá najmä keď má na ňu zlý vplyv, chvíľku je s ním potom si k nám veľmi dovoľuje...a keď jej dám plienku nezvykne si zase na ňu? pretože má niečo vyše troch rokov a máme podanú žiadosť do škôlky, ale že ju vezmú je minimálne kvôli trvalému pobytu
@zuzu21161 chodte k detskej psychologicke, pokecaj si s nou, ona si pokeca s malou a s papierom od nej vas musia vziad do skolky aj s plienkou. Pocikavanie je veru aj dost casto psychicke, takze cim viac sa na to doma budete sustredit, tym to bude horsie, bude dieta citit tlak este aj tuto...
skus si nastudovat na nete co to dokaze spravit so psychikou dietata ak je odlucena od blizkej osoby ☹ pracujem v detskom domove a nieco take ako pocikavanie je najmensi problem ktory s takymito detmi riesime ☹ zacni studovat zaujimat sa o to, aby ta to neprevalcovalo a hlavne tvoje dieta lebo tento debilny vztah s otcom dietata z neho spravi trosku ci uz v oblasti pocikavania co je len zaciatok, neskor v reci a postupne v tikoch atd... mozno som hnusna a pisem to otvorene ale fakt citaj studuj a snaz sa svojej dcerke pomoct. neries teraz pocikavanie, nahod plienku, miluj ju co najviac a ak bude citit z tvojej strany pocit istoty a bezpecia zo dna na den sa prestane pocikavat. chce to cas a vela lasky, trpezlivosti drzim ti palceky nech sa ti to podari a hlavne to treba vysvetlit otcovi ze ublizuje vlastnemu dietatu nie len tebe!!! na skolku teraz nemysli mysli na dieta
@zuzu21161 snaz sa pre nu robit vsetko co mozes ty podaj ziadost na sud, a stoj pri nej, chod k lekarovi, psychologovi, nech ti da posudok priloz na sud ze to na nu zle vplyva.... hlavne si to nastuduj nech vies co a ako a mysli na nu nie na skolku hoci by bola plienkova aj do 4-5r. nevadi neries ma to tazke podporuj ju miluj... drzim palceky
@kacena4 ťažko sa mi to zvláda, preťože od najbližšej osoby (mojej mamy) nič iné nepočúvam že ako trojročná sa nemôže pocikávať, pretože mi ju nezoberú do škôlky...na súde je všetko už čo spravil, že ju uniesol a nerieši styk s ňou ani súd, ani policajti...a ako na potvoru sa on vrátil teraz na slovensko a do Trnavy, neustále nás otravuje....a myslíte, že psychológ trojročnej bude rozumieť, alebo že sa niečo dozvieme? ja chodím tiež k psychológovi kvôli nemu a ten mi poradil kam ísť s dcérkou...dokým sa toto nestalo bolo všetko v poriadku....dcérka je veľmi šikovná
@zuzu21161 psycholog nemusi s dietatom komunikovat verbalne, vidi jeho reakcie na urcite podnety + sa porozprava s tebou ako matkou.
@zuzu21161 ahoj. Moja ma 5 r a zacala sa pocikavat. Jeden mesiac stale naobedny spanok v skolke a aj doma v noci. Ja som kupila opat plienky a davam jej ich na noc. Ziadna hanba. Skor naopak. Nieje mokra,nebudim ju prezliekat. V skolke sa zlepsilo. Tam sa nepocikava. Ale v noci este ano. Bola u dr a zatial ma vsetko v poriadku. Tak to nechavam. Ona aj sama uz povie ze plienocku nie vyskusame noc bez nej.
http://detskechoroby.rodinka.sk/detske-choroby/... tu som ti narychlo nasla nieco o postraumatickom strese a dole pokracujuce clanky, na mamu nedaj nema s tym skusenosti... vobec nevie cim prechadzate. drzim palceky nech vies pomoct dcerke zvladnut tie zmeny a stres 🙏
@zuzu21161 daj jej plienku par tyzdnov a neries... na psychiku toho teraz bolo vela az az... unormalnite si vztahy a potom rieste nejake pocikavanie...teraz je to uplne irelevantne...ona sa zacne pytat sama, ked sa vsetko ukludni...